Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri

Paylaşmayı unutmayın.

Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri – İnsanlar akış hizmetlerini ve podcastleri daha sık kullanıyormuş gibi gelse de gerçek zamanlı medya hala daha popülerdir. Gerçek zamanlı pazarlama, hedef kitlenizin dikkatini çekmenin ve onları dönüştürmenin harika bir yolu. Bu yöntem yalnızca standart pazarlama hedeflerini – ağızdan ağıza iletişim, dikkat, tercih, deneme veya satın alma olasılığı – olumlu etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda ücretli ve sahip olunan medya etkinliği dahil diğer pazarlama girişimlerini de hızlandırıyor.

Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri

Gerçek Zamanlı Pazarlama Nedir?

Bu pazarlama yönetiminde, gerçek veya yakın zamanlı olarak tepki vermek anlamına geliyor. İlgili mesajlar oluşturarak, sosyal kanallarda müşteri ihtiyaçlarını dinleyerek ve tahmin ederek elde ediliyor. Temelde bu yöntem, trendlere, güncel olaylara veya geri bildirimlere odaklanmaktadır. Bu pazarlama türü, aylarca bir pazarlama planı yapmanın veya strateji oluşturmanın yerine geçiyor. Elbette farklı bir pazarlama planınız olabilir, ancak bu yöntemle daha hızlı geri dönüşler alabilirsiniz.

Amaç, hedef kitlenizle iletişim sağlamak ve markanızın değerini doğru iletmektir. Güncel bir etkinlik veya devam eden bir trend mevcutsa, gerçek zamanlı pazarlama işinizi kolaylaştırabilir. Örneğin, bir reklam stratejinizi mevcut bir modaya göre şekillendirirseniz, hedef kitlenizi doğru anladığınız için şirketiniz daha çok dikkat çeker.

gercek-zamanli-pazarlama-ornekleri
Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Gerçek Zamanlı Pazarlama Nasıl Uygulanır?

Gerçek zamanlı pazarlama, hedef kitlenizin isteklerine, ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına göre alakalı mesajlar vermenize yardımcı olur. Pazarlamacıların böyle bir strateji uygulaması için en iyi yol aktif bir sosyal medya hesabı kullanmaktır. Sosyal medya ekibiniz internette olup biteni olması gerektiği gibi takip ediyorsa zaten talepler ve güncel trendler hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Ayrıca kendi verilerinizi analiz ederek hedef kitlenizi ve onların ilgi alanlarını daha iyi öğrenebilirsiniz.

Mesela, en popüler konuları keşfetmek için web sitenizin trafiğine veya sosyal medya analizlerine bakabilirsiniz. Ayrıca sosyal analiz araçları aracılığıyla kitlenizin hangi soruları sorduğunu da öğrenebilirsiniz. Bu bilgilere her gün aktif olarak bakan bir ekibiniz olması ekstra bir avantajdır. Bu ekip gerçek zamanlı bir pazarlama planı yapabilir ve strateji belirleyebilir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Facebook Pixel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Eğer ücretli bir gerçek zamanlı pazarlama reklamı istiyorsanız, doğru kitleye ulaşmak için sosyal medya ve arama motoru hedefleme araçlarından yardım alabilirsiniz. Pazarlamadaki bu tür kişiselleştirmeler, gerçek zamanlı pazarlama çabalarını da her geçen gün artırmaktadır. Sonuç olarak, bu pazarlama planını etkili bir şekilde uygulamak için her zaman hedef kitlenizi dinlemeli, sektör trendlerini izlemeli ve onların sorularını bilmelisiniz.

Bu tür bir pazarlamada kampanyası uygulamadan önce hedef kitlenizi ve ne elde etmek istediğinizi düşünün. Hedefi saptadıktan sonra, sosyal medya yorumu, e-posta veya reklam şeklinde mesajınızı oluşturabilirsiniz.

gercek-zamanli-pazarlama-ornekleri
Photo by Jordan Witfield on Unsplash

Gerçek Zamanlı Pazarlama Örnekleri

ALS İçin Buz Kovası (Ice Bucket Challenge)

Gerçek zamanlı pazarlamadaki en önemli örneklerden biri, 2014’te popüler hale gelen buz kovası kampanyasıdır. Hızlı bir şekilde tüm dünyayı saran bu trend, çok sayıda şirketin ve ünlünün dikkatini çekti. Meydan okumada yer almak, ALS için farkındalık ve para yaratmanın bir yoluydu. Ancak güncel bir olay ve trend olması sebebiyle şirketler de buna dahil oldu. Böylece marka duyarlılığını ve bilinirliğini de artırmayı başardılar.

Taco Bell

Taco Bell, hazırladığı marka mesajları aracılığıyla sosyal medyada birçok kişi tarafından takip edilmeye başladı. Firmanın sosyal medya stratejisi, coşkulu gerçek zamanlı pazarlamaya bir örnektir. Şirket Twitter’daki mesajlara neredeyse saatte iki kez yanıt veriyor. Taco Bell için müşterilerini internet ortamında dinlemek ve onlarla etkileşim kurmak bir öncelik.

Gerçek zamanlı pazarlama, müşterilerinizle hemen şimdi bağlantı kurmak için harika bir stratejidir. Ancak, bu tür bir pazarlamayı uygulamak için duyarlılığı ölçmek önemlidir. Başlangıç için ücretsiz araçları kullanabilirsiniz veya birçok ücretli sosyal medya teknolojisinden birine yatırım yapabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?

gercek-zamanli-pazarlama-ornekleri
Photo by Markus Spiske on Unsplash

NASA

Dünyanın en büyük Havacılık ve Uzay araştırma ajansı olan NASA’nın aslında bir reklama ihtiyacı yok. Ancak bu, onları gerçek zamanlı pazarlama sanatının ustası olmaktan alıkoymuyor. NASA, 2014’teki Oscar Ödül Töreni’nde tek bir tweet ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Yerçekimi filmi 2014 Akademi Ödülleri’nde birçok ödül kazanırken, NASA gerçek yerçekiminin uzaydan nasıl göründüğünü gösterdi.

Arby’s

2014 Grammy Ödülleri’nde şarkıcı Pharrell Williams, popüler restoran zinciri Arby’s’in logosuna çok benzeyen bir şapka taktı. Arby’s’in pazarlama ekibi, şarkıcıya #GRAMMYs hashtag’iyle şakacı bir tweet attı. 81.410’dan fazla kez retweet yapan Twitter kullanıcıları arasında bu tweet anında bir hit oldu.

Gerçek Zamanlı Pazarlama, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi pazarlamanın en iyi yollarından biridir. Ancak bu stratejide başarılı olmak için uygun pazar araştırması yapmanız gerekiyor. Ayrıca, hedef kitlenizin dikkatini çekecek kadar yenilikçi olmanız da gerek. Ancak bunu mükemmel bir şekilde yapabilirseniz bundan daha iyi bir pazarlama stratejisi olamaz.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Davranış Ekonomisi Nedir? Davranış Ekonomisi Faydaları Nelerdir?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar