E-Ticaret Satış Arttırma Yolları

e-ticaret-satis-arttirma-yollari

Paylaşmayı unutmayın.

E-Ticaret Satış Arttırma Yolları – E-ticaret, tüm dünyada benzeri görülmemiş bir oranda büyüyor. 2018 yılında, küresel çevrimiçi perakende satışları 2,8 trilyon ABD doları olarak gerçekleşirken Korona Virüs pandemisi ile birlikte büyüme katlandı. Tahminler 2021 yılına kadar 4,8 trilyon ABD dolarına varan bir büyüme gösteriyor.

Harika bir e-ticaret mağazası kurdunuz. Trend olan öğeleri seçtiniz, bir web sitesi tasarımı hazırladınız ve satışlar için hazırsınız. Ancak şu ana kadar, sonuçlarınız yetersiz kaldı. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bir e-ticaret mağazasını çalışır duruma getirmek, çevrimiçi başarılı bir iş kurmanın yalnızca ilk adımıdır. Şimdi e-ticaret satışlarını artırmak için sürdürülebilir stratejiler oluşturmanız gerekir.E-ticaret satışlarını artırmak sandığınız kadar zor değil! Bu süreçte kendinizi tüketmenizi kesinlikle gerektirmez. Çoğu zaman, gelir hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olmak için birlikte çalışan küçük tekniklerin bir kombinasyonudur.

E-ticaret sektörü hızlı bir şekilde yükseliyor ve bu e-ticaret işletme sahiplerine bağlı bu büyümeden yararlanmak ve  E-ticaret işinizi büyütmenin yollarını arıyorsanız, işte e-ticaret gelirinizi artırmanın yolları…

@unsplash

E-Ticaret Satış Arttırma Yolları

1) Müşteriyi Elde Tutmak

Çevrimiçi perakendeciler, kaynaklarının çoğunu yeni müşteriler getiren stratejilere harcama eğilimindedir, ancak onları tekrar satın almaya yönlendirmez. Tüm çabalarınızı müşteri kazanmaya odaklamak yerine, müşteriyi elde tutma stratejiniz üzerinde çalışmalısınız.

İlk olarak, tekrar eden müşteriler her satın alma için daha fazla harcama yapar.Araştırmalara göre, tekrar eden bir müşteri tarafından elde edilen gelir, beş yeni müşteri tarafından elde edilen gelire eşdeğerdir. İkincisi, tekrar eden müşteriler önemli zamanlarda daha fazla harcama yapar. Ortalama alışveriş yapanlar tatil sezonunda işlem başına % 17 daha fazla harcıyor, ancak tekrar eden müşteri tatil sezonunda işlem başına % 25 daha fazla harcamakta.. Son olarak, tekrar eden müşterilerin sizinle tekrar tekrar alışveriş yapma olasılığı daha yüksektir. Bir satın alma işleminden sonra, bir müşterinin mağazanıza dönme şansı % 27’dir. Bu müşterinin geri gelip ikinci ve üçüncü bir satın alma işlemini gerçekleştirmesini sağlayabilirseniz, başka bir satın alma şansı % 54’tür.

e-ticaret-satis-arttirma-yollari
@unsplash

Tekrar eden müşteriler, karlı bir işin anahtarıdır. Öyleyse onlarla ilişkiler kurun. İrtibatta kalın. Yeni bir kampanyanız olduğunda onlara e-posta veya mesaj gönderin. Yaklaşımınızda kişisel olun ve doğum günlerinde, özel zamanlarda müşterilerinize mail göndermeyi unutmayın. Araştırmalara göre, bir markayla duygusal bir ilişkisi olan bir müşterinin, duygusal bir ilişkisi olmayanlara göre tekrar eden bir müşteri olma olasılığı daha yüksektir.

2) Ürün İadelerinin Etkisinden Kaçının!

e-ticaret-satis-arttirma-yollari
@unsplash

Aşırı yüksek sayıda çevrimiçi iade, günümüz e-ticaret endüstrisinin en büyük sorunlarından biridir. Hiç şüphe yok ki, çevrimiçi ürün iadeleri gelirinizi etkileyecektir. Dahası, çevrimiçi perakendeciler iade sürecinden memnun olmazlarsa, tekrar eden müşterilerini kaybedebilirler. Ürün iadelerini azaltmak için harika bir çözüm, her bir ürün gönderilmeden önce paketleme sürecinizi kaydetmek ve kayıtlı videoları müşterilerinize göndermektir. Ürünleri gelmeden önce paketleme videoları alan müşterilerin birkaç nedenden dolayı geri dönme olasılığı daha düşüktür. Öncelikle, müşterileriniz şeffaflığı takdir edecek ve markanıza güvenme olasılıkları daha yüksek olacaktır. İkincisi, ürününüzde veya gönderinizde herhangi bir sorun olmadığına dair net kanıtlar olduğunda iade sahtekarlıklarında caydırıcı bir etki var gibi görünmekte. İade mantığı’na göre, paketleme videoları kullanan çevrimiçi perakendeciler, ürün iadelerinde % 40-50’lik bir düşüş görüyor.

3) Mobil Uyum

Akıllı telefonlar son yıllarda hızla artıyor. Akıllı telefonların artan popülaritesi ile mobil alışveriş, e-ticarette yeni bir trend haline geldi. Google’ın yaptığı bir araştırma, mobil uyumlu alışveriş deneyiminin satın alma kararlarında önemli bir faktör olduğunu gösterdi ve tüketicilerin % 72’si, mobil uyumlu bir web sitesinin onları ürün satın alma olasılıklarını artırdığını belirtti.

Müşterilerinize başarılı bir mobil uyumlu alışveriş deneyimi sunmanın 3 farklı yolu vardır.

@unsplash

İlk olarak, sayfa yükleme hızını artırın. Araştırmalara göre, 1 saniyelik bir sayfa gecikmesi size her yıl 2,5 milyon dolara kadar satış kaybına mal olabilir. İkinci olarak, alışveriş deneyimini mobil cihazlarda kişiselleştirin. Bir başka araştırmaya göre, Y kuşağından alışveriş yapanların % 25’i mobil alışveriş deneyimlerinin kişiselleştirilmiş tekliflerle iyileştirilebileceğini söylüyor. Müşterilerinizin kişisel bilgilerine ve coğrafi konumlarına erişmek için izin isteyebilirsiniz. Bu, müşterilerin aradığı kişiselleştirilmiş teşvikler ve deneyimler sunmak için satın alma davranışlarını anlamanıza yardımcı olur. Son olarak, web sitenizin mobil cihazlarda gezinmesini basitleştirin. Müşterilerinizin web sayfanızda minik mobil ekranlarında kaybolmaması için basit bir gezinme deneyimi sunmalısınız. Gezinmeyi kullanıcılar için özelleştirmek, okunması kolay yazı tiplerini kullanmak ve müşterilerin logonuzu tıkladıklarında ana sayfaya geri dönmelerini sağlamak için bir arama kutusu sağlayabilirsiniz.

4) Müşteri Memnuniyeti için Sosyal Medya

Sosyal medya, e-ticaret işletmeleri için inanılmaz bir pazarlama aracı haline geldi.Müşterilerin % 75’i sosyal medyada keşfettikten sonra çevrimiçi olarak bir şey satın aldı.

e-ticaret-satis-arttirma-yollari
@unsplash

Gelirlerinizi artırmak amacıyla sosyal medyayı kullanmak için öncelikle hedef müşterilerinizde yankı uyandıran içerikler oluşturmalısınız. Hedef müşterileriniz için belirli bir zorluk, sorun noktası veya ilgi konusu olarak, hedef kitlenize onları anladığınızı ve ihtiyaçlarını önemsediğinizi söylüyorsunuz. Ardından, gönderinizde müşterilerinize ne yapacaklarını (harekete geçirici mesaj adı verilir) söylemelisiniz. Gönderinizin sonunda “şimdi sipariş verin” gibi net bir harekete geçirici mesajınız varsa, dönüşüm oranınızı önemli ölçüde artıracaktır.

5) E-Ticaret Satış Arttırma YollarıMüşteri Sepeti

Alışveriş sepetinin terk edilmesi, e-ticaret işinde büyük bir sorundur. Ortalama bir e-ticaret mağazası, alışveriş sepetinin terk edilmesi nedeniyle satışlarının % 75’inden fazlasını kaybeder. Sepet terk oranlarınızı düşürebilirseniz, e-ticaret gelirinizi kolayca artırabilirsiniz. Alışveriş sepetini terk etme oranlarını% 80’den daha fazla düşürmenin en etkili iki yolu vardır.

İlk olarak, maliyetleri tam olarak açıklayın. Alışveriş sepetinin terk edilmesinin en büyük nedeni, ödeme sırasında görünen beklenmedik bir maliyetti. Şeffaflık, dijital alışveriş yapanlar tarafından oldukça değerlidir, bu nedenle en iyi eylem yolu, tüm maliyetleri en baştan belirtmektir.

e-ticaret-satis-arttirma-yollari
@unsplash

İkincisi, misafir ödemesi yapın. 2018 yılında, alışveriş yapanların% 28’i, kasalarda yeni hesaplar oluşturmak zorunda kaldıkları için alışveriş sepetlerini terk etti. Müşteriler işleri hızlı bir şekilde yapmak ve anında sonuç almak isterler, bu nedenle misafir ödemesini mümkün kılmalısınız.

E-Ticaret Satış Arttırma Yolları – Son Olarak

Bir e-ticaret mağazasının başarılı sahibi olarak, muhtemelen gelirinizi artırmanıza yardımcı olacak taktikler arıyorsunuz. Gelirinizi artırmak için şu 5 temel ipucunu izlerseniz: tekrar eden müşterilere odaklanın, mobil uyumlu deneyim sağlayın, ürün iadelerini azaltın, sosyal medyayı kullanın ve alışveriş sepeti terk oranlarını azaltın, e-ticaret geliriniz hızla artacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar