Ülkelerin İlginç ve Eğlenceli Gelenekleri

Paylaşmayı unutmayın.

Ülkelerin İlginç ve Eğlenceli Gelenekleri – Kültür, belirli bir toplumun veya insanların fikir, inanç, gelenek, sanat ve sosyal davranışlarının birleşimidir. Yani, toplumun özüdür. Yani, derinden kök salmış ve o belirli nüfusa özgü bir şeydir.  Aynı zamanda kültür ve gelenekler dünya çapında büyük farklılıklar gösterir. Onlar gezegenimizi yaşamak için bu kadar çeşitli ve büyüleyici bir yer yapan şeyin bir parçası. Gelin bu büyüleyici parçalarımızı yakından tanıyalım.

Ülkelerin İlginç ve Eğlenceli Gelenekleri

Bayrak Atma- Toskana

@theplanetsworld

Orta çağda başlayan bayrak atma, Toskana’ da uzun zamandır popülerdir. Hatta İtalyanlar bu bayramı bandolar, bayrak taşıyıcıları ile askeri geçit törenleri düzenleyerek kutlar. Bayraklar kutsal kabul edildiğinden, bayrak sahipleri, bayrakların yere düşmemesine özen gösterirler. En önemlisi, bugün bayrak atma sadece Toskana’ da değil, tüm İtalya’da popülerdir.

Fener Festivali- Lanna

@farmersguardian

Fener Festivali, Çin ay-güneş takviminde ilk ayın 15. gününde kutlanan bir Çin festivalidir. Genellikle, Gregoryen takvime göre Şubat veya Mart ayı başında, geleneksel Çin Yeni Yılı kutlamalarının son gününe denk gelmektedir. Hatta, fırsatınız olursa Yi Peng’ de binlerce pirinç kağıdından fenerin gece gökyüzüne çıkışını izleyin. Bu güzel festivali izlemek için en iyi yerlerden biri Chiang Mai’ dedir. Festival, 12. Tay ayının (genellikle Kasım) dolunayında gerçekleşir.

Düğün Pastası- Birleşik Krallık

ulkelerin-ilginc-ve-eglenceli-gelenekleri
@harpersbazaar

Birleşik Krallık’ ta, evlenen bir çiftin düğün pastasının en üst katmanını dondurması gerekir. Bunun amacı, bir yıl sonra, ilk evlilik yıldönümlerinde yemeleri için. Geleneklere göre bu çiftlere şans getiriyor. Ek olaraki geleneksel bir düğün pastası, alkole batırılmış meyveli kekten yapılır. Dışı da marzipan ve kraliyet kreması ile kaplanır. 

Dev Su Savaşları- Polonya – Ülkelerin İlginç ve Eğlenceli Gelenekleri

@transparentlanguageblog

“Islak Pazartesi” olarak da bilinen Śmigus Dyngus, Polonya’da uygulanan ve insanların birbirine su attığı benzersiz bir gelenektir. Fakat bu geleneğin kökeni pek bilinmez. Bununla birlikte, “Us Savaşları” her yıl Paskalya Pazartesi günleri kutlanır. Bunu yapmanın geleneksel yolu, erkeklerin kızlara su atmasıdır. Bunun inancı, en çok su alan kızın evlenme şansının en yüksek olduğuna inanılır. Bugün, birçok Polonyalı hala söz konusu tatilde bunu uyguluyor.

İsa Yemek- İtalya

ulkelerin-ilginc-ve-eglenceli-gelenekleri
@churchlifejournal

Haclardan belirli günlerdeki kutlamalara kadar, dünyanın dört bir yanındaki dini gelenek gelenekleri insanlar için son derece önemlidir. Çünkü bazı insanlar için din demek, bağlılık demektir. Bu dinler insanların kendilerini ve inançlarını tanımlamalarına yardımcı olurlar. Mesela kutsal komünyon sırasında Katolikler mayasız ekmekten yapılmış bir gofret tüketirler. Bunun nedeni, Transubstantiation olarak bilinen mistik bir süreç sayesinde İsa Mesih’in bedenini tükettiklerine inanıyorlar. 

Yüzdeki Kek- Meksika – Ülkelerin İlginç ve Eğlenceli Gelenekleri

Doğum günü pastanızı zarif bir şekilde kemirmeyi seviyorsanız, doğum gününüzü Meksika’da geçirmeyin! Çünkü doğum günü şarkısını söyledikten sonra konuklar, doğum günü çocuğu veya kızı mumlarını üflerken izlerler. Daha sonra eğilip pastadan bir ısırık alırlar, bu noktada birisi yüzünü pastaya iter. 

Portakal Savaşı- İtalya

ulkelerin-ilginc-ve-eglenceli-gelenekleri
@ENbursa

Portakallar Savaşı, aslen ortaçağ döneminde başlayan İtalya’daki Ivrea kasabasından çıkmıştır. Bu gelenek üç gün sürer. Bu geleneğin ilginç bir anlamı vardır: tarihsel olarak sıradan insanların isyanını göstermek için uygulanmıştır. Savaş yaralanma riskiyle gelse de, Ivrea halkı bugün hala gruplar halinde toplanarak ve birbirlerine portakal atarak bu geleneği onurlandırıyor. 

Diş Fırlatma- Yunanistan

@justgogreece

Diş Perisinin parayla değiş tokuş etmesi için dişlerini yastığın altında mı bırakıyorsunuz? Bizce bırakıyorsunuz! Yunanistan’ da farklı bir yaklaşım benimsiyorlar. Şöyle ki, Yunanistan’ da çocukların dişi düştüğünde süt dişlerini çatıya atıyorlar. Bu geleneğin amacı, çocuğun ailesine iyi şanslar getirmesi içindir. Bir de, sağlıklı bir yetişkin dişinin gelişini selamlarlar.

Kanamara Matsuri- Japonya

ulkelerin-ilginc-ve-eglenceli-gelenekleri
@vikipedi

Japonya’ da bir kasabada dev penislerin teşhir edildiğini biliyor muydunuz? Bu ilginç kültürel gelenek, her Nisan ayının ilk Pazar günü gerçekleşir, Binlerce insan Kanamara Matsuri veya penis festivaline tanık olmak için Kawasaki’ye gider. Bu festival boyunca, çeşitli renk ve boyutlarda çok sayıda penis görürsünüz. Yetmezmiş gibi, penis şeklinde tatlılar yersiniz. Bu gelenek nereden mi çıktı? Bu ritüelin organizatörleri, Şinto dinine ibadet eden Kanayama rahipleridir. Eskiden Şinto doğurganlık geleneği olarak bilinirdi ve daha sonra cinsiyet pozitif bir ritüele dönüştürüldü.

KAYNAK: TRAVELSTART, TRIP101

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar