Dünya Sineması’ndan Unutulmaz Film Hataları

Paylaşmayı unutmayın.

Sinema tarihinin pek çok kült filmine ait kusurlu sahneler hiç dikkatinizi çekti mi? Bazıları sinemada görsel ve teknik bir devrim yaratan, milyonlarca izleyiciyi peşinden sürükleyen sinema şaheserleri olsa bile aslında tamamen kusursuz değiller. ”Yok canım, daha neler!” diyorsanız, elimizde kanıtlar var.

İşte, kare kare film hataları…

1- The Green Mile/Yeşil Yol

Tarihteki en büyük ve en cana yakın Hollywood karakterlerinden birinin haksız yere ölümü milyonlarca insanın bu filmi izledikleri zaman ağlamasına sebep oldu. Aslında gerçek hayatta böyle bir şey gerçekleşemedi: Film, 1935 yılında Louisiana’da olanları anlatıyordu. Ancak elektrikli sandalye ilk kez 1941’de kullanıldı.

Biraz hızlı gitmiyor muyuz?

2- Braveheart/Cesur Yürek

Braveheart’tan İskoç savaşçısı William Wallace’ın giysileri geleneksel İskoç kostümünü hatırlatıyor. Ancak sorun şu ki; bu giysi 18. yüzyılın başlarında ortaya çıktı ve film 13. yüzyılın sonunda gerçekleşen olayları tasvir ediyor.

3- Harry Potter and The Deathly/ Harry Potter ve Ölüm Yadigarları

Joanne Rowling, genç bir sihirbaz olan Harry Potter kitaplarında kahramanın yeşil gözleri olduğu söylenir, tıpkı annesi gibi. Filmde, çocuğun rolü yeşil gözlü Daniel Radcliffe tarafından oynanıyor ve film karakterleri Harry’e “Gözlerini annenden almışsın, Harry” diyor. Yine bir şeyler ters gitmiş olmalı çünkü genç Zambak’ı oynayan aktrisin mavi veya yeşil yerine kahverengi gözleri vardı.

”Bu iyiydi, James!”

4- The Lord of the Rings: The Return of the King /Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

Üçlemenin son bölümünde bazı sürprizler vardı. Büyük örümcek Shelob tarafından zehirlenen Frodo, Sam tarafından kurtarıldı. Fakat o anda Baggins hobbit stazdaydı ve gözlerini hızla açıp kapatamadı. Filmde bu nasıl mümkün oldu? Bundan da ötesi, bir atışta karakterin çenesini kaplayamayan örümcek, bir sonraki sahnede Frodo’yu kaplamıştı.

5- Forrest Gump

Forrest’ın arkadaşı Teğmen Dan, bazı “meyve şirketlerine” para yatırmaya karar verdi. Sonuçta bu meyve bir elma ve şirket de efsanevi Apple idi. Bundan sonraki sahnelerden birinde Gump, Apple Computer Inc.’den bir mektup aldı. Mektubun tarihi 23 Eylül 1975’ti. Fakat Apple’ın gerçek kuruluş tarihi 1 Nisan 1976’dır.

Koş Forrrest, koş! Az kaldı… 🙂

6- Pirates of the Caribbean: At World’s End /Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu

Filmin yaratıcıları zamanın çok ilerisinde olduğundan gerçekleşen bir durum olmalı… Bu korsan öyküsünün üçüncü bölümünde Kaptan Barbossa ve Elizabeth Swan, takımla birlikte Kaptan Sao Feng’i bulmak için Singapur’a giderler. Film, 18. yüzyılın başlarını anlatmak üzere belirlenmiştir. Oysa modern Singapur hikayesinin başlangıcı 1819 başındadadır.

7- Troy/Truva

Hay aksi! Yine alışılmadık bir şeyler oluyor. BC zamanında sadece bir uçak. Ya yaratıcılar, Yunanlıların hava desteğine ihtiyacı olabileceğini düşündüler ya da izleyicilerin Brad Pitt tarafından büyüleneceğini düşündüler ve bu küçük hatayı fark etmediler.

8- Game Of Thrones/Taht Oyunları

Lekesizler, izleyicilere Kralları Daenerys için hayatlarını feda etmeye hazır olan sadık savaşçılar olarak bilinirler. Hiçbirinin kadınlarla romantik ilişkileri yoktur ve bunun da bir nedeni var. Gray Worm ve Missandei’nin sevgisi bir istisna tabii ona da tamam. Ancak, şu sahneye bakılırsa bu savaşçılardan biri hala evli ya da sadece mücevher seviyor.

9- Django Unchained/Zincirsiz

Filmin bazı bölümlerinde Django rolünü oynayan Jamie Foxx, günümüzde halen modern ve şık olan güneş gözlüğü takıyor. Filmi 1858’de anlatılıyor ama ilk güneş gözlüğünün ABD’de 1929 yılında satılmış olması?..

10- Twilight/Alacakaranlık

Bu seferki bambaşka… Tam bir çekim hatası!

Kameralar görünmez değildir. Bakınız, camdan yansıması dikkatli gözlerden kaçmıyor.

11- Terminator 2: Judgment Day/Terminatör 2: Kıyamet Günü

Filmin başlarında kahramanlarımızdan John’un ceketi, kurşunlardan delik deşik olmuşken kısa bir süre sonra yenilenmiş görünüyor. Acaba John’un ceketi kendi kendini yenileme özelliğine mi sahip?

12- Dallas Buyers Clup/Sınırsızlar Kulubü

Yine biraz hızlı mı gidiyoruz sanki?

Film 1985 yılında geçiyor. Ancak duvarda 2011 yapımı Lamborghini Aventador otomobil posteri var.

13- The Shawshank Redemption/Esaretin Bedeli

Andy Dufresne, 1965 yılında hapisten çıkıyor ama 1969 model Pontiac GTO kullanıyor.

Adeta zamanda yolculuk!

Hafif bir hayal kırıklığı yaratsa da bizim için hala çok değerliler çünkü her biri yoğun uğraşlar sonucu ortaya çıkan ve ‘kült filmler’ olarak hafızalarımıza kazınan eserler. Önemli olan hala bu filmlerin birçoğunun efsane olarak kalmayı başarması değil mi?

Sonuçta herkes hata yapar diyoruz ve bir de bonus olarak Reklamlardaki Film Hataları yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar