Markanızı Facebook’ta Yaşatın, Beğenileri Artırın!

Paylaşmayı unutmayın.

“Sosyal medya” terimini duyduğunuz anda aklınıza ne geliyor? İnsanlar, eğlence ya da etkileşimi düşünüyorsunuz, değil mi? Sosyal medya denince akla gelenler iş söz konusu olduğunda pazarlama segmentinin yalnızca küçük bir parçasıdır. İş yapıyorsanız, Facebook’ta ve özellikle de Facebook gibi bazı önde gelen platformlarda bulunmanın önemini bilmelisiniz. Dolayısıyla bu durumda, bir Facebook sayfasına sahip olmak bir öncelik olmalı ve hiçbir zaman bir seçenek olmamalıdır.

Popülerliğin ve beğenilerin başarı sayıldığı bir dönemdeyiz ve siz de Facebook hesabınız olmasına rağmen istediğinizden daha az mı beğeni alıyorsunuz? İşte daha fazla beğeni almaya başlamak için birkaç ipucu:

1- Sitenize Facebook Beğeni Butonu Ekleyin

Bir Facebook sayfasını yönetmek için zamanınız varsa bir blogunuzun olduğunu varsayalım. Henüz iyi bir şekilde kurulmamış olabilir, ancak bir blog her marka için harika bir başlangıçtır. Mesele okuyucularınızı Facebook hayranlarınıza dönüştürebilmektir.

Sonuçta, blogunuzun içeriğini seviyorlarsa, Facebook sayfanızın içeriğini beğenme ihtimalleri de yüksek olur. Sayfanıza okuyucularınızı harekete geçirecek bir Facebook bağlantısı ekleyerek beğenilerinizi maksimize edin.

2- Facebook Simgenizi Emaillerinize Ekleyin

Email pazarlamacılığı yapacaksanız, tüm sosyal medya simgelerinizin her bir e-postanın altında görünmesini sağlamalısınız.

Bu şekilde, bireylerin o simgelerin üzerine tıklamaları ve Facebook sayfanızda neler sunduğunuzu görmeleri kolay olacaktır. İçeriklerinizi beğenmeleri ileriki gönderilerinizin görüntülenmesi ve beğenilmesi için referans olacaktır.

3- Niş Pazarlamadan Faydalanın

Niş pazarlama ihtiyaç olan bir ürünün veya hizmetin potansiyel müşteri olduğu düşünülen belli bir hedef kitleye pazarlanmasına yönelik olan bir pazarlama stratejisidir. Her bir ürün niş pazarlamaya göre tanımlanabilir. Siz de kişilerin bireysel Facebook sayfalarında paylaştıkları ile aynı fikirdeki yayınlar üzerine çalışın.

Bu, insanların ilgisini işletmeniz ya da markanız hakkında daha fazla bilgi edinmeye teşvik edecek etkileyici yorumlar bırakmanız için size harika bir fırsat verecektir. Ancak yorumlarınızın sizi bir birey olarak değil bir marka olarak yansıttığından emin olun. Böylece sayfanıza beğeniler alabilirsiniz.

4- Profil Fotoğrafınızı ve Kapak Fotoğrafınızı İyileştirin

Facebook ve diğer herhangi bir sosyal medya platformunda ilk izlenimler önemlidir. Hem de çok! Bireyler öncelikle okumaktan ziyade dikkat çeken görüntülerle ilgileniyorlar. Bu nedenle, hem profil hem de kapak görsellerinizin sizi bir marka olarak satmasını sağlayarak bundan yararlanın.

Unutmayın, onlara önerdiğiniz bağlantıya tıkladıkları anda insanların ilk gördüğü şeyler bu görsellerdir. Onlara “Beğen” butonuna tıklamaları için bir sebep verin.

5- Paylaşılacak İçerikler Üretin

Beğenilecek içerikler üretmek zor değildir ancak zahmetli olan paylaşılacak içerikler üretmektir. Peki bu nasıl gerçekleştirilebilir? İlk önce okuyucularınızı tanıyarak başlayın. Nasıl düşünürler? Neleri severler ve günün hangi saatlerinde aktiftirler? Bu, mevcut durumlarına uygun bir içerik oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin, şu anda etraflarında olup bitenleri yansıtan gönderiler oluşturmaya odaklanın. Bu, ulusal bayramlar, siyasi olaylar ve özel günler ile ilgili olabilir. Ayrıca, çevrimiçi topluluğunuzdaki bazı ilginç yayınları paylaşmak için haftada bir zaman ayırabilirsiniz. Hatta arada bir ilham verici alıntılar yapın. Artan paylaşımlar sayfanıza yeni hayranlar ve yeni beğeniler de kazandıracaktır.

Beğeni satın almayı göz önünde bulundurun. Sosyal medya beğenilerini satın alma pratiği artık bir sır değildir. Buna Facebook da dahil olmak üzere birçok sosyal medya işletme sayfasına katkıda bulunan en popüler ve gelişmiş büyüme teşviklerinden biri diyebiliriz. Takipçi ve beğeni satın alma platformu Social Media Daily‘ye göre bu uzun vadeli büyüme için sağlam bir temel oluşturur. Unutmayın, en baştan ne kadar beğeni alırsanız sayfanız yeni ziyaretçilere o kadar çekici gelecektir.

6- Görselleştirin

Resim ve videoların kullanılması, Facebook sayfanızın görünürlüğünün arttırılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. Ancak dikkate almanız gereken şey sayfanızla ilgili, markanızla uyumlu görselleri kullanmanızdır. Bu sayede, yayınlarınızı daha sık görmek isteyen birçok insanın dikkatini çekebileceksiniz.

Hakkında bölümünüz için yeterli ayrıntı sağlayın. İnsanlar genellikle tamamen anladıkları bir şeyin parçası olmak isterler. Gönderilerinizin kendilerine yararlı olup olmayacağına karar vermek için en başından itibaren gündeminize hakim olmalılar. Bu nedenle, en çok ihtiyaç duyulan iş ayrıntılarını sunmak için Facebook sayfanızdaki “Hakkında” bölümünü kullandığınızdan emin olun. Hakkında bölümü, iletişim bilgilerini, kuruluş tarihini, şirket genel bakışını ve önemli kilometre taşlarını içerir ancak bunlarla sınırlı değildir. Yeni ziyaretçilere güven sağlayacak bir kaynak olmalıdır.

Sosyal medya, nasıl kullandığınıza bağlı olarak sizi bir işletme ya da marka olarak yaratabilir veya yok edebilir. Bu özellikle Facebook söz konusu olduğunda hayati öneme sahiptir. Sayfanızda aldığınız beğeniler popülerlik ve başarınıza eşit sayılır. Geride kalmak istemiyorsanız sayfanızın beğenisini artırmak için, logonuzu e-postalarınıza ve web sitenize, blogunuza dahil etmeye, resimlerin ve videoların kullanımını en üst düzeye çıkarmaya çalışarak başlayabilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar