Susuzluğa İnat Yaşayan Bitkiler – Ölümsüz Bitkiler

Paylaşmayı unutmayın.

Susuzluğa İnat Yaşayan Bitkiler – Ölümsüz Bitkiler – Evde bitki bakımı, pandemi ile birlikte oldukça popüler hale geldi. Artık neredeyse her evde irili ufaklı saksı bitkileri yaygınlaştı. Yine de bu konuda çekimser olan, aldığı her bitkiyi çürütenler de yok değil. İşte bu yazımız tam size göre. Bitki bakımında yeniyseniz ya da dekor olarak çok zahmete girmek istemiyorsanız bu rehber tam size göre.

Susuzluğa İnat Yaşayan Bitkiler – Ölümsüz Bitkiler

1- Kılıç Çiçeği

susuzluga-inat-yasayan-bitkiler-olumsuz-bitkiler
@hepsiburada

Fazla sulamaktan kaçınmanız gerekir. Latince ismi Sansevieria ve Dracaena trifasciata olarak geçer. Neredeyse her mekan ve şartta büyür. Kaktüslerden sonra, susuzluğa en uzun süre dayanan bitkidir. Ancak ince yapısı, onu rüzgara karşı zayıf kılmaktadır. Halk arasında paşa kılıcı olarak da bilinir.

2- Keman Yapraklı Kauçuk

@hepsiburada

Latince ismi Ficus Lyrata’dır. Bitkinin en büyük ihtiyacı güneş ışığıdır. Kışın haftada bie kez, yazın iki kes sulanması yeterlidir. Kauçuk bitkisine çok benzer. Son olarak 15 dereceden soğuk yerlerde yaşama şansının azaldığını da belirtelim.

3- Salon Sarmaşığı – Ölümsüz Bitkiler

@trendyol

Latince ismi Pothos olan sarmaşık, uzun aralıklara sulanır. Az ışıkta küçük yapraklar geliştirirken yoğun ışıkta yaprakları çok daha fazla büyür. Ancak fazla sulama yapraklarını sarartır. Ayrıca tutunmayı sevdiğinden, çubuklarla desteklenebilir. Son olarak havayı temizleme özelliğinin yanında, tüketildiğinde zehirlidir.

4- Zamia

susuzluga-inat-yasayan-bitkiler-olumsuz-bitkiler
@tekzen

Zamioculcas Zamifolia adındaki bu bitki, az ışık sever. 4-6 haftada aralığında biraz sulanması yeterlidir. Isı kaynaklarının yakınında bulunmamalıdır. Bunun yanında, yapraklar herhangi bir cisme temas etmemelidir. Özellikle ağır bir bitki olduğundan küçük de olsa ağır bir saksıda bakılması tavsiye edilir.

5- Haworthia – Ölümsüz Bitkiler

@hepsiburada

2 haftada bir sulanmanın yeterliği olduğu bu bitki için yarı güneş ışığı yeterlidir. Aynı zamanda bir sukulent bitkisidir. İlkbahar aylarında birden bire yavru vermeye başlar.

6- Bromeliad

susuzluga-inat-yasayan-bitkiler-olumsuz-bitkiler
bloomandfresh.com

Rengiyle evinize renk katacak olan bu bitki zehirsizdir. Dahası binlerce çeşidi vardır. Buna rağmen hepsinin bakımı aynıdır. Susuzluğu dayanaklıdır. Ancak aşırı sulama ile zarar görür. Sadece toprağı kuruduğuna sulanması yeterlidir. Son olarak aydınlık yerleri sevdiğini de söylemek gerekir.

7-  Phalaenopsis Orkide – Ölümsüz Bitkiler

@hepsiburada

Orkideler son yıllarda oldukça popüler olmakla birlikte, genellikle bakımı zordur. Ama Phalaenopsis orkide çiçeğine ortalama bir aydınlıkta bakılabilmekteir. Ayrıca ortalama 10 günde bir kez sulanması yeterlidir. Ancak aşırı ışık ya da aşırı karanlık ortamlarda daha fazla suya ihtiyaç duyar. Son olarak çiçek bakmaya yeni başlayanlar için oldukça uygun ve kolaydır.

8- Barış (Yelken) Çiçeği

@hepsiburada

Öncelikle belirtelim ki bu çiçek kedi ve köpekler için zehirli olabilir. Bunun dışında görseli oldukça güzel ve bakımı kolaydır. Ayrıca evdeki toksinleri de temizlediği için ziyadesiyle talep görmektedir. Az ışık sevmesi ve yaklaşık on günde bir sulanıyor olması bakımını kolaylaştırır. Dahası, kış döneminde sulama periyotu 15- 20 güne çıkmaktadır.

9- Çin Herdemyeşili

@n11

Şans bitkisi olarak anılan bitkinin 22 alt türü bulunuyor. Az ışık ve nemli toprakta yaşamayı seviyor. Ayrıca dikkat çekici desenleriyle ilgi nesnesi olarak dekorasyonda yer alıyor.

10- Şans Bambusu

susuzluga-inat-yasayan-bitkiler-olumsuz-bitkiler
@hepsiburada

Gün ışığını direk almayı sevmeyen bu bitkiler, odanızın kuytu köşelerini canlandırmak için idealdir. Sadece su dolu bir kabın içine koymanız yeterlidir. Suyunu ortalama 3 haftada bir değiştirmeniz bitkinin ihtiyacını karşılamaktadır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar