TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

TikTok'ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

Paylaşmayı unutmayın.

TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka – TikTok, markaların özellikle daha genç bir kitleye ulaşmaları ve etkileşimlerini artırmaları için büyük bir fırsat vaat ediyor. Elbette bunun için güçlü yanlarını başarılı bir şekilde ortaya koymaları gerekiyor. İşte bunu kendi tarzıyla yapan 7 marka.

Aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız filtre, efekt ve düzenleme tekniği ile TikTok; meydan okumaya yetecek kadar cesur olanlar için yeni ve benzersiz pazarlama fırsatları açtı.

Uygulamanın tüketiciler arasındaki popülaritesindeki hızlı artış; platformda aktif olarak pazarlama yapan markaların genişleyen bir potansiyel müşteri kitlesine ulaştıkça daha özgüvenli ve yaratıcı olmalarını sağladı. Üstelik sürekli gelişen TikTok trendleri; sosyal medya yöneticilerini belki de daha önce yaptıklarından daha çevik, yenilikçi ve özgün bir yaklaşım benimsemeye çağırıyor.

Pek çok şirket uygulamadan hala çekinirken, bazıları onu kollarını açarak benimsedi ve büyük bir başarı elde etti. İşte yaratıcılığını TikTok’ta parlatan yedi marka.

TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

TikTok'ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka
Photo by Amanda Vick on Unsplash

1. Ryanair

@ryanair

Are we there yet? Are we there yet? Are we there yet? 😫 #ryanair #foryou #fyp #airline

♬ Originalton – Toiletten-Philosophie

Ekonomik Avrupa havayolu Ryanair; mizahın TikTok platformunda katılımı ve marka varlığını nasıl artırabileceğinin en iyi örneğidir. Viral içeriğinin tutarlılığı ve tonu; markanın Ağustos 2021 itibariyle resmi hesabında bir milyondan fazla takipçi toplamasını sağladı.

Ryanair’in formülü basit ama etkili. Havayolu, insan yüz özelliklerini herhangi bir arka plana bindirmek için tasarlanmış bir filtrenin yanı sıra; çoğunlukla uçaklarının görüntülerini kullanıyor. Bu da, bir tür kişiselleştirilmiş maskot ile sonuçlanıyor. 

Dikkatle seçilmiş trend ses, ilk bakışta uçak yolculuğuyla tamamen alakasız görünen ancak bağlama uyacak şekilde akıllıca uyarlanmış sesler eklenir. Tüm bu süre boyunca şirket, temel satış noktasının – Avrupa çapında en düşük fiyatlarla uçuşlar – tüm gönderilerinin önünde ve merkezinde kalmasını sağlıyor.

TikTok’taki bazı markalar, çarpıcı videografi ve kusursuz düzenleme ile takipçilerini şaşırtmak için elinden geleni yaparken; Ryanair’in minimalist yaklaşımı, işi tartışmalı bir şekilde daha etkili ve uygun bir bütçeyle hallediyor. Bununla birlikte, gönderilerinin çoğu, çok az hazırlık veya post prodüksiyon gerektirerek, yeni trendlere atlamayı mümkün olduğunca zahmetsiz hale getiren çok benzer stok görüntüleri içeriyor.

2. Marvel

@marvel

THWIP! #MarvelComics artist Leinil Francis Yu brings Spidey to life in this variant cover 🕸 #SpiderMan #HowToDraw

♬ original sound – Marvel Entertainment

Kült eğlence markası Marvel; film, TV, animasyon ve çizgi romanları içeren büyüyen format yelpazesini genişletmek ve tanıtmak için TikTok’u kullanıyor. Fragmanlar, röportajlar, sahne arkası görüntüleri ve çizgi roman kapak resminin gizli bakışları.. Marvel’in hayranlara kısa video platformu aracılığıyla seriye dair ekstra bir fikir verme yollarından sadece birkaçı. 

Evreni çok sayıda prodüksiyonu kapsadığı için marka, eskiyi yeniyle karıştırarak ve köklerine sadık kalarak; her tür Marvel hayranının keyif alacağı bir şey olduğundan emin olmak için elinden geleni yapıyor.

Marvel’ın TikTok içeriği boyunca devam eden bir tema, ister ünlü bir aktör isterse daha az bilinen bir çizgi roman sanatçısı şeklinde olsun, küresel markanın arkasındaki yeteneği vurguluyor. Profesyonel Marvel illüstratörleri tarafından anlatılan yüklenen çizim eğitimleri, markayı en temellerine geri götürüyor. Bu gönderilere katılım, gelecek filmlerden klipler gibi daha tanınabilir içeriklere karşı çıkıyor.

Ayrıca Marvel’in en popüler gönderileri, takipçilerinin doğrudan en sevdikleri içerik türlerine dalmasını kolaylaştırmak için; marka akışının üst kısmında kategorilere ayrılmıştır.

3. Zara – TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

Zara, sürükleyici mağaza içi deneyimler, etkileşimli ürün paketleme ve hipnotik vitrinler aracılığıyla AR dünyasına sık sık parmak bastı. Kısaca, TikTok hesabı bir istisna değil. Moda markası, ‘Zara Creators’ adını verdiği 3D sanatçılar tarafından üretilen; sezonluk koleksiyonlardan önemli ürünleri sergileyen bir dizi ilginç döngü videosuyla gerçeklik ve fantezi arasındaki boşluğu kapatıyor.

@zara

Press for pink zara zaracreators asmr Thank you @Marble Mannequin

♬ original sound – ZARA

Bunun gibi içerikler, platformda gezinirken kullanıcıları durdurur. Gerçekten benzersiz bir görüntüleme ve Gucci gibi üst düzey markaları anımsatan biraz tuhaf bir görsel deneyim sunar. Sonuç olarak, bu gönderiler, Zara’nın hevesli bir lüks marka olarak konumunu desteklerken çok sayıda görüntüleme ve beğeni topladı.

Orijinal olarak Marble Mannequin (@marblemannequin) tarafından oluşturulan yukarıdaki örnek; yayınlandıktan sonraki iki gün içinde bir milyondan fazla görüntüleme aldı. Böylelikle markanın bugüne kadarki en popüler TikTok içeriği parçalarından biri olarak işaretlendi. Geçen yıl sosyal medyada ortaya çıkan ASMR trendinden yola çıkarak; pembe sıvıyla dolu bir baskı makinesinde oluşturulan bir el çantası gösteriliyor.

4. Gymshark

@gymshark

You never regret a workout 🙌 @brittanylupton #Gymshark #NoRegrets #GymMemes

♬ original sound – Gymshark

Gymshark, iyimser ses tonunu TikTok’ta çok etkili bir şekilde kullanıyor. Markanın platformdaki ve diğer popüler sosyal uygulamalardaki varlığının; takipçilerinin aktif kalmasına ve tam potansiyellerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için güçlü bir amaç duygusu tarafından yönlendirildiği açıktır.

İçeriği, yogadan haltere kadar birçok fitness alanına odaklanıyor. Aynı zamanda viral mücadeleler, egzersiz eğitimleri ve cesaret verici sözler gibi biçimlerle izleyicilere ilham vermeyi ve onları bilgilendirmeyi amaçlıyor. 

Gönderiler, genellikle marka etrafında sohbeti ve aktif bir yaşam tarzının faydalarını teşvik etmenin bir yolu olarak fitness influencerları ve Gymshark elçileri tarafından oluşturuluyor. Buna karşılık, daha fazla takipçisini Gymshark feedinde görünme ve viral olma şansına sahip olmak için kendi fitness videolarını yayınlamaya ikna ediyor.

En önemlisi, Gymshark markası kendisini çok ciddiye almıyor. TikTok akışının çoğu, ister yanlışlıkla spor ekipmanlarını yanlış kullanmak; ister sinsi bir şekilde bacak gününü atlamak veya arkadaşlara ayak uydurmak için mücadele etmek olsun; tipik bir fitness yolculuğuna ilişkin ilişkilendirilebilir işlemlerden oluşmakta.

5- BMW

@bmw

Shall we go for a spin? #TeamBMW #BMW @falcopunch #cars

♬ Bright – Official Sound Studio

TikTok’da kamera arkası yaklaşımını tercih eden bir diğer marka da BMW. Otomotiv markasının yaratıcı ekibi, hem eski hem de son teknoloji kamera tekniklerini kullanarak; takipçilerine en ikonik pazarlama materyallerinden bazılarının nasıl oluşturulduğuna dair gösteriler sunuyor.

Enerjik ve canlandırıcı içerik, markayı daha iyi yansıtan daha genç bir görünüm sağlamakta. Videolarda yer alan kişiler arasında Younes Zarou (@youneszarou, 38 milyon takipçi) ve Falco Punch (@falcopunch, 10.5 milyon takipçi) gibi platformun en büyük yıldızlarından bazıları yer alıyor. Dolayısıyla bu da hayran kitleleri arasında daha geniş bir erişim sağlıyor.

Yukarıdaki klipte, kesintisiz geçişler, parlak renkler ve aracın çeşitli özelliklerinin net yakın çekimleriyle tamamlanmış; viral bir TikTok gönderisi oluşturmaya giden karmaşık süreci görmek mümkün. İzleyicilere daha sonra videonun sonunda nefes kesici sonuçlar veriliyor.

6- Levi’s – TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

@levis

This is easier to do than arguing about pineapple on pizza 🍕👖#denimhacks #liveinlevis #cleantok

♬ original sound – AMYYWOAHH

Bu yılın nisan ayında Levi’s, tüketicileri daha sürdürülebilir moda alışkanlıkları satın almaya teşvik etmek için; ‘Daha İyi Satın Alın, Daha Uzun Giyin’ başlıklı şimdiye kadarki en büyük küresel aktivasyonunu başlattı. Markanın TikTok’u, bu tür pazarlama mesajlarının daha büyük çok kanallı kampanyaların yanı sıra; kısa, hızlı içerikle nasıl güçlendirilebileceğinin harika bir örneğidir.

Levi’s kısa biçimli video formatına büyük ölçüde pratik bir yaklaşım benimsiyor. Aynı zamanda, müşterilerinin çevresel etkilerini en aza indirmelerine yardımcı olmak için kot pantolonlarının nasıl temizleneceği; bakımının nasıl yapılacağı ve yenilenmesiyle ilgili ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşıyor. Bu türün en ilgi çekici yüklemeleri arasında sakız, kahve ve hatta balçıkları kottan çıkarmak için kesin yöntemler yer alıyor. Bununla birlikte, uzun süredir giyilen kotların nasıl özelleştirileceğini ve yeniden şekillendirileceğini açıklayan eğitimler de var.

7- Prada – TikTok’ta İçerik Konusunda Yaratıcı Olan 7 Marka

@prada

PradaFW21’s free thinking is mirrored by a freedom of movement. Music by Plastikman aka Richie Hawtin

♬ original sound – Prada

Son olarak, Prada’nın TikTok stratejisi, ürün stratejisi gibi, nicelikten çok kaliteye odaklanmakta. Lüks markanın içeriği, platformda 20’den az gönderi paylaşmış olmasına rağmen; düzenli olarak milyonlarca görüntüleme ve on binlerce beğeni topluyor.

Prada, sezonluk koleksiyonlarındaki öğelerin dokunsal özelliklerini yansıtan; olağanüstü sanatsal görseller üretmek için dokular, parlak renkler ve çağrıştırıcı seslerin bir kombinasyonunu kullanmakta. Çoğu zaman, video başına yalnızca bir veya iki kıyafet ve aksesuar vurgulanmakta. Bununla birlikte, kamera çalışmaları en ilginç ayrıntılara yakınlaşır.

Özellikle işe yarayan şey, markanın çok sayıda farklı açıdan 3D alanlarda yürüyen modelleri takip eden dinamik çekim yaklaşımıdır. Böylelikle, takipçilerinin giysileri 360 dereceye yakın bir şekilde görmelerine; aynı zamanda farklı kumaşların vücuttan nasıl durduğuna dair bir fikir edinmelerine olanak tanır.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar