Hayatı İlginç Kılan 10 Bilgi

10 ilginç bilgi

Paylaşmayı unutmayın.

Hayatı İlginç Kılan 10 Bilgi – Yaşadığımız hayatın sürdürülebilirliğini sağlayan bir etmen de, meraktır. Hayatımız her ne kadar monoton ve aynı şeyler ile geçiyor gibi görünse de insan doğduğu günden, ölene kadar yeni şeyler öğreniyor, görünüyor. Öğrenebilmesinin birincil öncülü de meraktır. İnsanlar bütün büyük buluşlarını merakları sayesinde elde etmişlerdir. Her ne kadar çok şey bildiğimizi düşünsek de aslında her geçen gün hiç bir şey bilmediğimizi yüzümüze her yerden çarpılıyor. Merak ile öğrendiğimiz ve zamanla sıradanlaşan her şey ilk başta biz insanoğluna tuhaf gelmiştir. Düşünsene şu an bu yazıyı okuduğun aletin, bundan 50 yıl önce yaşamış birinin hayalinde bile olmayan tuhaf bir şey olduğunu… Bu makale sana hayatın içinden kopup gelen 10 tuhaf bilgiyi sunar, iyi okumalar…

10 İlginç Bilgi

  • Edison hayatımızda aslında çok önemli bir yere sahiptir. Ampulü bulan Edison ampulü çalıştıracak maddeyi bulana kadar 3000 kez deneme yaptığını bu azim sayesinde buluşunu tamamladığını biliyor muydunuz?
  • Birinci Dünya Savaşı Dünyayı en çok zarara uğratan yıkıcı savaşlardan biridir. Milyonlarca insanın ölümünün yanı sıra birçok hayvan da telef olmuştur. Savaş sırasında 2.500.000 tane at kullanıldığını ve bu atların da birçoğunun savaş alanlarında öldüğünü biliyor muydunuz?
  •  Polonya Kralı August dünyanın en fazla çocuğu olan kralıdır. Tam 350 tane çocuğu olduğu bilinmektedir.
  • Avusturya’nın toplam nüfusu, Hindistan’da yılda doğan bebek sayısından daha azdır.
tuhaf-bilgi
  • Rusya’nın büyük bir bölümü ormandır. Rusya, Türkiye’nin yüz ölçümü kadar ormana sahiptir.
  • Yüzyıllar boyu insanoğlunun altına olan düşkünlüğü iyi bilinir. Tüm zamanlarda topraktan çıkarılan altının 300 katından daha fazlasının sular altında yani okyanus ve denizler altında olduğu bilinmektedir.
  • Hawaii turizm açısından çok sevilen bir ülkedir. Halkı geçimini turizmden sağlarken kendilerine has dili vardır. Hawaii alfabesinde ise sadece 12 harf bulunmaktadır.
  • Mısır’da ilk yapılan mumyalar ile son dönemlerinde yapılan mumyalar arasında çok büyük farklılıklar vardır. İlk mumyalar ayak parmaklarının tek tek sarılarak mumyalandığı bilinmektedir.
  • Astım hastalığı son yılların en sık rastlanılan hastalıklarından biridir. Özellikle Türkiye’de her 25 kişiden biri astım hastasıdır.
  • Beethoven çok önemli bir müzisyendir.  Beste yapmadan önce kafasını soğuk suya sokarak konsantrasyonunu sağladığı söylenmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar