Kod Yazmayı Öğrenebileceğiniz Ücretsiz Platformlar
Kod Yazmayı Öğrenebileceğiniz Ücretsiz Platformlar – Son zamanlarda çoğu girişimcinin, serbest çalışanın ve pazarlamacıların sıkça söylediği gibi, programlamayı (kod yazmayı) öğrenmek işinizde başarılı olmanıza yardımcı olabilir.
Nerden başlayacağınız konusunda kararsızsanız önceliği algoritma mantığını öğrenmeye verebilirsiniz. Sonrasında, yönelmek istediğiniz alana göre (bu web olabilir, oyun geliştirme olabilir, mobil olabilir vs.) aşağıdaki listedeki platformlardan biriyle yola koyulabilirsiniz.
Kod Yazmayı Öğrenebileceğiniz Ücretsiz Platformlar
1- Udemy
2009 yılında kurulan Udemy, çevrimiçi bir öğrenme platformu. İstediğiniz hemen her alanla ilgili ücretsiz eğitim bulmanız mümkün.
Ücretsiz eğitimlerin yanında 20-30 TL civarı fiyatlarla daha kapsamlı bir çok eğitim de mevcut. Bu eğitimleri satın aldıktan sonra ömür boyu kullanım hakkına sahip olabiliyor ve sevmediğiniz takdirde 30 gün içerisinde iade işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz.
2- Coursera
200’den fazla üniversite ve şirketle iş birliği içinde olan Coursera, kâr amacı gütmeyen büyük bir eğitim teknolojisi şirketi haline geldi. Sertifika almak için belirli programlarda ödeme yapmanız gerekebilmekte. Ancak Washington Üniversitesi, Stanford, Toronto Üniversitesi ve Vanderbilt gibi üniversitelerden çeşitli uzmanlıklarda bir dizi ücretsiz giriş programı kursu var.
Tabii bu eğitimlerin dilinin İngilizce olduğunu belirtmekte fayda var.
3- GitHub
Bazen bir soruna takılıp kaldığımızda bir referans kitabına ihtiyaç duyarız. GitHub, 31 milyondan fazla geliştiricinin kodunu ve projelerini barındırmakta. Üye olarak, GitHub’da bu projeleri inceleyebilirsiniz aynı zamanda katkıda bulunabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte yazılım geliştirebileceğiniz bir platform. Burada birçok programlama dili kullanılmakta. Aynı zamanda Kodlama Kampı temelleri ile birçok dilde etkileşimli içeriğe ulaşabilirsiniz.
FreeCodeCamp , ücretsiz kod yazmayı öğrenebileceğiniz arkadaş canlısı bir topluluktur. Milyonlarca kişinin teknolojiye geçişine yardımcı olmak için bir sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Bu topluluk şimdiden 10.000’den fazla kişinin ilk geliştirici işini edinmesine yardımcı oldu..
4- BTK Akademi
BTK Akademi’de, 1 milyon istihdam projesi kapsamında birçok ücretsiz ve sertifikalı eğitime ulaşabilirsiniz.
BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam Sistemi arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların BTK Akademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin 1 Milyon İstihdam sistemi içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanmakta.
1 Milyon İstihdam Projesi Türkiye’nin bilgi teknolojileri alanındaki ilk “eğitim-istihdam” platformu olarak hayata geçti. Aynı zamanda BTK Akademi, online eğitim platformu entegrasyonu ile ücretsiz online eğitim imkanlarını kullanıcılara sunmakta.
5- Kod Yazmayı Öğrenebileceğiniz Ücretsiz Platformlar- Khan Academy
2006 yılında eğitimci Salman Khan tarafından oluşturulan Khan Academy, orijinal ücretsiz çevrimiçi öğrenme kurumlarından biridir.
Adım adım video eğitimleriyle, JavaScript ve ProcessingJS kullanarak çizimleri, animasyonları ve oyun programlamayı öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda HTML ve CSS ile web sayfaları oluşturabilirsiniz.
Khan Academy; ilkokuldan üniversite seviyesine, matematikten finansa binlerce ders videosu, yüz binlerce alıştırma ve daha fazlasını içeriyor.
6- W3Schools
W3Schools; kodlama rehberleri, kaynakları, örnekleri ve egzersizleriyle donatılmış bir platform.
Halihazırda ne kadar bildiğinizi görmek için kısa bir quiz ile nereden başlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Yahut direkt olarak başlayarak, kendinizi kısa örnekler ve inceleme egzersizleriyle test edebilirsiniz.
7- HackerCan
HackerCan, isteyen herkesin, yazılım geliştirme becerisi kazanması için hazırlanan Türkiye’nin eğitim platformlarından biri.
Platform hem Türkçe, hem İngilizce olarak kullanılabiliyor. Öğrencilere algoritma, problem çözme yeteneği ve programlama (gerçek kod yazma) eğitimi verilmekte.
Bununla birlikte HackerCan, oyun tabanlı öğrenme modeli üzerine kurgulanmıştır. Macera serisi, çizim ve stüdyo ekranları ile 6-9 yaş ve 9 yaş üstü her öğrencinin faydalanabileceği keyifli bir platform.