Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat Eserleri

dunyanin-farkli-yerlerinden-sanat-eserleri

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat Eserleri – Dünyanın farklı yerlerinden sanatçıların birbirinden ilginç, yaratıcı ve çarpıcı eserlerini bir araya getirdik. Yapraklara işlenen nakışlardan, legolar ile yapılan dalga modellemelerine hatta çay poşetlerine çizilen resimlere kadar birbirinden yaratıcı ve dikkat çekici eserler bir arada!

Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat

1- Canlı İşlemeler

Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat - Canlı işlemeler
Image via the artist and Momentum Gallery

Geleneksel zanaat tekniklerini ve doğal dünyanın bol malzemelerini birleştiren Hillary Waters Fayle , yapraklara titizlikle işliyor. Ortaya çıkan heykeller, organik malzemeyi fabrikasyon eklemelerle yan yana getirirken doğanın dayanıklılığını kanıtlıyor.

Sanatçı, büyükannesinin ipliği gibi halihazırda mevcut olan malzemeleri kullanarak, pratikte sıfır atık için çabalıyor. Genel olarak amacı, “doğayı ve insan dokunuşunu birleştirmek”.

Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat - Canlı işlemeler
Image via the artist and Momentum Gallery

Sanatçının diğer çalışmalarını incelemek için kendi sitesine veya Instagram hesabına göz atabilirsiniz.

2- Çay Poşetlerinden Tuvallere

Çay poşetlerinden tuvallere
@rubysilvious.com

Ruby Silvious, Coxsackie, New York’taki stüdyosunda, çay poşetlerini minyatür tuvallere dönüştürüyor. Bazen yaprakları çıkarmak için birbirine asılmış veya yırtılmış olan çay poşetleri, gündelik hayatın sessiz, alçakgönüllü anlarını tasvir ediyor: Yoldan geçenler karda dolanıyor, maskeler kurumaya asılıyor ve iki kadın doğal olarak boyanmış fonlarda yüzmek için buluşuyor. Sanatçı genellikle ipi ve etiketi iliştirerek, sıradan konuyu malzemenin ritüel kökenleriyle eşleştiriyor.

çay poşetlerinden tuvallere
@rubysilvious.com

Silvious, 2019’da yayınlanan Reclaimed Canvas’ın ardından başka bir kitap üzerinde çalışıyor. Fransa, Almanya ve Japonya’da yapılacak kişisel sergilerine hazırlanıyor. Sitesinden çalışmalarına ulaşabilir ve sanatçıyı Instagram ve Tumblr’da takip edebilirsiniz.

Çay poşetlerinden tuvallere
@rubysilvious.com

3- 50.000 Lego Parçasından Dalgalı Bir Heykel

50.000 Lego Parçasından Dalgalı Bir Heykel
@Jumpei Mitsui

Japonya merkezli sanatçı Jumpei Mitsui, dünyadaki sadece 21 LEGO Sertifikalı uzmandan biri. Katsushika Hokusai “Kanagawa’daki Büyük Dalga” nın heykelsi bir rekreasyonunu oluşturdu. 400 saatlik bir çalışmayla Mitsui, 50.000 kobalt ve beyaz LEGO’yu bir dalgaya dönüştürdü.

50.000 Lego Parçasından Dalgalı Bir Heykel
@Jumpei Mitsui

Bu ikonik çalışmayı üç boyutlu olarak oluşturmak için Mitsui, dalgaların çarptığı videoları ve konuyla ilgili akademik makaleleri inceledi. Daha sonra, beş metreden fazla uzanan dokulu suyu, üç tekneyi ve Fuji Dağı’nı birleştirmeden önce ayrıntılı bir model çizdi .

Osaka’da Mitsui’nin dalgasını Hankyu Brick Müzesi’nde görebilirsiniz. Sanatçının YouTube’da on yıllık LEGO eğitimleri mevcut. Bununla birlikte çalışmalarını Twitter ve Instagram’dan takip edebilirsiniz.

50.000 Lego Parçasından Dalgalı Bir Heykel - Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat
@Jumpei Mitsui

4- Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat – Minyatürde Pastoral Sahneler

Dünyanın Farklı Yerlerinden Sanat - Minyatürde Pastoral Sahneler
@agnesherczeg.com

Sadece birkaç inçlik bir ölçekte çalışan Macar sanatçı Ágnes Herczeg, Tuna nehri yakınlarındaki küçük bir kasabada çevresinden ilham alıyor. Pastoral sahneler oluşturmak için ahşap, tohum ve tel parçalarını hassas dantel işlemeleriyle bir araya getiriyor. Herczeg, bu yıl çoğunlukla ağaç kabuğu ve altın yaprağı kullandı. İpek iplikle, yeteneklerini eskisinden bile daha küçük parçalar yaratmak için geliştirdi. 

Minyatürde Pastoral Sahneler
@agnesherczeg.com

Sanatçı, giderek daha küçük çalışmak için yaşadığı zorluğu “çok iyi bir akıl oyunu” sözleriyle ifade ediyor. Yeni çalışmalarının çoğunu web sitesinde görebilirsiniz. Aynı zamanda birkaç parça çevrimiçi mağazasında satışta.

Minyatürde Pastoral Sahneler
@agnesherczeg.com

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar