İçerik Pazarlamada SEO Uyumu ve Stratejik Çerçeve

Seo uyumu

Paylaşmayı unutmayın.

İçerik Pazarlamada SEO Uyumu ve Stratejik Çerçeve – İçerik pazarlaması, web site sahipleri tarafından çoğu zaman pek önemsenmese de içerik oluşturmaktan ve dağıtmaktan çok daha fazla dikkat edilmesi gereken bir konudur. Web sitenizde tıklanma sağlayabilmek için; strateji ve yaratıcı düşünme becerilerinizle, içeriklerinizi SEO uyumlu hale getirmelisiniz.

Türkçe’ye ‘Arama Motoru Optimizasyonu’ olarak çevrilebilen SEO (Search Engine Optimization), web sitelerinin arama motorlarında daha rahat algılanmasını sağlayarak, trafiği yükseltmeye yarar. Diğer bir deyişle, belirlenen anahtar kelimeler ile arama yapıldığında web sitenizin üst sıralarda gösterilmesine yardımcı olur.

İçerik Pazarlamada SEO Uyumu ve Stratejik Çerçeve

icerik-pazarlamada-seo-uyumu-ve-stratejik-cerceve
Photo by Stephen Phillips – Hostreviews.co.uk on Unsplash

Hedef Kitle

Sosyal medya pazarlamasında olduğu gibi içeriğinize uygun hedef kitleye yönelmek önemli. Burada de anahtar kelimeler öne çıkıyor. Kullandığınız ve anahtar kelime olarak SEO analizinde belirttiğiniz kelimelerle, belirli bir kitleyi hedefleyebilirsiniz.

Arama motoru robotları, web sayfalarında bulunan anahtar kelime türlerine göre web sitelerinde içerik bulur. Kullanıcıların bu arama motorlarında yaptıkları aramalarla eşleşen içerikler de böylece ön sıralarda yer alır.

Bu nedenle; hedef kitlenizin, sorularına yanıt bulmak için kullandıkları anahtar kelime türlerini düşünmek mantıklı bir yoldur. Bu sayede, nokta atışı yapabilir ve içeriğinizin ön planda olmasını sağlayabilirsiniz.

Neden SEO Uyumu Sağlanmalı?

Çevrim içi çıktılarınızdaki içerik SEO içerdiğinde, arama motoru sonuçlarında öne çıkma şansı yüksektir. İçerik pazarlaması yaparken arama motorlarına ait video veya grafiklere güvenerek işinizi şansa bırakmamalısınız.

Mükemmel içeriğin kendi başına harika sonuçlar üretme olasılığı daha düşüktür. En yüksek performanslı içerik pazarlama kampanyaları, hem içerik oluşturmaya hem de dağıtmaya odaklı olmalıdır.

Başarılı Bir Kampanya İçin Stratejik Çerçeve

icerik-pazarlamada-seo-uyumu-ve-stratejik-cerceve
Photo by Kaboompics .com on Pexels

Başarılı bir içerik pazarlama kampanyası, web ziyaretçilerini çekmek için bir merkeze sahip olmalıdır. Bu merkez, hikayenin tamamının sergilendiği bir yer olmalıdır. Çoğu şirket, içerik pazarlama kampanyaları düzenlemek için bloglarını kullanır.

Hikayeyi görsel olarak anlatmak için video ve grafiklerin eşlik ettiği tek bir konu etrafında bir blog yazısı olabilir. Blog gönderileri anahtar kelimeleri içerir. Anahtar kelimeler SEO uyumunda önemli bir yere sahiptir.

Burada kullanacağımız terimlere kısaca göz atalım. İlk olarak Inbound marketing, hedef kitleye ürünü satın aldırmaya çalışmak yerine, onların dikkatini çekmek için yapılan çalışmaların bütününü kapsayan bir yöntemdir. Gelen pazarlama olarak Türkçe’ye çevrilebilmektedir.

Stratejik Çerçeve – Dönüşüm Hunisi

Gelen pazarlama ise dönüşüm hunisini içerir. Dijital pazarlama alanında son dönemde favori haline gelen dönüşüm hunisi terimi, bir kullanıcının işlem tamamlamak için geçmesi gereken adımları içeren görsel akış şemasıdır. Kullanıcıların ne kadarının huni içerisinde yer alan adımları tamamlayarak sonraki aşamaya devam ettiği, oransal ve adetsel olarak belirtilir.

icerik-pazarlamada-seo-uyumu-ve-stratejik-cerceve

Hedef kitlenizin kullandığı anahtar kelimeler, dönüşüm hunisinde bulundukları yere göre farklı olacaktır. Dolayısıyla, web sitenizin ürün veya hizmet sayfalarına girmeyecekler. 

Bunun yerine, potansiyel çözümlerle ilgili sayfalara yönlendirilirler. Bu tür aramalar farkındalık aşamasındadır. Burada web ziyaretçisi, marka olarak kim olduğunuzu yeni yeni öğreniyor, bu nedenle bu aşamada satış beklemek pek mantıklı olmaz.

Emlak Hunisi İle Ölçülebilir Başarılı Satışlar Gerçekleştirin ...

Dönüşüm hunisindeki bir sonraki aşama, ilgi aşaması olacaktır. Bu nedenle yeni kazanılan web ziyaretçilerini dönüşüm hunisinin daha aşağısına getirmek için içerik pazarlama kampanyanızda birçok temas noktasına ihtiyacınız var.

Her bir çevrim içi içerik parçasının dönüşüm hunisinin hangi aşamasına uygun olduğunu düşünmeniz, alıcının yolculuğundaki bir sonraki adımı da düşünmenize yardımcı olacaktır. Bu sayede de müşteri adayınızı, müşteriniz kılmanız mümkün olacaktır.

Huni, HubSpot’un volan yaklaşımını içerebilir . Satın alma aşamasında biten süreç yerine, onları meşgul tutmak için yeni ve heyecan verici bir içerik pazarlama kampanyası oluşturarak bu müşterileri dönüşüm hunisine geri getirmeyi hedeflemelisiniz. Böylece dönüşüm sağlanabilir.

Photo by Tumisu on Pixabay

İçerik pazarlaması kritiktir, ancak gelir üretme söz konusu olduğunda hikayenin yalnızca bir parçasıdır.

Nihayetinde satışları artıracak içerik oluşturmak istiyorsunuz. Bu amaçla içeriklerinizde, Inbound marketing (Gelen pazarlama) tekniklerini kullanmak ve SEO uyumunu atlamamak çok önemli.

Hedef kitlenizi çekmek, meşgul etmek ve memnun etmek için strateji kullanmalısınız. Bu stratejiler sayesinde içeriği ve müşterilerinizin dönüşüm deneyimini optimize edebilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar