Pazarlama Araştırmalarında Adgager Farkı
Adgager, uzun sürelerde tamamlanan, yüklü maliyetlere sebep olan, manipülatif bilgi içeren ve zorlu operasyonlar gerektiren pazarlama araştırma süreçlerine yepyeni bir anlayış getiren yeni nesil ve inovatif bir araştırma servisidir.
Geleneksel Araştırma Yöntemleri;
Yavaştır : Araştırmanın dizayn edilmesinden gerçekleştirilmesine kadar geçen sürede piyasa dinamikleri değişebilir. Bu, araştırma sonuçlarının anlamını yitirmesine sebep olur.
Manipülatiftir : Gerek saha anketleri gerek fokus grup katılımcıları moderatörler tarafından manipülatif yönlendirmelere maruz kalabilir.
Pahalıdır : Çok fazla zaman ve işgücü gerektirdiği için maliyetlidir, bu sebeple fiyatlar artar.
Yönetilmesi Zordur : Bir araştırmayı gerçekleştirmek için çok fazla aracıya ihtiyaç duyulur, bu da araştırmayı gerçekleştiren kuruma ve aracılara bağımlılığı arttırır.
Kişisel Kararlar Etkilidir : Sahada yapılan anketlerde cevaplar tekil ve öznel olmayabilir. Bu sebeble geleneksel pazarlama araştırmalarının bu sancılı süreçleri markalar için cezbediciliğini kaybedebilir ve kişişel kararlar vererek hareket etmek zorunda bırakır.
Adgager;
Biriciktir : Pazarlama araştırmalarının geleceği olma ve dünyayı değiştirme motivasyonu ile hareket eder.
Hızlıdır : Saatte ortalama 700 nitelikli cevap alınır. (Saatte alınan nitelikli cevap sayısı rekoru 1098’dir.)
Esnektir : İstenen zaman diliminde kolay ve hızlı bir biçimde araştırma başlatılabilir.
Düşük Bütçelidir : Geleneksel pazarlama araştırmalarından yaklaşık %60 daha ucuzdur.
Niteliklidir : Projelere yalnızca cevaplarının hızı ve niteliği onaylanmış üyeler cevap verebilir. Verilen her bir cevap tekil ve özneldir.
Mikrodur : Bir pazarlama araştırması yapmak, bir fikir danışmak isteyen herkesin kullanımına açıktır.
Şeffaftır : Markalar projelerin tüm detaylarını kendi panellerinden kolaylıkla takip edebilirler.
Kolaydır : Müşterilere özel belirlenen parola ve şifre ile herhangi bir sosyal medya hesabını kullanmak kadar kolaydır.
Adgager’da yapılan pazar araştırmalarının amacı en geniş anlamıyla genel tüketici eğilimlerini belirlemektir. Yeni nesil bir araştırma servisi olan Adgager; kullanıcılarının markalara içerik üretebilmelerini ve fikir vermelerini sağlarken; satınalma alışkanlıkları, yeni konseptlerin test edilmesi veya marka gücünün ölçümü gibi araştırmalarının yanında ürün testleri, metaforik değerlendirmeler ve kalitatif yöntemler ile süreci destekliyor ve tüm tüketici araştırmalarını çevrimiçi, hedefli, şeffaf ve çok hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.
Sektör 2013’teki %1’lik büyüme rakamlarından %4’lük büyüme rakamlarına ulaşarak 2017’deki toplam pazarlama araştırması bütçesi beklentisini 45 milyar dolara çıkardı. Eklemek gerekir ki bu 45 milyar dolarlık beklenti, şirketlerin pazarlama bütçelerinin yalnızca %4,5’ini oluşturuyor. Gelişen ve değişen dinamikler sebebi ile bu rakamların önümüzdeki yıllarda artacağını öngörmek gerçekten kolay.
Peki Markalar Adgager’ı Neden Kullanmalı?
Lansman Öncesi..
- Markalar hem ürün tasarımı, kullanımı, ergonomisi, özellikleri gibi detaylar hem de daha genel olarak üründen beklentiler ile ilgili sorularla hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini kolaylıkla ölçebilirler.
- Markaların öngördüğü detaylar dışında daha açık uçlu, duygusal ve yaratıcı sorular sorulup Gagerların fikirlerini alarak birlikte yaratım sürecini tetikleyebilirler.
Ürün Satışta İken Markalar..
- Reklamlar, görseller, kataloglar, ürün tanıtım filmleri, ürün açıklama sütunları, animasyonlar, sloganlar, POP ve POS malzemeleri, promosyon ürünleri, ürün/kategori isimleri gibi tüketici ile iletişimde bulunacakları her aracın dizaynını offline ve online olmak üzere tüketicinin fikrine sunabilirler.
- Kendi markalarına duyulan yakınlığı ve sadakati ölçmek amacı ile marka tercih referansları oluşturabilirler.
- Bir kampanya hazırlığı öncesi rakip markalara duyulan yakınlığı/sadakati/tercihleri ölçerek kampanyalarını geliştirebilirler.
- Kampanya sonrasında aynı kategoride araştırma yaparak tercihlerde gerçekleşen hareketliliği açık bir şekilde görebilirler.
Ürünlerini Geliştirmek İsteyen Markalar..
- Ürünlerini hem online hem offlineda Gagerlara test ettirerek ürün tercihleri, ürün marka ilişkisi gibi alanları araştırabilir, ek ürün kategori fikirleri isteyebilirler.
Yeni Bir Ürün Çıkarmak İsteyen Markalar..
- Dilerlerse kendi kategorilerinde dilerlerse de farklı alanlarda bir ürün/hizmet fikri alabilirler.
- Gagerlardan bir kategoride yeni bir ürün geliştirme önerileri, inovasyon yaratabilecek bir kampanya fikri veya bir reklam senaryosu alabilirler.
- İnovasyon, Gagerların özgür bırakıldığı bir alandır. Gagerlar yenilikçi yenileme sürecine destek olmak için marjinal fikirleriyle marka faaliyetlerini en son trendlere uygun hale getirirler.
Toplum Ruh Halini Analiz Etmek İsteyen Markalar..
- Son tüketicilerin ruh halleri, tutkuları, beklentileri, mutluluk ve umut seviyelerini ölçerek toplum ruh haline ışık tutmayı amaçlayan Adgager’ın özel metaforik raporları sayesinde markalar, tüketicilerine en doğru şekilde dokunabilirler.
- Ürünlerine uygun olan psikolojik alanlarda araştırmalar başlatarak odaklanmaları gereken alanları belirleyebilirler.
İTÜ Çekirdek 2016 yılı ilk çağrı projelerinden olan Adgager, Big BANG 2016 yarışmasından da 2 ödülle birden ayrılan nadir projelerden. Şu an 12 kişilik dinamik ekibiyle İTÜ MAGNET bünyesinde çalışmalarına devam ediyor.
Adgager hakkında daha fazla bilgiye https://www.adgager.com adresinden ulaşabilirsiniz.