Youtube Nasıl İnternet Video Devi Haline Geldi?

Paylaşmayı unutmayın.

Youtube Nasıl İnternet Video Devi Haline Geldi? – Youtube, neredeyse hepimizin gün içerisinde kullanmakta olduğu ve zaman geçirdiği bir video paylaşım platformudur. Google ile aynı şirkete bağlı olarak hizmet vermekte olan Youtube, Google’ın ardından dünyanın en büyük ikinci arama motoru olarak karşımıza çıkmakta. Youtube’u video paylaşım siteleri arasında değerlendirdiğimizde rakiplerinin çok önünde olduğunu görmekteyiz. Peki, Youtube’un bu denli ön plana çıkmasındaki sebepler neler?

Youtube Nasıl İnternet Video Devi Haline Geldi?

youtube-nasil-internet-video-devi-haline-geldi-kurulusundan-gunumuze-nasil-geldi

Dünyanın En Çok Kullanılan Video İzleme Platformu: Youtube

Youtube, dünyanın en fazla video izlenen platformu konumunda yer alıyor. Youtube’a her dakika yaklaşık olarak 500 saatlik video yükleniyor. Öte yandan Youtube’un izlenme süresi günde 1 milyar saatten fazla. Ve siteyi ayda 2 milyardan fazla insan ziyaret ediyor. Bu veriler de Youtube’u sektörünün en iyisi haline getiriyor.

Google’ın Youtube Üzerindeki Etkileri

youtube-nasil-internet-video-devi-haline-geldi-kurulusundan-gunumuze-nasil-geldi

İnternette en sık karşılaştığımız iki adres Youtube ve Google aynı şirkete ait platformlar. Bu nedenle Youtube’un sektörünün tekeli haline gelmesinde Google’ın da etkisinin büyük olduğunu söylemekte fayda var. Youtube, 2019 yılında 15 milyar dolarlık bir gelir elde etti. Bu gelirin 2020 yılında %24 oranında artması bekleniyor. Kurucu şirket Alphabet için Youtube’un önemi çok yüksek. Bu yüzden platform sürekli geliştiriliyor ve kullanıcıların ihtiyaçlarına hızlı şekilde yanıt veriliyor.

Youtube’un Yükselişinin Nedeni

Peki,2005 yılında 3 PayPal çalışanı tarafından kurulan ve 2006’da Google’a satılan Youtube ne oldu da bu hale gelebildi? Youtube’un dünyanın her yerinde, birçok insan tarafından kullanılmasının en büyük nedeni içerik çeşitliliği olarak açıklanabilir. Yemek tarifleri, spor videoları, eğlence içerikli videolar, diziler gibi aklınıza gelebilecek her türden içerik Youtube’da yer alıyor. Bu durum da Youtube’u yaş ya da zevkler fark etmeksizin herkes tarafından kullanılabilir bir hale getiriyor. Youtube’un en fazla kullanıcı çektiği içerikler ise müzikler. Platform, sadece müzikler sayesinde neredeyse kullanıcılarının %21’ini kazanıyor. Yani, Youtube’da türlere göre izlenme oranlarında müzik içerikleri açık ara önde.

youtube-nasil-internet-video-devi-haline-geldi-kurulusundan-gunumuze-nasil-geldi

TikTok, Netflix ve Disney+ platformları her ne kadar Youtube’a rakip olarak kabul edilse de en azından kısa vadede Youtube’un tahtını sallayabilecek gibi gözükmüyorlar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar