İçerik Pazarlamasını Geliştirmek İçin 5 İpucu
İçerik Pazarlamasını Geliştirmek İçin 5 İpucu – Google, 2020’nin sonlarında, iş üretkenliği uygulamaları koleksiyonunu Google Workspace olarak yeniden markaladı. Daha önce G Suite olarak bilinen Google uygulamalarını (Google Apps), tam potansiyeliyle kullanmak içerik pazarlama sonuçlarınızı dönüştürebilir.
Google Workspace, Gmail, Takvim, E-Tablolar, Dokümanlar, Slaytlar, Drive ve daha fazlası gibi tüm favori özelliklerinizi koruyan bir yapıya sahip.
Bu yazıda, içerik pazarlamada kullanabileceğiniz Google uygulamaları ve bunlarla ilgili ipuçlarını bulabilirsiniz.
İçerik Pazarlamasını Geliştirmek İçin Google Uygulamalarını Kullanmakla İlgili 5 İpucu
1. Verileri ve İş Akışlarını Görselleştirmek İçin Lucidchart Kullanmak
İçerik iş akışlarını belgelemeye yarayan bu araç, içerik oluşturma sürecindeki her adımı düzenlemenize olanak tanır. Gmail’in yan entegrasyon panelini kullanarak, ekipleriniz Lucidchart belgelerine doğrudan Gmail’den erişebilir. Bununla birlikte, belge izinlerini yönetebilir ve bunları e-postalara kolayca ekleyebilir.
Ayrıca, Lucidchart’ın diyagram oluşturma işlevi, verileri anlaşılması kolay bir görsele dönüştürmenize olanak tanır. Bu sayede, işbirliğini kolay ve sorunsuz hale getirir. Lucidchart, cihazlar arasında gerçek zamanlı işbirliği yetenekleriyle, iyi araştırılmış, yenilikçi içerikle üretkenliği artıracak uygulamalardan biri.
2. Workfront ile Her Kampanyayı ve Projeyi Yönetmek
Bu güçlü proje yönetimi aracı, son tarihleri, öncelikleri ve güncellemeleri takip etmek için Google’ın Takvim uygulamasına bağlanan Google Workspace içinde çalışıyor. Ayrıca, işbirliği sorunsuz. Böylece, ekip üyelerinin birbirlerinin çalışmaları hakkında yorum yapmasına, yorumları yanıtlamasına, onay istemesine, düzenlemesine ve onay almasına olanak tanır.
Ayrıca, Workfront, içerik yönetimi için bir merkez oluşturur. Bununla birlikte, Google’ın güçlü analiz yetenekleriyle birleştiğinde, içeriğe özgü bir yönetim ve analiz aracına hazır olmayan şirketler için mükemmel bir seçimdir.
3. SEMRush Yazma Asistanı ile SEO Optimizasyonu
İçeriğinizi SEO için optimize etmek, içeriğinizi mümkün olduğunca çok sayıda kalifiye potansiyel müşterinin önüne çıkarmak için çok önemlidir. Google Dokümanlar ile birlikte çalışan bu araç, yazarlarınıza gerçek zamanlı olarak geliştirebilecekleri bir SEO puanı sağlayabilir.
SEMRush Writing Assistant, okunabilirliği kontrol eder. Ek olarak, anahtar kelimelerinizin daha iyi kullanılması için metin değişiklikleri önerir. Ayrıca, yazarlarınıza her gönderinin etkinliğini artırmak için ilgili anahtar kelimeler sağlar.
Bununla birlikte, orijinal olmayan içeriği kontrol eder. Böylelikle, çalışmanın markanızın ses tonunu yansıttığından emin olur ve bağlantılarınızın doğru çalıştığını doğrular. Son olarak, bunun gibi araçları kullanmak, işletmenizin Google’da daha hızlı listelenmesine yardımcı olabilir.
4. Awesome Table ile Etkileşimli Görseller Oluşturun – İçerik Pazarlamasını Geliştirmek İçin 5 İpucu
Yetkili kaynaklardan alınan istatistikler ve veriler, içeriğinize daha fazla güvenilirlik kazandırır. Bununla birlikte, kendi verilerinizi tablolar, haritalar, kataloglar ve infografikler gibi göz kamaştırıcı görsellere dönüştürebildiğinizde, araştırmanızı da içerik karışımına ekleyebilirsiniz.
Awesome Table, e-tablo verilerinizi izleyicilerinizin anlayabileceği ve meslektaşları ve arkadaşlarıyla paylaşabileceği görsellere dönüştürmek için Google E-Tablolar ile eşleşir. Hatta bu görselleri etkileşimli hale getirerek içeriğinize dinamik yeni bir boyut kazandırabilirsiniz.
5. Dokümanlar ve Slaytlarda Metin Dikte Etme ve Biçimlendirme
Google Dokümanlar ve Slaytlar, bir Chrome tarayıcısı kullandığınız sürece, masanızdan uzaktayken sesinizle yazmanıza olanak tanır.
Cihazınızın mikrofonunu açmanız ve bir “Google Dokümanlar” dokümanını veya slayt sunusunu açmanız yeterlidir. “Araçlar” ı tıklayın, ardından menüden “Sesle yazma”yı seçin. Sonrasında, bir mikrofon kutusu görünecektir. Konuşmaya hazır olduğunuzda tıklayın.
Ek olarak, öğrenmesi kolay komutlarla noktalama işaretleri ve biraz biçimlendirme bile ekleyebilirsiniz. Bitirdikten sonra tekrar mikrofona tıklamanız yeterli.
Bu özellik, disleksi, görme bozukluğu – yazmayı zorlaştıran veya diğer koşullarda olan ekip üyelerini güçlendirir. Yeteneklerini kullanmalarına fırsat vermek, herkesi kucaklayan erişilebilir bir web deneyimi oluşturmanıza yardımcı olabilir.