Etkili Zaman Yönetimi İçin CEO’lardan Tavsiyeler

etkili-zaman-yonetimi-icin-ceolardan-tavsiyeler

Paylaşmayı unutmayın.

Etkili Zaman Yönetimi İçin CEO’lardan Tavsiyeler – Özel yaşamda ya da iş dünyasında başarıyı arttırmak için dikkat edilmesi gerekenlerden biri de zaman yönetimi olarak öne çıkıyor. Günümüzde neredeyse her alanda rekabet artıyor. Bu da sektörlerin gelişmesine ve genişlemesine neden oluyor. Bu noktada öne çıkabilme ve başarıyı yakalayabilme için mümkün olduğunca çok zamana ihtiyaç var. Etkili zaman yönetimi için yapılması gereken ilk şey zamana bakış açısını değiştirmek olacaktır. Öncelikle ‘boş zaman’ kavramını hayattan çıkartmakta fayda var. Zamanı doğru kullanmak başarının temelinde yatmaktadır. Bu noktada işleriniz için zaman yaratmak elbette önemli. Fakat asıl önemli olan şey her iş için ayırdığınız zamanın verimini arttırmak olacaktır. 

Öncelikle zamanı yönetmek için bazı şeyleri öğrenmek gerekiyor. Hayır demeyi öğrenmek, öz disiplini öğrenmek gibi birçok şey sıralanabilir. Ek olarak başarılı insanların, üretkenliği arttırmak, kısa zamanda daha fazla iş başarmak için motto niteliğindeki bazı sözlerini inceleyeceğiz.

Ufak düzenlemeler ve küçük değişiklikler sayesinde zamanı çok daha etkin şekilde kullanmak mümkündür. 

Etkili Zaman Yönetimi İçin CEO’lardan Tavsiyeler

Zamanı verimli kullanmak birçok insanın hedeflediği bir şeydir. Bu sayede başarıya ulaşma ve günümüz dünyasının rekabetçi ortamından sıyrılma mümkündür. 

etkili-zaman-yonetimi-icin-ceolardan-tavsiyeler
@productivemag

Jason Fried: Hayır Demeyi Bilin!

Hayır demek birçoğumuzun başaramadığı şeylerden. Dostlarımızdan, çevremizden gelen istekleri geri çevirmek her zaman mümkün olmuyor. Jason Fried zaman yönetimi taktikleri kapsamında söylenecek hiçbir şeyin hayır demeyi bilmenin yerini tutmayacağını söylüyor. Kendinize sürekli bir iş yüklemek yerine yapmanız gereken şeylerin sayısını düşürmeye odaklanmalısınız. Yani, hayır demeye. Böylelikle hem zamanı iyi yönetip hem de efektif sonuçlar alabilirsiniz. Yapmanız gereken öncelikli şeylere odaklanmak için hayır diyebilmek gerekiyor. 

etkili-zaman-yonetimi-icin-ceolardan-tavsiyeler
@fortune

Meg Whitman: Pratik Kararlar Almaya Çalışın!

Karar vermek birçoğumuz için oldukça zorlayıcı bir iştir. Bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki karar vermek çoğu zaman yapılacak işten daha fazla efor sarf etmemize neden oluyor. Yani, asıl enerjimizi işe değil ne yapacağımıza karar vermeye harcıyoruz. Bu da dolaylı olarak zamanı iyi şekilde yönetmenin önünde engel oluyor. Diğer yandan işten alınan verimi de ciddi anlamda düşüren bir durum. Zaman yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler dendiği zaman, pratik kararlar akla gelmelidir. Whitman’a göre hızlı alınan karar, yavaş şekilde alınan karardan çok daha faydalıdır. Ayrıca hızlı karar aldığınız takdirde sorunla karşılaşsanız dahi çözüm için yeterli zamana sahip olabiliyorsunuz. İhtimaller arasında kaybolup gitmek, hareket kabiliyetini daraltacaktır. Bu nedenle hızlı düşünüp, hızlı hareket etmelisiniz. 

etkili-zaman-yonetimi-icin-ceolardan-tavsiyeler
@i-connectweb

Brian Chesky: Daha İyi Listeler Oluşturun!

Zamanı etkili şekilde yönetmek için bir ‘to – do – list’ e sahip olmak son derece önemli. Chesky, her sabah bir to-do-list yani yapılacaklar listesi oluşturduğunu ve çok faydalı olduğunu söylüyor. Gün içerisinde yapmanız gereken her şeyin bir listesini oluşturun. Bu listede mümkün olduğunca ayrıntılara da yer vermeye özen gösterin. Benzer işleri gruplandırmak gibi dokunuşlar zamanı daha iyi yönetmeye yardımcı olacaktır. Son olarak yapılacaklar listesi oluşturmak, planlı yaşamanın da önemli parçaları arasında kabul edilmektedir. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar