“Beyin Fırtınası”nda Bu Hafta: Masal Bu Ya…

fairytale

Paylaşmayı unutmayın.

Bir varmış bir yokmuş…

Böyle başlayan kaç masal, kaç hikaye dinledik bugüne kadar? Belki uyku denildiğinde; öncesinde akla gelen en güzel ritüel, ama kesinlikle çocukluğumuzun en güzel yanlarından biriydi masal dinlemek.

Masal; genellikle anonim olan, içinde olağanüstü mekan ve karakterler barındırabilen, anlatılan olayların tamamen gerçek dışı olmasının yanında vermek istediği mesajı dinleyene en süslü, en yüreğe dokunur şekilde iletebilen bir anlatı türüdür.

Bu tanımıyla bile bir ürün ya da hizmetin tanıtım ve tutundurma aktivitelerinde esas mesajı, muhatabına en kısa zamanda ama en etkili şekilde ulaştırabilmek konusunda çok büyük öneme sahiptir. Bu açıklama ışığında da diyebiliriz ki, pazarlama aktivitelerinizde, tüketiciye iletmek istediğiniz mesajı masallardan faydalanarak iletebilirsiniz.

masal

@jill111

Aslında bugün sahip olduğumuz karakterlerin temelleri o masallarla atılmıştır. Bugün hala Pinokyo denildiğinde “yalan söylemek”, Hansel ve Gratel denildiğinde “herkese koşulsuz inanmamak gerektiği” aklımıza gelmektedir. Bu da yıllar önce dinlenmiş veya okunmuş olmasına rağmen masalların etkileyiciliğinin yanında akılda kalıcılığı ile de ne kadar zamansız olduklarını da gösterir.

Masalların birer hayal ürünü olduğu bu sebeple de yaratıcılık gerektirdiği inkar edilemez bir gerçektir. Pazarlama aktivitelerinizi yaratıcılıktan uzak bir biçimde gerçekleştirmek yerine, masallardan faydalanmak kazandıracaktır.

Aşağıda sizlerle İş Bankası’nın yeni reklam filmini paylaşmaktayız. Sizce bu hangi masalın reklam uyarlamasıdır? Biliyorsunuz öyle değil mi?

Bir reklam filmi; akılda kalıcığı, yaratıcılığı ve iletmek istediği mesajı güçlü bir biçimde iletebilmesi ile başarılı olabilecektir. Bu sebeple Pamuk Prenses’ten Bremen Mızıkacıları’na, Küçük Kara Balık’tan Kırmızı Başlıklı Kız’a ve daha fazlası ile geniş bir masal dünyası, pazarlama aktivitelerinizde faydalı olmak için bekliyor.

Antoine de Saint-Exupéry, en ünlü eseri “Küçük Prens”te “Tüm yetişkinler bir zamanlar çocuktu… Ne yazık ki pek azı bunu hatırlar.” der. Masal dokunuşlu reklamların izleyicide etki yaratması, içeride bir yerlerde hala o çocukluğunu koruduğunun göstergesi sayılabilir. Bu sebeple masal tabanlı bir reklam filmi, izleyen yetişkinleri çocukluğuna döndürmesi sebebiyle de dikkat çekici ve samimi olacaktır. İnsanların yüzlerinde sıcak bir tebessüm ile yer bulacağınız bir reklam filmine imza atmak istemez miydiniz?

Beyin Fırtınası Başlasın

Bu hafta bu yazılanlardan yola çıkarak, gördüğünüz ve “aaa bu masalı hatırlıyorum” dediğiniz masal bazlı reklamlara bakıyoruz.

Siz de içinde masal öğesi barındıran, belki geçmişte dinlemiş ya da okumuş olduğunuz bir masal olarak karşınıza çıkan o reklam filmini bizlerle paylaşın.

masal

@photoniccouknic

Paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz…

Küçük bir hatırlatma:

Fikir paylaşımlarınızı aşağıdaki yorum kutucuğundan yapabileceğiniz gibi diğer platformlardan da #bublogtafirtinavar etiketi ile paylaşımda bulunarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca bir sonraki “Beyin Fırtınası” teması için fikrinizi yazıp blog@adgager.com adresine gönderebilirsiniz.

Kaf Dağı’nın ardındaki Zümrüdü Anka’nın kanatlarıyla yükselelim…

Gökten de üç elma düşsün…

Hadi başlayalım…

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar