Netflix’te İzleyebileceğiniz Gerçek Hayattan Uyarlanan Filmler – En İyi 6 Film

Paylaşmayı unutmayın.

Netflix’te İzleyebileceğiniz Gerçek Hayattan Uyarlanan Filmler – En İyi 6 Film – Popüler dijital yayın platformu Netflix, içerisinde barındırdığı çeşit çeşit filmler arasından en popülerinden birisiyse biyografi türündeki filmler. Son yıllarda Türkiye’de de oldukça popüler olan gerçek yaşamdan uyarlanmış filmler, Netflix aboneleri tarafından çoğunlukla olumlu geri dönüş elde edilen yapımlardan. Biz de size Netflix Üzerinden Gerçek Bir Yaşam Öyküsüne Tanıklık Edebileceğiniz En İyi Biyografi Filmlerini listeledik.

Netflix’te İzleyebileceğiniz Gerçek Hayattan Uyarlanan Filmler – En İyi 6 Film

1) Lion (2016) | IMDb: 8,0

@netflix

Netflix’in yayınlanan popüler yapımlarından olan Lion, 5 yaşındayken ailesinden ayrılan yetim bir çocuğun hikayesini konu almakta. Avustralyalı bir çifte evlatlık verilen Hintli çocuğun etkileyici hayat hikayesi, Netflix abonelerinden olumlu geri dönüş elde ettiğini söyleyebiliriz.

2) Her Şeyin Teorisi (2014) | IMDb: 7,7

@netflix

Yakın bir tarihte vefat eden ve fizik dünyasına adını altın harflerle yazdırmış olan Stephen Hawking’in hayatını konu alan bu film, IMDb puanından da anlaşılacağı üzere Netflix’in sevilen yapımlarından birisi. Ayrıca başrol oyunsu olan Eddie Redmayne filmde büyüleyici bir şekilde canlandırdığı ALS hastası Stephen Hawking sayesinde, 2015 yılında En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına layık görülmüştür. Başrol oyuncusunun başarısının yanında film de birçok ödüle layık görüşmüştür. Stephen Hawking’in hayatını konu edinen dram türündeki bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

3) Rüzgârı Dizginleyen Çocuk (2019) | IMDb: 7,6

netflixte-izleyebileceginiz-gercek-hayattan-uyarlanan-filmler-en-iyi-6-film
@netflix

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan Rüzgârı Dizginleyen Çocuk adlı bu film, maddi zorluklar çeken Malavi köyünün kıtlıkla karşı karşıya gelmesiyle başlamakta. Bu durumu durdurmak amacıyla fen kitabından esinlenerek rüzgârı elektriğe dönüştürmek için çaba gösteren William Kamkwamba’nın hayat hikayesi bizlere sunulmakta. William Kamkwamba’nın bu etkileyici mücadelesi dram türünde izleyebileceğiniz en iyi biyografik filmlerden bir tanesi.

4) The King (2019) | IMDb: 7,2

netflixte-izleyebileceginiz-gercek-hayattan-uyarlanan-filmler-en-iyi-6-film
@netflix

The King filmi, babasının ölümüyle tahta geçmesi ve İngiltere’de düşmanlarına karşı mücadele gösteren Prens Hal’in hikayesini bize aktarıyor. Netflix orijinal yapımlarından biri olan bu film, gelmiş geçmiş en büyük oyun yazarı olarak kabul edilen William Shakespeare’in V. Henry, IV. Henry- Bölüm 1, IV. Henry Bölüm 2 eserlerinden uyarlanmıştır ve oyuncu kadrosunda Robert Pattinson gibi usta isimleri bulundurmaktadır. Aynı zamanda yapımcılığını Brad Pitt üstlenmiştir.

5) The Imitation Game – Enigma (2014) | IMDb: 8,0

netflixte-izleyebileceginiz-gercek-hayattan-uyarlanan-filmler-en-iyi-6-film
@netflix

Netflix’in popüler filmlerinden biri olan The Imitation Game – Enigma filminde başarılı aktör Benedict Cumberbatch, Alan Turing isimli bir matematikçiyi canlandırmakta. 2.Dünya Savaşı sırasında geçen bu gerçek hikayede Alan Turing, Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözmek için oluşturduğu ekiple birlikte ülkenin geleceğini kurtaracak olan bu kodları çözmeye çalışmakta. Zekası ile savaşa yön veren Alan Turing’in gerçek yaşamının konu alındığı bu filmi izlemenizi tavsiye ederiz.

6) Ay’da İlk İnsan (2018) | IMDb: 7,3

netflixte-izleyebileceginiz-gercek-hayattan-uyarlanan-filmler-en-iyi-6-film
@netflix

Ay’da yürüyen ilk insan olan Neil Armstrong’un Ay’a gitmeden önce yaptığı hazırlıkları ve sonrasını anlatan heyecan dolu bu biyografi filmi, Netflix üzerinden izleyebileceğiniz gerçek hayattan uyarlanmış en iyi filmlerden bir tanesi. Filmde adını tarihe yazdırmış olan Neil Armstrong’un 10 yıl boyunca aldığı zorlu eğitimler sonucunda göstermiş olduğu mücadele, Ay’da İlk İnsan filmini etkileyici bir biyografi filmi olarak akıllarda kalmasında büyük rol oynamakta.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar