Yeni Yılda 15 Kitap Okuma Hedefi

Paylaşmayı unutmayın.

Yeni Yılda 15 Kitap Okuma Hedefi – 2022 yılına gireceğimiz bu günlerde, hala gelecek sene gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleriniz olabilir. Baktığımız zaman, birçok kişi yeni yılla birlikte daha fazla kitap okumak, kitap okuma alışkanlığı kazanmak istiyor. Sizler için bir yıl boyunca 15 kitap okuma hedefli bir program hazırladık. Öncelikle kitap okuma alışkanlığı kazanmanız için bazı ipuçları paylaşacağız. Ardından birçok zevke hitap eden 15 farklı kitap tavsiyesine yer vereceğiz. İşte kitap okuma hedefinizi gerçekleştirmek için yararlanabileceğiniz ipuçları…

Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanmak için Yapılabilecekler

Okuma Saatlerinizi Planlayın

Planlı hareket etmek, her daim başarıyı getiren unsurlar arasında yer almaktadır. Kitap okuma hedefleri açısından da planlı hareket etmenin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Kendinize bir okuma saati belirleyin. Bu hem daha fazla çaba göstermenizi sağlayacak hem de sizi motive edecektir. 

Sabahları Kitap Okumaya Çalışın

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Aslına bakarsak kitap okuma saati gibi net bir saatten söz edemeyiz. Bazı insanlar geceleri, bazıları gündüz vaktinde kitap okumayı tercih ediyor. Fakat araştırmalara göre kitap okumaktan en çok verim alınan saatler sabah saatleri. Bu nedenle sabah saatlerinde kitap okumanızı tavsiye ediyoruz.

Okuyacağınız Kitapların Konusuna Özen Gösterin

yeni-yilda-15-kitap-okuma-hedefi
Photo by Alexei Maridashvili on Unsplash

Günümüzde küçük bir kitap mağazasında bile pek çok kategoriden söz etmek mümkün. Yani her türlü zevke hitap edecek, farklı türlerde kitap bulmak da mümkün. Bu nedenle, konusu gerçekten ilginizi çeken bir kitap bulun. Bu sayede merak dürtünüzle birlikte bu kitabı kolayca bitirebilirsiniz. Konusu ilginizi çekmeyen bir kitap, kitap okumaya karşı soğuma sebeplerinden biridir. Ayrıca herhangi bir kitaptan zevk almadığınızı fark ettiyseniz ve kitabı zoraki okuyorsanız bundan vazgeçin. Hemen o kitabı okumayı bırakın ve farklı bir kitaba yönelin. 

Yanınızda Kitap Taşıyın

yeni-yilda-15-kitap-okuma-hedefi

İsteğin ve ilhamın ne zaman geleceği belli olmuyor. Bu nedenle yanınızda kitap taşımak mantıklı bir hareket olacaktır. Böylelikle canınız kitap okumak istediği anda, günün herhangi bir zaman diliminde kitap okuyabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarında, bir arkadaşınızı beklerken ya da sadece anı değerlendirmek için.

Okuma Alanı Oluşturun

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Kitap okuma alışkanlığı kazanmak için yapılması gerekenler başlığı altında birçok şeyden söz edebiliriz. Hiç şüphesiz ki bunlardan biri de okuma alanı oluşturmaktır. Rahat, zevklerinize uygun bir okuma köşesi oluşturmak daha fazla kitap okuma konusunda size ciddi anlamda yardımcı olacaktır. Ayrıca iyi bir aydınlatma, rahat bir koltuk ve kitap okurken ihtiyaç duyduğunuz şeyleri bu alana yerleştirin. Böylelikle kitabın içinde kaybolur, çok daha fazla keyif alabilirsiniz. 

Yeni Yılda 15 Kitap

Son olarak sizler için 2022’de okuyabileceğiniz bir kitap listesi hazırladık. İşte 2022 kitap tavsiyeleri

  • Beyaz Geceler – Dostoyevski 
  • Uğultulu Tepeler – Emily Bronte
  • İki Şehrin Hikayesi – Charles Dickens
  • Gün Olur Asra Bedel – Cengiz Aytmatov
  • Dönüşüm – Franz Kafka 
  • Bir Delinin Hatıra Defteri – Gogol
  • Saatleri Ayarlama Enstitüsü – Ahmet Hamdi Tanpınar
  • Bana Göre Hayatın Anlamı – Jack London
  • Bir İdam Mahkumunun Son Günü – Victor Hugo
  • Büyük Saat – Turgut Uyar
  • Denizin Çağrısı – Jack London
  • Tartışma Sanatının İncelikleri – A. Schopenhauer
  • Altıncı Koğuş – Anton Çehov
  • Yazsonu- Adalet Ağaoğlu
  • Zaman Makinesi H. G. Wells

”Kitaplar kendinize ve başkalarına saygı duymayı öğretecek, yüreği ve akli, dünya ve insanlık sevgisiyle dolduracaktır.”

Maksim Gorki

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar