İlginç Temmuz Teknoloji Haberleri

ilginc-temmuz-teknoloji-haberleri

Paylaşmayı unutmayın.

İlginç Temmuz Teknoloji Haberleri – Gün geçtikçe sorunlarımız da, sorun türlerimiz de, kullanım alışkanlıklarımız da bir çok şey değişiyor. Teknoloji sayesinde günler daha farklı ve ilginç yaşanmaya başladı. İşte İlginç Temmuz Teknoloji Haberleri…

İlginç Temmuz Teknoloji Haberleri

10 Yaşında Ama O Bir CEO

Ama aynı zamanda diğer 10 yaşındaki çocuklardan da başka bir yeteneği ile öne çıkıyor – Samaira Mehta, oyunculara 4 temel kodlama konseptli bir tahta oyunu olan CoderBunnyz’in CEO’su, kurucusu ve mucidi. Oyuncular havuç parçalarını ve son hedeflerine atlamak amacıyla tavşan parçalarını tahta boyunca çizip taşırlar.

Samaira Mehta, masa oyununu ilk kez  7 yaşında kavramsallaştırdığını, şirket için resmi danışman olarak hizmet veren bir mühendis olan babasının ona nasıl kod yazacağını öğretmeye başlamasını istedi. İlk kez kodlayıcılar için öğrenme materyalleri araştırırken Mehta, pazarda gençlerin programlamayı seçmelerine yardımcı olan bir platform fark etti. Oyunun nasıl tasarlanmasını istediğini çizerek başladı. Ardından ailesinin yardımıyla Çin ve Yeni Zelanda’daki grafik tasarımcıları ve oyun üreticileri ile bağlantı kurdu. Düzinelerce e-posta alışverişi yaptıktan sonra Mehta, gurur duyduğunu söylediği bir ürüne karar verdi. “Ailem işimle çok yakından ilgileniyor” diyor. Annesi CoderBunnyz için pazarlama ve sosyal medyayı denetliyor ve küçük kardeşi de oyunları test ediyor.

Mehta, CoderBunnyz’i icat ettiğinden beri, Java programlama dilini kullanarak temel AI kavramlarını öğreten kodlama tabanlı bir yapay zeka oyunu olan CoderMindz adlı ikinci bir oyun daha icat etti.

Genç girişimci “Kodlama konusunda gerçekten tutkuluyum” diyor. “Çocukların aynı şekilde olmasını istiyorum, çünkü kodlama gelecek ve kodlama dünyanın önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde bağlı olacağı şey. Eğer çocuklar şimdi kod yazmayı öğrenirlerse, [büyüdüklerinde] kodlamayı belki bir kariyer seçeneği olarak düşünebilirler. ”

Mehta, şu ana kadar şirketinin Nisan 2018’den bu yana yaklaşık 200.000 dolar gelir elde ettiğini ve yaklaşık 6.000 oyun sattığını söylüyor. Bu parayı şirkete yeniden yatırdığını, üniversite için biriktirdiğini ve topluluğundaki evsizliğe yönelik hayır kurumlarına bağış yaptığını söylüyor.

2021 Mercedes-AMG GT Black Serisi resmi videoda yayınlandı

Henüz piyasaya çıkmamış olan Mercedes-AMG GT Black Serisinin bazı düşük kaliteli fotoğrafları bu hafta başında çevrimiçi olarak sosyal medyaya sızdı ve bunun üzerine Mersedes yetkilileri, Perşembe günü AMG, en iyi GT’sinin tasarımını önümüzdeki hafta yayınlanmadan önce yeni bir video yayınladı. Black Serisi etiketi geçmişte sadece birkaç AMG’ye uygulanmış ve çılgın güç, çılgın aerodinamik ve süper hızlı tur sürelerine sahip bir modeli ifade ediyordu.

https://youtu.be/tNMMJogU-5c

Videoda YouTube influencer shmee150, AMG’nin fabrikasından arabayı “çalıyor” ve bir gezintiye çıkıyor. Mersedes’in yeni modelinde fark edeceğiniz ilk şey, kesinlikle devasa, katmanlı arka spoyler. Herhangi bir üretim arabasına takılan en uzun kanat olarak bile tarihe geçebilir.  Ön tarafta, Black Series’in süper geniş ızgarası doğrudan GT3 yarış arabasından sökülmüş gibi görünüyor ve tamponun köşelerinde ek girişler ve kanolar ve alçak ön ayırıcı var. Kaputun iki büyük havalandırma deliği ile farklı bir görünüm kazanmış… İlginçtir, burada görülen araba GTR ile aynı tekerlek tasarımına sahiptir – diğer stillerin isteğe bağlı olmasını bekleniyor ve Black Serisi’nin son derece geniş lastiklerle gelmesi bekleniyor.

Musk, Beyin-Bilgisayar Cihazı Neuralink’te Bir Güncelleme yapacak

Elon Musk: Neuralink güncellemesi Ağustos ayında geliyor

ilginc-temmuz-teknoloji-haberleri

Neuralink, beyin makinesi arayüz teknolojisini 4 adet N1 yongası ile hastanın cildinin altına yerleştirmeyi test etmeyi planlıyor. Elon Musk, Twitter’da Perşembe günü yaptığı açıklamada, 28 Ağustos’ta beyin ve bilgisayar arasında bir bağlantı kurmaya çalışan bir cihaz olan Neuralink’te bir ilerleme güncellemesi beklediğini söyledi. Temmuz 2019’da Musk, şirketin cihazı bir maymun üzerinde denediğini ve maymunun beyni ile bir bilgisayarı kontrol edebildiğini söyledi. Ayrıca, Neuralink isimli bu cihazın yıl sonuna kadar bir insanda denenmesi bekleniyor.

E-Bebek Hacklendi mi, Battı Mı?

ilginc-temmuz-teknoloji-haberleri

80 milyonluk Türkiye’nin en çok kullanıcı kaydı olan e-bebek.com e-ticaret sitesi geçtiğimiz hafta içinde ulaşılamaz hale geldi. 5 Temmuz’dan itibaren siteden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar “Size daha iyi hizmet verebilmek için bakımdayız…” yazısı ile karşılaşıyor. Şirket tarafından yapılan bakımdayız açıklaması, e-bebek.com’un  büyük illerdeki mağazalarında ödemelerin nakit olarak istenmesi de e-bebek müşterilerinin kafasında battılar mı? sorusunu da akla getirdi. Bir başka iddiaya göre ise site hackerlar tarafından hacklendi ve tüm verileri ele geçirildi. Tekrar yayına alınması içinde hackerların fidye istediği gelen bilgiler arasında….

Fidye Dudak Uçuklatıyor

E-bebek.com’un yaşadığı bu sıkıntılı dönemde hacker’ların 300 bitcoin gibi uçuk bir rakam istemesi de dikkat çekici. İstenilen fidye 300 bitcoin yani yaklaşık 19 milyon Türk Lirası… E-bebek.com sitesinin yetkilileri ise mobil uygulamasının ve sitesinin siber saldırıya maruz kaldığını doğruladı.  Açıklamada ayrıca kullanıcıların kredi kartı bilgileri ile ilgili hiçbir şekilde risk oluşturmadığının da altı çizildi. Ancak durumun ne olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Fidye ödenecek mi? E-bebek tekrar ticaret hayatına devam edebilecek mi? Merak konusu oldu.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar