Facebook Pixel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Paylaşmayı unutmayın.

Facebook Pixel Nedir ve Nasıl Kullanılır? – Dijital pazarlama her geçen gün hayatımızın önemli bir parçası haline geliyor. Sosyal medya araçları da kullanıcılarına çok daha yenilikçi ve işlevsel çözümler sunmaya devam ediyor. Bunlardan biri olan Facebook Pixel de reklam kampanyalarınız için kullanabileceğiniz bir kod parçası. Bu kod, hedef kitlenizi ölçmenize, reklamlarınızı optimize etmenize ve reklamlar oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Facebook Pixel Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Kod Parçasının Avantajları

Bu özellik sayesinde cihazlar arasındaki dönüşümleri ölçebilirsiniz. Böylelikle reklamlarınızın cihazlar arasındaki dönüşümleri ne derece etkilediğini bulabilirsiniz.

Facebook pixel, dönüşme olasılığı en yüksek olan hedef kitle için reklamlarınızı optimize eder. Yani eyleme geçme olasılığı en yüksek kişileri saptar. Sonuç olarak reklamlarınızın eyleme geçme olasılığı en yüksek kişilere gösterilmesini sağlar.

Facebook’un bu kodu sayesinde web sitesi ziyaretçi hedeflerinizi yeniden belirleyebilirsiniz. Özel hedef kitleler oluşturarak otomatik ürün gösterme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Kısacası dinamik reklamlar sayesinde ziyaretçileriniz sitenizde daha ilgili ürünler görür.

Web sitesi trafiğinizi ölçmek için Pixel’i kullanabilirsiniz. Eklentiyi aktifleştirdiğinizde kontrol panelinizden birçok yeni bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu bilgilerden biri de ziyaretçilerinizin web sitenizi nasıl kullandığını içerir.

facebook-pixel-nedir-ve-nasil-kullanilir
Photo by Souvik Banerjee on Unsplash

Facebook Pixel Nasıl Çalışır?

Web sitenizi bir ziyaretçinin ziyaret etmesi ve bir eylemde bulunması Facebook Pixel’i tetikler. Ziyaretçinin bir şey satın alması da bu eyleme dahildir. Tetiklenen kod size bu işlemi bildirir. Bu sayede ziyaretçilerinizin reklamınızı gördükten ne kadar süre sonra harekete geçtiğini öğrenebilirsiniz.

Bunun yanı sıra Özel Hedef Kitle özelliğini kullanabilirsiniz. Özellik, müşteriye tekrar ulaşmanızı sağlar. Web sitenizdeki dönüşümler arttığında algoritma da reklamlarınızı daha fazla iyileştirmeye başlar. Bunu yaparken belirli eylemleri gerçekleştirme olasılığı yüksek olan kişileri baz alır. Buna, dönüşüm optimizasyonu adı verilmiştir.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Facebook Hakkında Muhtemelen Daha Önce Duymadığınız 11 İlginç Bilgi

Facebook Pikseli ile Dönüşümleri Takip Etme

Birçok Facebook Pixel kullanıcısı, eklenti ile birlikte Özel Hedef Kitle özelliğini kullanmaya başladıktan sonra satışlarında ciddi artış görmektedir. Özellikle de işletmeler için Facebook reklamları kullanmaya başladığınız ilk günden itibaren pozitif yatırım getirisi sağlamaktadır.

Facebook Pikseli Kullanmaya Başlama

Web sitenizin yönetici paneline erişim izniniz mevcutsa Facebook Pixel eklentisini kolayca ekleyebilirsiniz. Pixel’i oluşturduğunuz temel bir kod göreceksiniz. Bu kodu web sitenizdeki tüm sayfalara yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Eğer e-ticaret siteniz varsa birkaç düzenleme daha yapmanız gerekli olacaktır. Ürünleri sepete ekleme ve satın alma sayfalarına da kodu entegre etmelisiniz. Takıldığınız noktalarda Facebook Yardım Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca ilginizi çekebilir: Markanızı Facebook’ta Yaşatın, Beğenileri Artırın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar