2021 Yılının En İyi Yapay Zeka Uygulamaları
2021 Yılının En İyi Yapay Zeka Uygulamaları – Son yıllarda yapay zeka uygulamaları dünyadaki her şeyi yerinden oynatıyor. Aslında oldukça yeni bu teknoloji, şimdiye kadarki tüm bilgilerimizi değiştireceğe benziyor. Hemen hemen tüm sektörler bu yeni teknolojiyi kullanmak için sabırsızlar. Yapay zekaya yatırım yapmak pazarda rakiplerinizin de bir adım önüne geçmenizi kolaylaştırıyor.
Özetle Yapay Zeka
Aklınıza devasa robotlar, herkesi kontrol eden makinalar gelse de bu teknolojiyi anlamak önemli. Bu bilgi işlem teknolojisi bilgisayarların geçmiş deneyimlerinden öğrenmesini sağlıyor. Ayrıca yeni veri girişlerine de hızlıca adapte oluyor. Teknolojinin amacı bilgisayarın insan faaliyetlerini gerçekleştirmesini sağlamak.
Bilgisayarlar bu teknoloji sayesinde yüklü miktarda veriden öğrenerek görevleri yerine getiriyor. Görevler yerine getirilirken Doğal Diş İşleme (NLP) ve Makine Öğrenimi (ML) teknolojileri de kullanılıyor.
Yapay Zeka kelimesi ilk kez 1956 yılında kullanılıyor. İlk çalışmaları bir İngiliz bilgisayar bilimcisi olan Alan Turing yapmış. Aynı yıl Amerikalı bilgisayar bilimcisi John McCarthy de birtakım çalışmalar yürütüyor.
Günümüzde teknoloji o kadar kapsamlı bir hal almış durumda ki iki alt kategoriye bile ayırabiliyoruz: dar ve genel. Mesela akıllı telefonlardaki asistan yazılımları, kendi kendine giden arabalar ve görüntü tanıma teknolojileri dar yapay zeka için birer örnek.
En İyi Yapay Zeka Uygulamaları
Yapay zekanın hayatlarımızdaki yeni ve önemli yeri konusunda hemfikiriz. Esasen günlük yaşantımızda hiç farkında bile olmadan bu teknolojiden sıklıkla yararlanıyoruz. Bakalım en iyi yapay zeka uygulamaları hangileriymiş.
Siri – Yapay Zeka Uygulamaları
Apple ile tanıdığımız meşhur sanal asisten Siri, en gözde yapay zeka uygulamalarından biridir. iOS, macOS, iPadOS, watchOS, audios ve tvOS gibi Apple platformlarında mevcuttur. Siri içerisinde sesli sorgulama yapabilirsiniz, soru sorabilirsiniz ve öneri isteyebilirsiniz. Uygulama, kullanıcıların arama geçmişine ve tercihlerine uyum sağlaması ile ayrıca başarılı.
Ayrıca ilginizi çekebilir: Yakın Gelecekte Yapay Zekâ
Cortana
Microsoft’un sanal asistanı Cortana o kadar yankı uyandırdı ki tanıtıma ihtiyaç bile duymadı. Üstelik uygulama sadece Windows mobile ve Windows 10 ile değil, aynı zamanda Xbox One, Android ve iOS işlemcilerde de çalışıyor. Windows işletim sistemli cihazlarda yazılıma otomatik olarak erişebilirsiniz. Gerektiğinde sorularınızı yanıtlıyor, hatırlatmalar yapıyor, not tutuyor, görevlerinizi takip ediyor ve takviminizi yönetiyor.
Google Asistan
Google Asistan 2016 yılında piyasaya girdi. Muadillerine kıyasla daha gelişmiş bir sanal asistan olması sebebiyle de hemen dikkat çekti. Birkaç şirketle ortaklık neticesinde yazılım sadece akıllı telefonlara değil, arabalar, kulaklıklar ve buzdolapları gibi cihazlara da entegre oldu.
Ekim 2018 itibariyle yazılım artık 1000 farklı markayla anlaşmalı ve 10.000 farklı cihaz türünde çalışıyor. Aktif kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artıyor.
Alexa
Alexa, Amazon tarafından geliştirilmiş yapay zeka destekli sanal asistandır. İlk çıktığında Amazon Echo Dot ve Amazon Echo hoparlörlerinde kullanılan yazılım artık iOS ve Android gibi platformlara da açıktır. Yazılımı sesli sorularınızın yanı sıra müzik dinlemek, hava durumunu öğrenmek ve trafiği görmek için de kullanabilirsiniz.
ELSA Speak
Özellikle İngilizce konuşma pratiği yapmak isteyenler için ELSA Speak oldukça işlevsel bir yapay zeka uygulamasıdır. Kısa diyaloglar sayesinde kullanıcılar kısa sürede İngilizce kelimeleri telaffuz ederek konuşmaya başlar. Uygulamadaki yapay zeka teknolojisi konuşmanızı anında değerlendirerek geri bildirimler sağlar. Uygulama 101 ülkede 3,6 milyondan fazla kullanıcıya sahip.
Fyle
Hem Android hem de iOS cihazlarda kullanabileceğiniz Fyle, yapay zeka ile çalışan bir bütçe yönetimi uygulamasıdır. Kısa bir süre önce Microsoft Office 365 ve Google G Suite ile entegre edilmiştir. Böylece kurumsal gider yönetimi için de kullanabilirsiniz.
Uygulama ile gider raporlaması yapabilirsiniz. Gerçek zamanlı bütçe verileri çıkarabilirsiniz. Anlık politika kontrolleri sağlayabilirsiniz. Avansları yönetebilirsiniz ve iş yerinizdeki izin taleplerini görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca Google Chrome uzantısı sayesinde e-postalarınıza da entegre edebilirsiniz.
Ayrıca ilginizi çekebilir: Yapay Zeka’nın Gelişimi – Geçmiş, Günümüz, Gelecek
Youper – Yapay Zeka Uygulamaları
Ruhsal sağlığımız da en az fiziksel sağlığımız kadar önemli. Keza ikisi bir bütünün parçası gibidir. Son yıllarda bu konudaki bilincin ve trendin artmasıyla yapay zeka teknolojisi bu sektörde de kendini göstermeye başladı.
Youper isimli duygusal sağlık asistanı uygulamasını hem de iOS hem de Android cihazlarınızda bulabilirsiniz. Yapay zeka yoluyla kullanıcılarla konuşan bu uygulama kullanıcıların ruhsal sağlığını kontrol etmesine yardımcı olmayı hedefliyor. Bunu yaparken de kişiselleştirilmiş meditasyonlar öneriyor.
Ayrıca ilginizi çekebilir: İçerik Zekası vs. Yapay Zeka