En çok Yapılan 4 Outbound Pazarlama Hatası

outbound-pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

En çok Yapılan 4 Outbound Pazarlama HatasıDijital pazarlama planlarının temelinde yer alması gereken en önemli kararlardan biri, yapılacak çalışmaların hangi temel yaklaşımı benimseyeceğidir. Bu konudaki temel ayrım inbound (kullanıcıyı çeken) ve outbound (kullanıcıya giden) pazarlama yöntemleri arasındadır. 

Her iki yaklaşımında ayrı ayrı avantajları olsa da outbound pazarlama stratejileri özellikle son zamanlarda oldukça öne çıkıyor. Tüketiciler akıllı telefonlarını sabah ellerine aldıkları andan itibaren her gün binlerce mesaj ve reklamla etkileşimde bulunuyor. Bu da doğal olarak kullanıcıya giden reklam kampanyalarının önemini arttırıyor. 

Ne kadar outbound pazarlama popülerliğini arttırsa da bu stratejileri geliştirmek de bir o kadar zorlaşıyor. Çünkü tüketiciler artık modası geçmiş iletişim taktikleriyle rahatsız edilmek istemiyor. 

Yani uzun lafın kısası artık kullanıcıya giden pazarlama taktiklerinde hata yapma lüksünüz yok. Bu sebeple biz de size yardımcı olması için “En Çok Yapılan 4 Outbound Pazarlama Hataları”nı derledik. İyi okumalar!

Outbound Pazarlama Hataları

1.  Kanıtsız Kişiselleştirme

Amazon herkese ilk ismiyle hitap ediyor. Peki Amazon’un size özel mesaj gönderdiğini hissediyor musunuz?

Sadece otomatik doldurma, genel bir e-postayı kişiselleştirilmiş bir e-postaya dönüştürmez. Bunun üzerinde daha çok çalışmanız ve insanları ilgilendiren kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için tasarlanmış araçları kullanmanız gerekir.

Potansiyel müşterilerinizin ilgi alanlarını bir e-posta listesine veya bir sohbete dönüştürmek için sitenizdeki geçişleri kontrol edin. Kullanıcının sitenizdeki etkinliğini takip edin ve ona takip ettiği konular hakkında bilgiler verin. Terk edilmiş alışveriş sepetlerini onlara hatırlatın ve ara sıra ilgilendikleri ürünlerle ilgili takip postaları atın. 

2. Varolmayan Sosyal Kanıt 

Marka güven şirketi Trustpilot yöneticisi Flora Frichou “Sizin, işletmeniz ve hatta ürününüzle ilgili olumlu yorumlar sosyal kanıt olarak işlev görür” diyor. “Bu çevrimiçi görüşler, bu kişinin, şirketin, hizmetin veya ürünün harika olduğu ve genel müşteri yolculuğunun önceki müşterileri memnun ettiğinin onaylarıdır.”

outbound-pazarlama-2
@FirmBee

İnsanlar insanlara güvenirler. Hatta tanımadıklarına bile. Bu sebeple siz de müşteri referanslarını incelemelerinizi, örnek olay analizlerinizi toplamaya başlayın. Bunlar sizin mükemmel bir marka olduğunuzu kanıtlayacak örneklerdir. 

Sosyal kanıtlarınızı düzenli olarak güncelleyin. İnsanlar bir yerden sonra aynı şeyleri duymaktan sıkılacaklardır. Fakat düzenli bir sosyal kanıt akışı, insanları markanızın mükemmel olduğuna inandıracaktır. 

3. Farklı Kitleler İçin Benzer İçerik

E-postaları kişiselleştirmek harika bir fikir olabilir fakat elinizde kişiselleştirme için yeterli bilgi bulunmuyorsa kitlenizi bölmek de işe yarayabilir. Listenizdeki herkese aynı e-postayı göndermek yerine kitlenizi segmentlere ayırarak farklı postalar gönderin.

Satış platformu Regie.io’dan TJ Macke “Birlikte çalıştığınız müşterilerin örneklerini değiştirmek yeterli değil” diyor. “Uzunluğu değiştirin, odağı değiştirin, farklı sesler gönderin – çeşitlilik yaratmak sizi 10 kat daha hızlı sonuca götürecek.”

Şirketinizin temel değerlerinden sapmadığınız sürece farklı stratejiler denemeniz ve e-postalarınızı kitlelerinize uygun olarak ayarlamanız sizin için oldukça faydalı olacaktır. 

4. Bilimsel Olmayan A/B Testi 

Diyelim ki kitlenizi bölümlere ayırdınız ve farklı kişiselleştirilmiş içerikler göndermeye başladınız. Peki gönderdiğiniz içeriklerin işe yarayıp yaramadığını kontrol ediyor musunuz? 

outbound-pazarlama-1

İşte A/B testi bunun için var. Bu test benzer ilgi alanlarına sahip kitlelere 2 farklı içerik gönderip hangisinin daha iyi sonuç verdiğini bulmaya yarıyor. 

Ancak A/B testinin de belirli kriterleri bulunuyor. Bu konuda HubSpot’tan Lindsay Kolowich, “Web sayfalarınızı ve e-postalarınızı optimize ederken, test etmek istediğiniz bir dizi değişken olduğunu görebilirsiniz. “Ancak bir değişikliğin ne kadar etkili olduğunu değerlendirmek için bir ‘bağımsız değişkeni’ izole etmek ve performansını ölçmek istersiniz – aksi takdirde hangisinin performans değişikliklerinden sorumlu olduğundan emin olamazsınız.” diyor. 

İçeriğinizi oluşturun ve ardından dönüşüm oranlarınızı test edin. Belirli parametreleri sabit tutarak diğerlerini değiştirin ve ölçümlerinizi yapın. Ve ne test ederseniz edin verilerinizi güvenilir bir ortamda saklayın. 

Pazarlama stratejileri ne kadar farklılaşırsa farklılaşsın outbound pazarlama her zaman yerini koruyacaktır. Bu sebeple sizin de bu stratejilere aşina olmanız ve kullanmanız gerekir. Hatalardan kaçının, sesinizi çıkarın ve potansiyel müşterileri alıcılara dönüştürmek için hemen şimdi işe başlayın! 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar