Netflix’te Dikkat Çeken 7 Belgesel (Yeni)

netflix-hakkinda-sasirtici-gercekler-ve-istatistikler

Paylaşmayı unutmayın.

Her hafta onlarca yeni projeyi yayına sokan Netflix, bu sezonda da bolca belgesel dizisini izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. Yakın zamanda gösterime giren ve oldukça ses getiren belgesellere göz atalım. İşte Netflix’te Dikkat Çeken 7 Belgesel!

Gezegenimizde Yaşam

Netflix yapımı bu belgesel, Dünya gezegenindeki yaşamın 4 milyar yıllık evrimini konu ediyor. Yapımcılığını Steven Spielberg’in üstlendiği belgesel serisi, ekosistemlerimizi yeniden şekillendiren felaketlerden bahsediyor. Bu yolda hayatta kalan canlılara kadar Dünya’daki yaşamın yükselişini ve düşüşünü kapsayan tarihi gözler önüne seriyor.

Yaşamın her zaman kendi yolunu çizdiği ilkesini takip eden bu 8 bölümlük destansı maraton izleyenleri bekliyor. Tek hücreli yaşamdan bugün bildiğimiz geniş biyoçeşitliliğe giden yol anlatılıyor. Çığır açan bu doğa belgeseli dizisinde yaşamın milyarlarca yıldır süren yolculuğuna katılabilirsiniz. Olağanüstü fethetme, adapte olma ve hayatta kalma serüvenini büyülenmiş olarak izleyeceksiniz.

David Beckham

Netflix’te Dikkat Çeken 7 Belgesel arasında ikinci sırada David Beckham var. Dünyaca ünlü futbol yıldızının Netflix belgeseli prömiyer haftasında 3,8 milyon izleyiciyle rekor kırdı. 4 Ekim’de gösterime giren 4 bölümlük belgesel dizi, Beckhamların evlilikleri, aile hayatları ve David Beckham’ın futbolculuk kariyeriyle ilgili samimi bilgiler veriyor. 

Netflix’in kendi verilerine göre Beckham, dünya çapında 11 milyon 600 bin kişi tarafından izlenerek iki haftadır yayın platformunun en çok seyredilen programı oldu. Beckham adlı belgesel, İngiliz Spice Girls grubunun üyesi Victoria ve eski futbolcu David Beckham’ın hem kişisel hem de profesyonel yaşamlarını takip ederek çiftin röportajlarıyla birlikte geçmişlerine de mercek tutuyor.

Elektronik Sigara Efsanesi

Bu belgesel dizisinde, yeni ve hırslı bir elektronik sigara şirketinin milyar dolarlık bir dev hâline gelişini ele alıyor. Ama bir salgın bu başarılı gidişatı bir anda sona erdiriyor. 1 saatlik bu belgeselde çoğunlukla 16-17 yaşlarındaki lise öğrencilerinin Juul kullanımını ele alınmış.
Belgesel ilk e-sigarayı tasarlayan kişinin hikayesi ve elindeki prototipi ile başlıyor. Giriş bölümünün ardından PM tütün şirketi ve iqos üretimi ile bilgiler vererek devam ediyor. Ortalarda Juul hakkında, icadı ve reklam kampanyası hakkında bilgiler veriyor. Gençlerin elektronik sigara kullanımını engellemek için alınan önlemler ve bazı haberler içeriyor. Sonuç bölümüne doğru biraz daha işin sağlık kısmı ele alınıyor.

Seride, şirketin kurucuları, üst düzey yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte elektronik sigara sektöründeki yükselişlerini izleyeceksiniz. Ekip, pazarda yeni bir soluk getiren ürünleriyle tüketici beklentilerini karşılamayı başarmıştır. Ancak salgının ortaya çıkmasıyla birlikte, sigara kullanımıyla ilgili endişeler artar. Bunun sonucunda elektronik sigaralar hakkında ciddi tartışmalar başlar. Dizi, şirketin bu zorlu süreçte karşılaştığı zorlukları, mücadeleleri ve stratejilerini ele alıyor. Aynı zamanda sigara kullanımıyla ilgili genel konulara da değiniyor. Elektronik sigara sektörünün yükselişine tanıklık ederken, insanların sağlık ve bağımlılık gibi konularda farkındalığını artırmayı hedefler. Bu belgesel dizi, izleyicilere içeriğiyle birlikte sektörün arkasındaki hikayeyi de sunarak elektronik sigara sektörünün gelişimini ve zorluklarını anlatıyor. Tüm dünyayı etkileyen salgınla birlikte, insanların sigara kullanımı üzerindeki düşüncelerini yeniden gözden geçirmelerine yol açıyor.

100 Yıl Yaşamak

100 Yıl Yaşamak: Mavi Bölgelerin Sırları. Ya da orijinal adıyla Live to 100: Secrets of the Blue Zones belgeseli en çok izlenenler arasında. 20 yılı aşkın bir süredir uzun yaşamak üzerine araştırmalar yürüten ve bu konuda pek çok kitap yazan Dan Buettner, bu kez Mavi Bölgeler’in sırlarını bir belgeselde topluyor. Bu sırları keşfetmek için izleyicilerini küçük bir dünya turuna çıkarıyor. Elbette Netflix’te Dikkat Çeken 7 Belgesel arasında yerini alıyor.


30 Ağustos’ta yayımlanmaya başlayan ve o günden beri izleyen herkese ilham olmaya devam ediyor. Uzun ömürlülük ilkelerini her gün yaşayan insanlardan doğrudan edindiği bilgileri aktarıyor. Buettner, “Mavi Bölgelerdeki insanları bulduk ve nasıl 100 yaşına ulaştıklarını açıklayan bilimi inceledik.” diyor. Ve 5 Mavi Bölge’de yaşayan toplulukları inceledikten sonra 6. Mavi Bölge olarak literatüre geçmeye hazırlanan Singapur’a odaklanıyor. “Singapur, sağlıklı uzun ömrü temsil eden ‘mühendislik ürünü bir Mavi Bölge’ olmuştur.” diyen Dan Buettner, bu mühendislik eserinin detaylarını anlatıyor.

Dünyanın En Zorlu Hapishaneleri

Bu belgesel serisi dünyanın farklı yerlerindeki tehlikeli hapishaneler ile ilgili yapılan araştırmaları anlatıyor. Gönüllü olarak dünyanın en zorlu hapishanelerinde mahkum olan araştırmacılar, bilmedikleri bu dünyadaki yaşananları gözler önüne seriyor.

Belgeselde, dünyanın dört bir yanındaki metrelerce yüksek duvarların, dikenli tellerin ve parmaklıkların ardında yaşananlar anlatılıyor. Dünya’nın farklı yerlerinden 12 farklı hapishaneyi çoğunlukla mahkumların bakış açısıyla anlatıyor. Aynı zamanda gardiyanlar ve hapishane sistemine dahil olanların da röportajlarını barındırıyor. Paul Connolly ve Raphael Rowe tarafından seslendirilen ve sunulan belgesel 3 sezondan oluşuyor.

Tarikat Lideri Nasıl Olunur?

28 Temmuz 2023’de gösterime giren Netflix İspanya yapımı belgesel dizisi. Suç türünde yer edinen dizinin sezonu 6 bölümden oluşuyor. Belgesel dizinin anlatıcılığını meşhur oyuncu Peter Dinklage yapıyor.

Belgesel dizisi, tarikat liderlerinin koşulsuz sevgiye, sonsuz bağlılığa ve insanların zihinlerini, bedenlerini ve ruhlarını denetim etme gücüne ulaşmak için kullandıkları tüm taktikleri anlatıyor.

Uzaylılarla Karşılaşmalar

Netflix’in yeni belgesel dizisi, izleyicileri ekrana bağladı. Steven Spielberg’ün yapımcılığını üstlendiği Uzaylılarla Karşılaşmalar (Encounters), her bölümde farklı olayları konu alıyor. Dünyanın dört bir yanından UFO veya uzaylı gördüğünü ileri sürenler, şüpheciler ve uzmanlarla görüşüyor. Ayrıca elde edilen yeni kanıtlara da ışık tutmaya çalışıyor.

Netflix, belgeselin konusunu kısaca şöyle özetliyor. “Son 50 yıldaki UFO görme olaylarının dünya çapında yarattığı gizemi konu alan bu belgesel dizisi görgü tanıklarının ifadelerini, uzmanlarla röportajları ve yeni kanıtları içeriyor.” Dizide incelenen vakalar arasında 2007 ve 2008’de 300’den fazla Teksaslının yaşadıklarını irdeliyor. 5 aylık süre boyunca üçgen şeklinde bir UFO görmeleri de yer alıyor. Uzaylılarla Karşılaşmalar, Galler’deki Broad Haven Üçgeni, 1994’te Zimbabwe’deki bir okulda 60’tan fazla çocuğun uzaylı görmesi konularına yer veriyor. Ayrıca 2011’deki nükleer felaketten sonra Fukuşima Enerji Santrali üzerinde görülen parlak ışıklar konularını da işliyor.

Bonus: Yavru Hayvanların Yaşamından Canlı Yayın

Cleveland Metroparks’taki yavru hayvanların gündelik rutinlerini, sıra dışı huylarını ve samimi habitatlarını izleyebilirsiniz. Canlı yayınlanan etkinliğin dili İngilizce.

Vahşi doğadaki yaşamın iniş çıkışlarıyla mücadele etmeyi öğrenen yavruların gelişimine şahit olabilirsiniz. Fil, aslan, penguen, pangolin ve diğer yavru hayvanların maceraları izleyenleri gündelik sorunlardan uzaklaştırıyor. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar