Sosyal Medya Değişiyor mu?

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal Medya Değişiyor mu? – Her türden işletme ve kuruluş, mesajlarını iletmek ve pazarlama kampanyalarının etkisini artırmak için sosyal medyaya yöneldi. Sosyal medya kullanıcıları da topluluk yaşamına daha fazla dahil oluyor. Ayrıca hemen hemen her ilgi alanına göre içerik bulmanız da artık çok kolay. Bundan dolayı, artık sosyal medya her yaş için hem hobi, hem haber, hem de gerçek anlamda bir ihtiyaç haline geldi. Günden güne değişen ihtiyaçlarımız çerçevesinde, acaba sosyal medya hesapları da değişiyor mu?

Sosyal Medya Değişiyor mu?

Twitter Yaş Oranı

Facebook, Twitter ve YouTube gibi siteler artık sadece gençler için değil. Artık tüm yaş grupları bunları kullanıyor. Örneğin, Twitter’ da en hızlı büyüyen demografinin 55-64 yaş aralığı olduğunu biliyor muydunuz? Bu demografi 2012’den bu yana %79 büyüdü ve büyümeye devam ediyor. Bu, internette aktif görünmeyen kullanıcıların, aslında en önemli çevrimiçi demografi olabileceği anlamına gelir.

Twitter Amacından Şaştı Mı?

sosyal-medya-degisiyor-mu
@medyakoridoru

Twitter‘ın amacı herkese açık sohbetler sunmaktır. Dürüst olalım: Tweetlerin çok kısa bir ömrü vardır. Ancak Twitter’ ın parladığı iki yer var: müşteri hizmetleri ve doğru haber. Hızlı bir cevaba ihtiyaç duyan müşteriler için genellikle ilk temas noktasıdır. Hem sesinizi herkes duyar, hem de markalar sizi cevapsız bırakamaz. Eğer ki bırakmaya çalışırlarsa kendilerine zarar vereceklerinin farkındadırlar. Yani, Twitter’ da bir markayı rezil de edebilirsiniz, vezir de. Müşteri hizmetlerinin yanı sıra, fikir ve düşünce özgürlüğünüzü de olabildiğince paylaşabildiğiniz güncel haber kanalınızdır.

Facebook

@twitter


Farklı siteler farklı amaçlara hizmet edebilir. Ya da kuruluş amacı başkayken, kullanım amacı bambaşka olabilir. Mesela Facebook’ u ele alalım. İlk kurulduğunda insanların birbirleriyle iletişime geçmesini kolaylaştıran bir aracı idi. Hala daha bu amaca hizmet ettiğini söyleyebiliriz. Artık daha farklı amaçlar için de Facebook tercih ediliyor. Mesela, LinkedIn gibi profesyonel bir siteden daha gayri resmi görünse de, etkileşimleri ve yüksek sayıda aktif kullanıcısı, paydaşlarınızın ilgisini çekmek için daha faydalı olabilir. Çünkü, insanları bünyenize dahil etmeyi umuyorsanız, bunun için Facebook daha “samimi” bir ortam yaratıyor. Uzmanlar güncel Twitter istatistiklerine ve Facebook istatistiklerine baktı. Bunun sonucuna bakarsak, bu platformlar bir yarışma veya anket için daha iyi bir yerdir. Fakat blog gönderileri veya haberler gibi pasif içerikler için LinkedIn kullanmanızı öneririz.

YouTube – Sosyal Medya Değişiyor mu?

sosyal-medya-degisiyor-mu
@cepfix

YouTube, 2005 yılında PayPal’ın emektarları tarafından kuruldu. Şuanda arama motorları arasında Google’ dan sonra dünyanın en iyi arama motoru. YouTube, ayda 2 milyardan fazla oturum açmış kullanıcı alıyor ve kullanıcılara her gün 1 milyar saatten fazla video izliyor. Yüklenen ilk video Youtube’ un ortak kurucusu Jawed Karim’in hayvanat bahçesindeki 19 saniyelik klibi. İzlemek için tıklayın.

Mobil Uyumluluk Önemli!

@digtal.gov

189 milyon Facebook kullanıcısı ‘yalnızca mobil’. Bu, Facebook sayfanıza eriştiklerinden ve cep telefonlarından veya cihazlarından gönderdiğiniz bağlantıları takip ettiklerinden, web sitenizin mobil uyumlu olduğundan ve bir telefonda veya başka bir cihazda gezinmenin kolay olduğundan emin olmanın giderek daha önemli olduğu anlamına gelir. Birçok web tasarım şirketi artık sitenizi kolayca mobil uyumlu bir tasarıma çevirmek için seçenekler sunuyor. Bu, paydaşlarınızın sitenizde zaman geçirmelerinde, haberler ve olaylarla ilgili önemli bilgileri görebilmelerinde ve nerede olurlarsa olsunlar sizinle iletişim kurabilmelerinde önemli bir faktör olabilir.

Neden Soru?

sosyal-medya-degisiyor-mu
@surveylegend

Soru gönderileri daha fazla yorum alır. Yani, kullanıcılarınıza bir soru sorun ve gönderiyle etkileşime girme ve düşünceleriyle yanıt verme olasılıkları daha yüksektir. “Yapmalı”, “olmalı” ve “hangisi” gibi anahtar kelimeler, yorumların en yüksek oranını gösteriyor. Başka bir deyişle, sorular sorun, ancak onları çok belirsiz hale getirmeyin.  Örneğin, “Mahallemizi nasıl iyileştirebiliriz?” gibi bir soru. Ya da “Bu yıl 4 Temmuz pikniği sırasında parkta konserve sürüşü yapalım mı?” Diye sormak. Ne kadar fazla cevap alırsa başkaları da fikrini söylemekten çekinmeyecektir. Hem de çok fazla yorum alan bir konu birçoğumuzun dikkatini çekecektir.

Sosyal Medyanın Olumlu Etkileri

Bir Pew araştırma çalışmasına göre, sosyal medyanın “gerçek dünyadaki” genel sosyal yaşamınız üzerinde sizi olumlu etkileyebilir. Bu, sosyal medya kullanıcılarının topluluk etkinliklerine katılma, toplantılara katılma ve ağlarıyla önemli bilgileri paylaşma olasılıklarının daha yüksek olduğu anlamına gelir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar