Inbound Pazarlama Nedir?

Inbound marketing- pazarlama sektörü

Paylaşmayı unutmayın.

Inbound Pazarlama Nedir? – Content marketing de denilen içerik pazarlamadan ve sosyal medya pazarlaması dediğimiz influencer marketingden bahsettik. Bunların yanında karşımıza inbound marketing çıkıyor. Gelen pazarlama olarak çevrilen inbound pazarlama da bu işin önemli bir kısmını oluşturuyor.

Inbound Pazarlama Nedir?

Peki Inbound Pazarlamanın Outbound Pazarlamadan Farkı Nedir?

Marketing strategy
Photo by Campaign Creators on Unsplash

Inbound pazarlama, hedef kitlenin dikkatini çekecek yöntemlerle çevrim içi platformlar üzerinden müşteri yaratmanızı sağlayan bir pazarlama metodudur.

Voltier Digital’ın 2011’de yaptığı araştırmaya göre insanların yüzde 86’sı televizyonda reklamlar başladığında kanal değiştirmekte, yüzde 44’ü direkt atılan bir e-postayı hiç açmadan silmekte ve yüzde 91’i daha önce kaydolduğu bültenlerden kaydını sildirmektedir. Outbound olarak adlandırabileceğimiz bu tek yönlü iletişime dayalı geleneksel pazarlama yöntemleri yerine, doğru kurgulanan Inbound Pazarlama stratejisi ile başarıya ulaşmak sizin elinizde.

Inbound pazarlama kampanyasının gayesi, işletmenin kendi kazandığı ve sahip olduğu medyasını kullanarak erişim artışının, kaliteli trafik kazanımının, etkileşiminin ve dönüşümlerinin yükselmesini sağlamaktır.

2006 yılından bu yana en etkili çevrim içi pazarlama tekniği olan inbound marketing, online yayılan bir içerik üzerinden elde ettiğiniz ziyaretçileri müşteriye dönüştürmeyi amaçlıyor.

Inbound Pazarlamada İşinize Yarayacak- Bilmeniz Gereken Kavramlar

  • 1- İçerik Oluşturma

İçerikleriniz hedef kitlenize uygun olmalı. Aynı zamanda müşterilerinizin temel sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilmeli.

  • 2- Lifecycle Pazarlama
Inbound pazarlama
Photo by Kaboompics .com on Pexels

İnsanlar şirketinizi tanıdıkça yaklaşımları değişir. Sizi yeni tanıyanlar için aynı reklam ve pazarlama kampanyası etkili olabilir. Ancak aynı pazarlama kampanyasını mevcut müşterileriniz için de uzun soluklu sürdürmek istediğinizde etki ters tepebilir. İnsanlar sürekli aynı reklam ve kampanyayla karşılaşmak istemezler.

Bu nedenle her aşama için farklı bir pazarlama yöntemi kullanmak hem potansiyel müşteriler kazanmanıza hem de mevcut müşterilerinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

  • 3- Kişiselleştirme

Zamanla müşterileriniz hakkında daha fazla bilgi edinirsiniz. Hem hangi kampanyanın daha etkili olduğunu gözlemler hem de bu kampanyaları çoğaltmak için fikirler edinmiş olursunuz. Böylece müşterilerinizin kişisel ihtiyaçlarına uygun mesajlar oluşturabilir, genelden özele bir etki sağlayabilirsiniz.

  • 4- Çoklu Kanal

Inbound pazarlama çoklu kanal kullanımı gerektirir çünkü insanlara oldukları yerde, sizinle iletişime geçmek istedikleri kanaldan ulaşmalısınız. Yani kanal alternatifinin olması inbound pazarlama için oldukça önemli.

Çok fazla e-mail ve sms atmanın, bu kanalları çok sık kullanmanın çok satış getireceği düşüncesine kapılmamak bu noktada çok önemli. Doğru olan müşterinin karşısına doğru zamanda ve doğru yerde, etkileyici bir biçimde çıkmaktır.

Defalarca gönderilmiş ve hiç okunmamış bir içeriktense doğru yerde ve doğru zamanda gönderilmiş, okunan ve paylaşılan içerik tahmin edeceğiniz üzere daha değerlidir. 

  • 5- Entegrasyon

Yayınlarınızın ve analiz araçlarınızın birlikte çalışması, birbirine entegre olması da en az diğer başlıklar kadar önem arz ediyor. Entegrasyonu sağlamak doğru yer ve zamanda doğru içeriği paylaşmanıza da katkı sağlar.

Inbound Pazarlamanın Faydaları

inbound pazarlamada analiz
Photo by energepic.com on Pexels

Doğru Kullanıcıya Doğru Platformdan Ulaşarak Kaliteli Trafik Üretirsiniz

Inbound pazarlamasında, doğru kullanıcıya doğru yerde ulaşmak ve onları cezbederek potansiyel müşterileriniz haline getirmek ön planda yer alır. Bu sayede dijital pazarlama amaçlarınız da yerine getirilmiş olur. Sonuç olarak reklamlara para harcamadan, ilgi çeken içeriklerle hedeflediğiniz kaliteli trafiğe erişebilirsiniz.

Güvenilirliğiniz Artar

Inbound pazarlamanın, potansiyel müşterilere aradıkları bilgileri yaratıcı bir şekilde vererek, onlarla etkileşime geçme yöntemi olduğundan bahsetmiştik. Buradaki mantalite, her fırsatta istenmeyen reklamlar öne sürmek değildir. Bu pazarlama metodunda müşterilerin gözünde kullanışlı, güvenilir ve kullanıcı dostu bir marka imajı oluşturmak asıl amaçtır.

Elbette belli metotlar kullanmak kadar, bu metotlar sonucu oluşan etkiyi gözlemlemek ve bu doğrultuda kampanya veya stratejileri süzmek de çok önemli. Böylece çalışmalarınızdan maksimum verimi elde edebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar