Dünyadan Sanat Haberleri
Dünyadan Sanat Haberleri – Karton heykellerden, Kitsch Figürinlerine ve Seramik mozaiklere uzanan farklı sanat çalışmalarını sizler için bir araya getirdik.
Tüm dünyadan sanatçıların farklı çalışmalarına, heykellerine ve diğer eserlerine yer verdiğimiz listeyle sizleri baş başa bırakıyor. Keyifli okumalar diliyoruz.
– Dünyadan Sanat Haberleri –
1- Greg Olijnyk’ten Karton Heykeller
Greg Olijnyk’ten Eklemli Karton Heykeller, Fantezi ve Bilim Kurgunun Minyatür Dünyalarını Dolduruyor
Ürkütücü bir bina çifti, jet motorlu bir yusufçuk, büyük boyutlu bir robot ve samuray ile tamamlanan David ve Goliath’ın bilim kurgu esintili bir yeniden anlatımı; Greg Olijnyk’in karton heykellerinde hayat buluyor.
LED ışıklar ve camla donatılmış olağanüstü ayrıntılı çalışmalar fütüristik, biraz distopik ve daha büyük dünya inşa anlatılarının bir parçası. Örneğin mimari yapılar, “aramızdaki yabancının uyandırdığı korku, hayranlık ve merakı keşfeden bir dizi parçanın başlangıcıdır. Tuhaf varlığı yerinde değil. Penceresiz ve geceleri yanıp sönen ışıklarla bilinmeyen bir amaç için bina..” diyor.
Ek olarak Olijnyk, Melbourne’de yaşıyor. Ayrıca sanatçı, devam eden çalışmalarını ve heykellerinin fotoğraflarını Instagram’da paylaşıyor.
2- Korona Virüs Porselenle Şekilleniyor
Korona Virüs Satirik Olarak Porselenle Yontulmuş Kitsch Figürinlerinin Üstünde
Sanatçı Chrystl Rijkeboer, duygusal porselen figürinleri günümüzde bir dokunuşla tasarlıyor; dikenli COVID-19 molekülleri karakterlerin yüz özelliklerini gizliyor. Bununla birlikte, büyük ölçüde zengin ve süslü giyinmiş figürleri; modern bağlamlarda hem anonim hem de sıradan hale getiriyor.
Rijkeboer’in parçaları, ister portre ister orta perde için poz veriyor olsun; 18. yüzyıldan beri üretimde olan ve genellikle “kadınların herhangi bir ilgiyi temsil etmediği, ancak güzel ve çekici oldukları” eski bir dünyayı romantikleştiren uzun zamandır hazırlanmış Meissen figürinlerini hicvediyor.
“Benim için mesele daha çok bir kadın ve bir sanatçı olarak pozisyonla ilgili. Pandemi, sanatçıların gereksiz olarak etiketlenen ilk kişiler olduğunu açıkça ortaya koydu.”
Chrystl Rijkeboer
Son olarak, Hollanda’nın Haarlem kentinde yaşayan ve çalışan Rijkeboer, tümünü kendi sitesinde görebileceğiniz; Zoom aramaları ve maskeler gibi araçların yer aldığı, kapsamlı bir COVID temalı koleksiyona sahip.
3- Duygusal Kararsızlığın Heykelle Buluşması
Yoshitoshi Kanemaki’nin Glitched Heykellerinde Kaprisli Karakterler Duygusal Kararsızlığı İfade Ediyor
Japon sanatçı Yoshitoshi Kanemaki bir dizi duyguyu somutlaştıran figüratif heykellerinde kararsız, karışık ve çelişkili duyguları yansıtıyor. Ayrıca ahşap karakterler, birden çok uzuv, yinelenen özellikler ve tamamen vücutlarının etrafına dolanan yinelenen yüzlerle gerçeküstü formda. İster kaleydoskopik ister bulanık tekniklerle aktarılmış olsun, her portre “Bir insan olarak yaşamın onurunu, insanların yaşadığı nefret ve tacizi ve çevre bilincinin önemini” ifade ediyor.
Bununla birlikte, sanatçı şöyle söylüyor:
Tereddüt, çelişki, iki taraflılık veya çok taraflılık, çifte standart. Bunlar tüm insanların sahip olduğu sorunlar. Ve ben bunları “kararsızlık” kavramı altında heykeller olarak ifade ediyorum. Herkesin sahip olduğu “kararsızlık” durumunu görselleştiren modern bir insanın portresini yapmak istiyorum.
Yoshitoshi Kanemaki
Kanemaki, Nagareyama şehrinde yaşıyor. Şu anda “Memento Mori” adlı eski çalışmalarından birini duygularını derinleştirmek ve daha fazla karmaşıklık eklemek için değiştiriyor. Ayrıca sanatçının, Fuma Contemporary Tokyo‘daki glitch figürleri arşivini keşfedebilirsiniz.
4- Seramik Mozaikler Çatlamış Kaldırımlara Hayat Veriyor – Dünyadan Sanat Haberleri
Seramik Mozaikler, Ememem’den Canlı Müdahalelerle Çatlak Kaldırımları, Çukurları ve Binaları Onarıyor
Ememem, Lyon’da “kaldırım cerrahı” olarak biliniyor. Sanatçı, “herkesin okuyabileceği bir şiir” olarak tanımladığı renkli mozaiklerle, oyulmuş kaldırımları ve kırılmış cepheleri onarıyor. Böylelikle, bozulmamış çinilerle döşenmiş karmaşık geometrik motifler, çatlakları sararak şehrin “anı defteri” ni oluşturuyor.
Ememem’in ilk mozaiği, kendisini Lyon’da hasarlı bir sokakta bulduğu 10 yıl öncesine dayanıyor. O zamanlar zaten seramikle çalışıyordu ve bu pratiği dış mekanı canlandırmak için tercüme etti. 2016’dan beri Fransa’da sürekli olarak çukurları ve diğer boşlukları dolduruyor. “Daha önce yaptığım deneyler, pek çok yer ve yansıma art arda. Diğer tekniklerle, diğer desteklerle benzer şeyler yapmıştım. Ve nihayet bu ortaya çıktığında; hayatımın geri kalanında yapmaya devam edeceğim bir şey bulduğumu biliyordum” diyor.
Son olarak, Ememem’in 31 Ağustos’a kadar Paris’teki sergisi devam ediyor. Saint-Maur- Créteil’deki Grand Paris Ekspresi etrafında en yeni çalışmalarından bazılarını görmek mümkün. Bununla birlikte, sanatçının projelerinin kapsamlı bir arşivini kendi sitesinde ve Instagram‘da bulabilirsiniz.