Ücretsiz E-Sertifikalar ile Kariyerinizi Şekillendirin
Ücretsiz E-Sertifikalar ile Kariyerinizi Şekillendirin – Kariyerinize önem veriyor ve öğrenmeyi seviyorsanız, pandemi sürecinde evde geçirdiğiniz saatlerinizi sizin için derlediğimiz platformlar ile yeni bir şeyler öğrenebilir ve e-sertifika alabilirsiniz. Türkiye’de ve dünyada birçok platform verilen eğitimleri tamamlayanlara e-sertifika vererek kariyer geliştirmesine yardımcı oluyor.
Dijital pazarlama eğitimlerinden, sosyal medya yönetimine, fotoğrafçılıktan, saç-makyaj tasarımcılığına, blog yazarlığından, temel gazeteciliğe kadar birçok konuda eğitim alabileceğiniz e-sertifika platformlarına bir göz atalım.
Ücretsiz E-Sertifikalar İle Kariyerinizi Şekillendirin
Ücretsiz E-Sertifikalar veren Platformlar:
- Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları,
- İstanbul İşletme Enstitüsü e-Sertifika Programları,
- Google Dijital Atölye,
- Global Enstitü,
- ODTÜ Bilgeİş,
- Coursera,
- Harvard Online Courses,
- Udemy.
Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Programları:
Anadolu Üniversitesi’nin e-sertifika programları oldukça popüler… 14 Farklı kategoride eğitim alabileceğiniz ve sınavlarına girip e-sertifikaya hak kazanabileceğiniz eğitimlerin başvurularını internet üzerinden takip etmeniz gerekiyor. Diğer yandan şunu belirtmekte yarar var Üniversitenin kategorilerinde yer alan eğitim programları ve e-sertifikaları ücretli. Kariyerinize özel önem veriyor ve bu sertifikaların olmasını istiyorsanız 250 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. Cambridge İngilizce KET PET TKT programlarının kayıt ücretleri ise 500 TL olarak belirlenmiş. Web Tasarımı için kodlama, Saç ve Makyaj tasarımı, sanat yönetmenliği gibi birçok ilginç kategorisi bulunuyor. İnternet üzerinden eğitimlere katılanlar eğitim sonunda da e-sertifika sınavına tabii tutuluyorlar. Sınavdan başarılı sonuç alınması halinde de e-sertifikanızı alabiliyorsunuz.
İstanbul İşletme Enstitüsü e-Sertifika Programları:
İstanbul İşetme Enstitüsü de bilinen en çok sertifika programları olan platformlardan biri… Programlarının birçoğu ücretli olsa da ücretsiz olarak yazılım eğitimleri, blog yazarlığı gibi eğitimleri de bulunuyor. CV’nize ekleyebileceğiniz ve işveren tarafından kontrol edilmesi sağlanan e-sertifikaları ile kariyerinize artı puan ekleyebilirsiniz.
Google Dijital Atölye:
Google Dijital Atölye de öne çıkan platformlardan biri. Çoğunlukla ücretsiz eğitimler veren Google Dijital Atölye, küçük işletme sahiplerinin de alabileceği birçok ücretsiz program eğitimi veriyor. Interactive Advertising Bureau yani İnteraktif Reklamcılık Bürosu onaylı ücretsiz eğitim ile e-sertifikanızı alabilirsiniz.
Global Enstitü e-Sertifika Programları:
Global Enstitü eğitim programlarını Yaşam ve Sağlık, Mesleki Gelişim, Kişisel Gelişim, Sanat ve Bilim olarak 5 farklı kategoriye ayırmış. Ürün Satışı, Temel Gazetecilik ve Anne Sağlığı gibi çok farklı konularda eğitim kategorileri var. Eğitimlere ücretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz. Ayrıca almak istediğiniz eğitimler hakkında diğer katılımcıların da yorumlarını görebiliyorsunuz.
Yorumlardan eğitimler hakkında genel bir bilgi de edinebilirsiniz. Eğitimler ve program hakkında detaylı bilgi hem eğitim sayfalarında hem de e-posta ile gönderilerin mesajlarda yer alıyor. e-Sertifika başvurusu ise maalesef ücretli. Eğitimi tamamladıktan sonra e-Sertifika almak isterseniz kredi kartı ile ödeme seçeneği ile başvuru yapmanız gerekiyor ve ücreti 59 TL. Baskı ise 149 TL ve kapıda ödemeli.
ODTÜ Bilgeİş:
ODTÜ’den e-Sertifika alma fikri bile insanı heyecanlandırıyor. 100 çevrimiçi ders içerisinden ilgi duyduğunuz alandaki tüm dersleri alabilirsiniz. Ayrıca bu eğitim süresi boyunca uzman eğitmenlerle iletişime bile geçebiliyorsunuz. Yine sizinle aynı eğitimi alan kişilerle ortak bir forum üzerinden iletişime geçebilir ve farklı konular üzerine tartışmalar yapabilirsiniz. Program ve e-Sertifika başvurusu tamamen ücretsiz.
Platformun en popüler dersleri genellikle yazılım, kodlama ve tasarım üzerine. Ancak pazarlama, iş geliştirme ve servis hizmetleri gibi birçok farklı kategoride ders bulunuyor. Eğitimleri tamamlayıp, çevrimiçi sınavları da başarıyla geçtikten sonra e-Sertifika başvurusu yapabilir ve birkaç gün içerisinde belgenizi alabilirsiniz. Bu arada eğitimler içerisinde bol bol ödevler de olabiliyor.
Coursera:
Hem Google’dan hem de IBM’den onaylı e-sertifikalara sahip olmak istiyorsanız doğru adres Coursera’dır. İngilizce olan bu sitede aldığınız e-sertifikalar birçok kapıyı açmanıza yardımcı olabilir.
Harvard Online Courses:
Harvard Üniversitesini duymayan bilmeyen yoktur. Ünlü Üniversitenin e-sertifika programları pahalı olsa da ücretsiz eğitimler de barındırıyor. İyi eğitmenlerden alacağınız ilgi alanınıza göre eğitimler sonrası Harvard onaylı sertifika almak da oldukça havalı olabilir. Buradaki ücretsiz eğitimler olsa da sertifika için ücret talep edilebiliyor. Seçimi siz yapıyorsunuz. Eğitimin sonunda sürpriz yaşamayın.
Udemy
100.000 gibi bir rakamla en fazla kursa ev sahipliği yapan Udemy, her dilde eğitim alınabilen bir platform. Cuzi rakamlarla eğitimlere katılabilir, pandemi dönemi nedeniyle yapılan indirimlerden yararlanabilirsiniz.