Facebook, Apple, Netflix ve Instagram Kullanıcılarının Hesapları Çalındı

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook, Apple, Netflix ve Instagram Kullanıcılarının Hesapları Çalındı. – Günümüz dünyasının en büyük özelliklerinden birisinin veri çağı olması neredeyse herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Günlük hayatta kullanmakta olduğumuz sosyal medya başta olmak üzere birçok uygulamaya kişisel veri aktarımı yapıyoruz. Peki, kişisel verilerimiz ve hesaplarımız ne kadar güvende?

Açıklanan bilgilere göre kişisel bilgilerimiz ve hesaplarımız maalesef pek güvende değil. Başta kullanıcı sayısı geniş uygulamalar olmak üzere dijital ortamda hizmet verenler bu duruma karşı önlem alıyor. Fakat internet ortamında bu bilgileri kesin bir şekilde güvenli kılma maalesef pek mümkün değil. İnternet korsanları ya da bir başka deyişle hackerlar hesaplarımızı ele geçirmeye çalışıyor. Hackerların 2018 ile 2020 yılları arasında Amazon, Facebook ve Apple gibi popüler isimlerinde yer aldığı şirketlerden birçok kullanıcı hesabının çalındığı açıkland.

Facebook, Apple, Netflix ve Instagram Kullanıcılarının Hesapları Çalındı

facebook-apple-netflix-ve-instagram-kullanicilarinin-hesaplari-calindi
Unsplash

26 Milyon Kullanıcının Hesabı Çalındı

Güvenlik şirketi Nordlocker, geçtiğimiz günlerde kötü amaçlı yazılımlar kullanarak çalınan hesaplara dair veriler paylaştı. Hesap çalınması durumuna maruz kalan neredeyse 26 milyon kişi var. Üstelik hesapların çalındığı şirketler arasında; Facebook, Instagram, eBay, Amazon, Apple, Steam, Paypal, Twitch, Twitter ve Roblox gibi geniş kullanıcı kitlesine sahip uygulamalar da yer alıyor. Ayrıca şirket, 3,25 milyon Windows işletim sistemi bilgisayardan da ödeme bilgilerinin çalındığını da belirtti. Çalıntı bilgilerden oluşan veri tabanının boyutu iste neredeyse 1,2 terabayta ulaşmış durumda.

facebook-apple-netflix-ve-instagram-kullanicilarinin-hesaplari-calindi
Photo by Alexander Shatov on Unsplash

Nordlocker’in yayınladığı rapora göre hesap çalınmasına neden olan virüsler genellikle üçüncü parti yazılımlarla sistemlere giriyor. 2018 ile 2020 yılları arasında 26 milyon kullanıcının hesap ve kişisel verilerinin çalındığını ortaya koyan raporda, oldukça şaşırtıcı bilgiler de yer alıyor. Hackerler, kötü amaçlı yazılımlar aracılığıyla kurbanlarının web kameralarına kadar ulaşabiliyor. Yani internet korsanları web kullanıcılarının en özellerine kadar girmiş durumdalar. Peki, bu durumlarla karşı karşıya kalmamak için ne yapılması gerekiyor.

İnternet korsanlarına fırsat vermemek için ilk yapılması gereken şey üçüncü parti yazılımlardan uzak durmak olacaktır. Orijinal olmayan, lisansı bulmayan program ve oyun gibi dosyaları; bilgisayarlara ya da telefonlara indirmekten kaçınma gerekiyor. Ayrıca adresi belli olmayan maillere tıklamaktan da uzak durulması tavsiye ediliyor.

Kişisel olarak koruyabileceğimiz ve bireysel önlemler almamız gerektiğini unutmamakta fayda var.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar