E-Ticaretin Teknoloji ile Geleceği

Paylaşmayı unutmayın.

E-Ticaretin Teknoloji ile Geleceği – Yapay zeka tabanlı teknolojiler, çevrimiçi alışveriş yapanlara, pazarda var olduğunu bile bilmedikleri bir dizi ürün sunuyor. Örneğin, yapay zeka tabanlı teknoloji şirketi Sentient Technologies, kişisel satın alma modellerine ve veri iç görülerine dayalı olarak çevrimiçi alışveriş yapanlar için yeni ürünler önerebilecek sanal dijital alışveriş yapanlara olanak sağlıyor.

Amazon Alexa cihazının başarısından etkilenen bu E-ticaret devi, Amazon’daki en iyi günlük fırsatları gözden geçirmenizi ve yalnızca sesinizle çevrimiçi alışveriş siparişleri vermenizi sağlayan Alexa Voice Shopping’i sunuyor. Daha ne? Amazon Alexa ayrıca size en iyi moda kombinasyonları dahil gardırop ipuçları da var. Sizin için neyin daha iyi görüneceği konusunda kıyafetler arasında bir karşılaştırma sağlayabilir.

e-ticaretin-teknoloji-ile-gelecegi
@unsplash

E-Ticaretin Teknoloji ile Geleceği

Moda E-ticaret endüstrisindeki AI, çevrimiçi satışlar yoluyla satın alınan iade edilen malların sayısını azaltıyor. Örneğin, moda markası Zara, stil tercihleri (Geniş/Dar) ile birlikte doğru kıyafet boyutunu (alışveriş yapan kişinin ölçümüne göre) önermek için AI yeteneklerini kullanıyor. Bu, moda markasının ürün iadelerini azaltmasına ve tekrarlanan satın alımları iyileştirmesine yardımcı olabilir.

Bu yeniliklerin yanı sıra, AI destekli çözümler, aşağıdaki alanlarda E-ticaret endüstrisini dönüştürüyor:

Alıcının ilgisini çeken ürünler (veya hizmetler) için pazarlama e-postaları gönderen yapay zeka destekli E-posta Pazarlama:

Bu e-posta pazarlama araçları, yanıtlarına göre akıllı bir kullanıcı analizi yapar ve bireysel müşteri ihtiyaçlarına daha uyumludur.

E-ticaret platformları için tedarik zincirlerinin etkili yönetimini sağlayan yapay zeka destekli Tedarik Zinciri Otomasyonu:

Diğer faydalar arasında satıcılar, teslimat programları ve pazar ihtiyaçları ile ilgili iş kararlarının etkinleştirilmesi yer alır.

E-ticaret sektörü için iş zekası, müşteri profilleri ve çevrimiçi satış analizi gibi bir dizi fayda sağlayan yapay zeka tabanlı veri analizi araçları.

Çevrimiçi ve gerçek mekanda faaliyet gösteren perakende mağazalarında tutarlı ve sorunsuz bir müşteri deneyimi oluşturan çok kanallı yapay zeka çözümleri

Örneğin, Sephora’nın yapay zeka tabanlı çok kanallı çözümleri, mağaza içi ve çevrimiçi müşteri deneyimleri arasındaki boşluğu azaltmak için yapay zeka ve makine öğrenimi, doğal dil işleme ve bilgisayar vizyonunun bir kombinasyonunu kullanıyor.

e-ticaretin-teknoloji-ile-gelecegi
Viva right now sephora

Yapay Zeka, alışveriş deneyimini nasıl dönüştürüyor?

Online alışverişte yapay zeka kullanımı, alışveriş yapanların satın aldıkları ürünlere ve ne zaman satın aldıklarına göre alışveriş kalıplarını tahmin ederek E-ticaret endüstrisini dönüştürüyor. Örneğin, çevrimiçi alışveriş yapanlar her hafta belirli bir pirinç markasını sıklıkla satın alıyorsa, çevrimiçi perakendeci bu ürün için bu müşterilere kişiselleştirilmiş bir teklif gönderebilir veya pirinçle iyi giden bir ek ürün için makine öğrenimi özellikli bir öneri kullanabilir.

E-ticaret yapay zeka araçları veya yapay zeka destekli dijital asistanlar, alışveriş listeleri (alışveriş yapanın doğal sesinden) oluşturma ve hatta onlar için çevrimiçi alışveriş siparişleri verme gibi yetenekler geliştiriyor.

E-ticarette 3 Başlıca Yapay Zeka Uygulaması

E-ticarette yapay zekanın birçok faydası olsa da, işte bugün sektöre hakim olan E-ticaret için 3 büyük AI uygulaması.

e-ticaretin-teknoloji-ile-gelecegi
@unsplash

Sohbet Robotları ve Diğer Sanal Asistanlar

E-ticaret perakendecileri, çevrimiçi alışveriş yapanlarına 7 gün 24 saat destek sağlamak için giderek daha fazla sohbet robotlarına veya dijital asistanlara yöneliyor. Yapay zeka teknolojileri kullanılarak oluşturulan sohbet robotları daha sezgisel hale geliyor ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlıyor.

Sohbet robotları, iyi müşteri desteği sağlamanın yanı sıra, aşağıdaki yetenekler aracılığıyla E-ticarette AI’nın etkisini artırıyor:

  • Tüketicilerle sese dayalı etkileşimleri yorumlayabilen doğal dil işleme (veya NLP).
  • Daha derin içgörülerle tüketici ihtiyaçlarını karşılamak.
  • Zaman içinde gelişmelerine yardımcı olan kendi kendine öğrenme yetenekleri.
  • Müşterilere kişiselleştirilmiş veya hedeflenmiş teklifler sunma.
e-ticaretin-teknoloji-ile-gelecegi
@technocrazed

E-Ticaretin Teknoloji ile Geleceği – Akıllı Ürün Önerileri

E-ticaretteki başlıca yapay zeka uygulamaları arasında, çevrimiçi alışveriş yapanlar için kişiselleştirilmiş ürün önerileri, dönüşüm oranlarını  % 915 ve ortalama sipariş değerlerini % 3 artırıyor. Büyük verilerin kullanımıyla birlikte, E-ticarette AI, önceki satın alımlar, aranan ürünler ve çevrimiçi tarama alışkanlıkları hakkındaki bilgisi sayesinde müşteri seçimlerini etkiliyor.

Ürün önerileri, E-ticaret perakendecileri için aşağıdakiler dahil birçok fayda sağlar:

  • Daha fazla sayıda geri dönen müşteri
  • Gelişmiş müşteri tutma ve satış
  • Çevrimiçi alışveriş yapanlar için kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi
  • Kişiselleştirilmiş bir iş e-posta kampanyası etkinleştirme

E-Ticaretin Teknoloji ile Geleceği – E-ticarette AI Kişiselleştirme

En etkili modlar arasında derecelendirilen kişiselleştirme, E-ticaret pazarlamasında AI’nın merkezinde yer alır. Her çevrimiçi kullanıcıdan toplanan belirli verilere dayanarak, E-ticarette AI ve makine öğrenimi, oluşturulan müşteri verilerinden önemli kullanıcı içgörüleri elde ediyor.

Özetle; Bu makalede vurgulandığı gibi, E-ticarette yapay zeka, yenilikçi çözümler ve müşteri deneyimlerini yönlendirmede öncü bir rol oynuyor. E-ticarette yapay zekanın önde gelen kullanım durumlarından bazıları kişiselleştirilmiş alışveriş, ürün önerileri ve envanter yönetimi alanında olması göze çarpıyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar