Mutsuz İnsanların 10 Ortak Alışkanlığı ve Üstesinden Gelme Yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Mutsuz İnsanların 10 Ortak Alışkanlığı ve Üstesinden Gelme Yolları – Mutluluk, kafamızı karıştıran geniş bir fikirdir. Öte yandan mutsuzluk, bizi her yerden yakalayan bir başka duygu durumudur. Her durumda nasıl mutlu olacağımızı bilmediğimizde mutsuzluğun üzerimizde daha büyük bir gücü vardır. Mutsuz insanların alışkanlıkları da çevrelerindeki insanları etkiler. Yapılan bir araştırmada, “mutsuz insanların yanında olmanın daha kötü sağlık ve daha kısa yaşam süresiyle bağlantılı olduğunu” söylüyor. Mutluluk nedir? Kendinizi küçük anlarda mutlu bulduğunuz sürece mutluluğun belirli bir tanımı yoktur. Yaptığınız her şeyde neşe bulurken mutluluk sizi kuşatır. Mutsuzluk, ilgilendiğiniz koşulların yanı sıra zihinsel durumunuzla da ilgilidir. Tıpkı mutlu insanlar gibi, mutsuz insanların da bazı ortak alışkanlıkları vardır.

Mutsuz İnsanların 10 Ortak Alışkanlığı ve Üstesinden Gelme Yolları

Mutsuz İnsanların 10 Ortak Alışkanlığı

Mutsuz insanlarla çevrili kalmak gerçekten zor bir iş çünkü sizi de aşağı çekebilir. Tıpkı bazı alışkanlıkların mutluluğu belirlediği gibi, mutsuzluk da her mutsuz insanda ortak olan bazı alışkanlıklar tarafından belirlenir. Başkalarının veya koşulların sizi mutsuz ettiğini düşünebilirsiniz, ancak bazen alışkanlıklar mutsuzluğun temel nedeni olabilir. Aşağıdaki alışkanlıklardan herhangi birine sahip olup olmadığınızı belirleyin.

Bir Kara Deliğin içinde Kaybolan Olumsuzluklar

Mutsuz insanların her durumda olumsuz şeyler bulma alışkanlığı vardır. Asla olumlu sonuçlar düşünmezler. Negatiflik, zihinlerinin ve inançlarının temelidir. Negatif düşünür; olumsuz konuşurlar; olumsuz davranırlar. Bu yüzden mutlu olmaları onlar için çok zordur. Kendinize bir bakın, nasıl tepki veriyorsunuz? Her zaman olumsuz düşünceler veya sonuçlar mı düşünüyorsunuz? Gerçekten olumsuzsanız, mutluluk senden çok uzak olabilir. Peki bu düşünceden nasıl kurtulabilirsiniz? Olumsuz düşünceler düşünürken en kolay çözümü bilinçli olmaktır. Orada durun ve bu düşünceleri yazın. Ve son olarak, bu düşünceleri tersine çevirin. Düşüncelerinizin olumlu yanlarını görmeye başlayın.

Bitmek Tükenmek Bilmeyen Şikayetler

 Mutsuz insanlar hiçbir şeyden memnun olmazlar. Mutsuz insanlar her zaman neredeyse her şeyden şikayet ederler. Şikayet etmenin bir şey getirmeyeceği konusunda hiçbir fikirleri yoktur. Mutsuz insanlar, başkalarını streslerine sürüklemekten şikayet ederler. Mutsuz olanlar, iç karartıcı konuları daha uzun süre esnetmeyi ve durumu daha da kötüleştirmek için etrafındaki her şeyi konunun içine çekmeyi sever. Olumsuz durumları mümkün olan her şekilde analiz ederler ve bunları birincil endişeleri haline getirirler. Sadece olumlu tarafa odaklanın ve kötü şeyler bittiğinde onu bırakın.

@ekimkaya

Mağdura Oynarlar

 Mutsuz insanların en kötü alışkanlıklarından biri mağdur olmaktır. Çevrelerindeki herkesin kendilerine zarar vermeye çalıştığını düşünürler. Her talihsizlik onlara başkası tarafından getirilir. Eylemlerini asla düşünmezler. Kurban olmak ve bunda huzur bulmak onların alışkanlıklarıdır. Böyle bir durumda ne yapmalı? Mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız, düşüncelerinize ve eylemlerinize dikkat edin. Yanlış yaparsanız, acı çekersiniz. Çevrenizdeki insanlar size her zaman kötü şeyler getirmez. Kurban zihniyetinizi tetikleyen düşünceleri bulun ve onlardan kurtulun. Etrafınıza bakın ve sizden daha çok acı çeken insanları bulacaksınız.

Sadece Geleceği Beklerler

Şimdiyi güzelleştirmeden, asla güzel bir geleceğe sahip olamazsınız. Mutsuz insanlar, bugünün öneminin farkında değillerdir. Her zaman, henüz gelmemiş veya gelmeyecek olan geleceği düşünürler. Gelecek nedir? Şimdiki anda çalışırsanız, geleceğinizi harika kılarsınız. Mutsuz insanlar şimdiki anı kötü olarak nitelendiriyor ve iyi zamanların gelmesini bekliyorlar. Sadece bu değil, mutsuz insanlar da gelecekte olabilecek olumsuz düşünceleri düşünürler. İşyerinde işler nasıl ters gidebilir, insanlar nasıl kötü tepkiler verebilir vb. Bu alışkanlığın üstesinden gelmek zor değildir. Sadece derin nefes almalı ve şu anda durumunuzu düşünmelisiniz. Sizin için en iyisinin ne olduğuna ve durumunuzu daha iyi hale getirmek için ne yapabileceğinize karar verin. Şimdiki anınızı doğru yaptığınızda geleceği düşünmek harikadır. Mükemmel olmak zorunda değil, doğru olması gerekir.

Kıskançtırlar

 Mutsuz insanlar, mutluluğu bilmedikleri için mutlu olan başkalarını kıskanırlar. Başkalarının mutluluğu onları mahrum ve depresyonda hissettirir. Olumsuz düşünür, olumsuz davranır ve başkalarının kötü durumda kalmasını beklerler. Negatif bir insan olduğunuzda, doğru şekilde düşünemezsiniz. Başkalarını mutlu gördüğünüz için üzülürsünüz Mutsuz insanlar, başkalarının başarılarını kıskanır. Kutlama ile baş edemezler. Başkalarının elde ettikleri şeyleri hak etmediğini düşünüyorlar. Başkalarını kıskanıyorsan, bu alışkanlığın sadece seni incittiğini düşün. Eğer gerçekten bir fark yaratmaz.

mutsuz-insanlarin-10-ortak-aliskanligi-ve-ustesinden-gelme-yollari

Hayatlarını Kontrol Etme Kabiliyetleri Yoktur

Mutsuz insanlar, şansları veya durumları üzerinde hiçbir kontrolleri olmadığına inanırlar. Ama bu doğru değil. Düşündüğünüzü alırsınız, ne yansıttığınızı görürsünüz. Talihsizlikleriniz varsa, onu getirdiniz. Her şey kontrol etmek değil, işleri doğru şekilde yürütmekle ilgili. Yaptıklarımızdan dolayı bazı durumlar kontrolümüzün ötesine geçer. Tam kontrole sahip olduğunuz yönlere odaklanın, herhangi bir durumu nasıl daha iyi hale getirebileceğinizi düşünün. Size ilham veren insanlardan öğrenin. Yapabileceklerinize odaklanın. Başkalarının hayatlarını kontrol etmek yerine, sizinkini harika kılın.

mutsuz-insanlarin-10-ortak-aliskanligi-ve-ustesinden-gelme-yollari

Kin Tutarlar

Bazen insanların sizi mutsuz edebileceği doğrudur. Ancak bu, o anlara veya hislere tutunmanız gerektiği anlamına gelmez. Mutsuz insanlar, üzüldükleri bu tür durumlardan vazgeçemezler. Tüm sorunların üstesinden gelmenin tek yolu, salıvermektir. Mutsuz insanlar, kafalarında eziyetlerine yol açan farklı senaryolar yaparken başkalarına kin beslerler. Kinlerden kurtulmak için düşünmeyi bırakmalı ve pozitif kalmalısınız. Başkalarını affedin ve yolunuza devam edin.

Gerçek Sorunları Görmezden Gelirler

Mutsuz insanlar gerçek sorunları görmezden gelmeyi severler. Önlerine büyük bir sorun geldiğinde, onu görmezden gelme eğilimindedirler. Problemin olmadığını düşünmeyi severler ve bu şekilde daha az yük hissederler. Ancak bu sorunun çözümü olabileceğine dair hiçbir fikirleri yok. Gerçek sorunları görmezden gelirken, onları kıyamete götüren daha küçük sorunlar yaratırlar. Öyleyse gerçek olanları görmezden gelmekten nasıl vazgeçilir? Hepimiz hata yaparız ve bu doğaldır. Hatalarınızı gözden kaçırmayın, bunu kabul etme ve tersine çevirme cesaretine sahip olun. Sorunlarınızla yüzleşin, onu kökten iyileştirebilecek çözümü bulmaya çalışın ve özgür olun. Bu şekilde, hayattaki herhangi bir şeyle yüzleşmek için daha güçlü olacaksınız.

mutsuz-insanlarin-10-ortak-aliskanligi-ve-ustesinden-gelme-yollari

Aşırı Tepkiler

Her eylemin bir tepkisi vardır, ancak mutsuz insanlara gelince, hemen hemen her soruna aşırı tepki verme eğilimindedirler. Her küçük olumsuz şey hayatlarını daha büyük bir şekilde etkileyebilir. Ufak problemlere daha çok dikkat eder ve onu büyütürler. Böyle bir şeyle karşılaştığınızda kendinize zaman ayırmaya değip değmeyeceğini sorun. Uzun vadede mutluluğunuzla bir ilgisi varsa? Çoğu durumda cevabın hayır olduğunu göreceksiniz. bu yüzden aşırı tepki vermeyi bırakın ve harekete geçin.

mutsuz-insanlarin-10-ortak-aliskanligi-ve-ustesinden-gelme-yollari

Karmaşık Yaşam Tarzı

Mutsuz insanlar farkında olmadan işleri karmaşıklaştırır. Hayatlarının her olumsuz yönünü yargılamaya ve hayatlarını karıştırmaya başlarlar. Siz yapmadıkça hayat çok karmaşık değil. Yargılamak yerine durumu değerlendirin. Hatalarınızı bulun ve düzeltin. Hayatınızdan yalnızca siz sorumlusunuz ve başkalarını suçlamak yerine sorumluluğu üstlenmelisiniz. Size huzur veren ilişkilerinizi beslemeye çalışın. Gereksiz stresten kurtulun ve size en uygun hayatı yaratın. Zamanınızı verimli bir şekilde değerlendirin.

Mutsuz olmak bir seçimdir. Öyleyse, en kolay olan nedir? Mutsuz mu yoksa mutlu mu? Mutsuz olmak çok şey gerektirir, ancak mutlu olmak için açık fikirli olmanız gerekir. Mutsuz insanlar kendi alışkanlıkları için acı çekerler, kurdukları tuzaklara düşerler. Mutlu olmak bir kuruşa bile mal olmaz ama mutsuz olmak çok zamanınıza, enerjinize ve hayatınızın büyük bir kısmına mal olur. Fark yaratmanın zamanı geldi. Mutlu olun, pozitif olun.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar