Başarılı İnsanların Birbirinden Tuhaf Alışkanlıkları

Paylaşmayı unutmayın.

Alışkanlıklarınızla hayatınızı destekliyor gibi hissediyor musunuz? Mükemmel bir kariyeriniz var ya da çok güzel hayalleriniz, tüm bunlara sahipken kendiniz ve geleceğiniz için ne kadar çaba harcıyorsunuz? İnsanlar, özellikle başarılı insanlar başarılarına odaklandığı için birçok şeyi ikinci plana atabiliyorlar. Yapılan araştırmalar ise tam tersini iddia eder nitelikte. Nasıl mı?

Sağlıklı beslenen ve düzenli olarak spor yapan kişilerin, sağlıksız beslenen ve spor yapmayan kişilere oranla daha başarılı bir kariyeri var. Gün boyu sağlıklı beslenen insanların %25’i daha iyi performans gösterirken Dünya’nın en başarılı insanlarına bir bakalım!

Elon Musk

elon musk'ın başarısının sırrı

@i.pinimg.

Tuhaf alışkanlıklardan söz edip biraz düşüncelere dalmanıza sebep olabiliriz. Fakat Elon Musk ve alışkanlıkları gerçekten tuhaf! Gözlerini bir noktaya sabitleyen ve konuşmayan bir çocukken meraklarını bambaşka işlere dönüştürüp dünyanın en başarılı insanları arasına giren Musk, farklılığını her yerde yansıtmaya devam ediyor. Gündemden düşmeyen ve başarıları ile yoğunluğunu tahmin bile edemediğimiz Musk, hızlı iş temposu arasında kahvaltıya vakit ayıramadığını söylüyor. Hatta bu yüzden çikolata yemeyi tercih ettiğini de dile getiriyor. Biz her ne kadar savunmuyor olsak da Elon Musk günde 8 kutu kola içtiğini de belirtmiş. Tabii en azından ”diyet” kola olduğunu biliyoruz.

Steve Jobs

steve jobs

@cdn-media-1.lifehack

Apple dediğimiz anda aklımıza gelen dünyaca ünlü ve başarılı Steve Jobs’ı unutmadık. Apple’ın eski CEO’su Jobs, hayatındaki birçok şey gibi yeme alışkalığında da fark yaratmayı seviyor. Tuhaf gelecektir ama bir hafta boyunca tek çeşit ile beslendiği iddia ediliyor. Belki bilenler vardı yoksa da hemen söyleyelim, Steve Jobs vejetaryendi ve bazen haftalarca aç kaldığı zamanlar vardı. Bazı günler için tek bir çeşit belirleyip o hafta boyunca sadece o yiyeceği tüketirdi. Yaptığı yurt dışı seyahatlerinde ara sıra bu diyeti bozup suşi yediğini de duymuştuk tabii.

Richard Branson

Richard Branson

@nunnovation

İş dünyasının en yaratıcılarından olan Branson, kendini ve hayatını da bir o kadar seviyor olmalı ki ”Dünyaya yeniden gelsem, yine kendim olmak isterim.” diyor. Virgin Grup kurucusu başarılı iş adamı, maceracı ve sıradışı fikirleri ile dikkat çekerken tuhaf alışkanlıklarından söz etmemek olmaz. Çünkü günde 20 bardaktan fazla İngiliz çayı içiyor. Kahvaltıda meyve salatası ve müsli yiyen Branson, tam bir İngiliz değil mi?

Mark Zuckerberg

mark zuckerberg

@cnet2.cbsistatic

Zuckerberg gibi bir girişimciyseniz, muhtemelen zamanınızın çoğunu bilgisayarınızda, toplantılarda, analizlerde ve raporlarda gezinerek harcıyorsunuzdur. Geri kalan zamanlarda ise kafanızın içinde dönen yeni fikirler için sürekli gezinen bir düşünce bulutunu takip ediyorsunuzdur. Zuckerberg bu konuda biraz daha farklı sanıyoruz ki… Sürdürülebilir tarım ve hayvan yetiştiriciliği ile ilgilenen Zuckerberg, 2011 yılından bu yana kendi avladığı hayvanların etini yiyor. Ne kadar doğrudur bilemeyiz ama amacı; sahip olduğu şeylerin değerini bilen bir tüketici olmakmış. Tuhaf ama tartışılır tabii!

Bunların dışında birkaç bilgi daha verelim!

Ve şaşırmaya devam edelim!

Bill Gates, sürekli Tang meyve suyu içmesiyle çevresindeki insanlar tarafından tuhaf karşılanırmış. Yazar Stephen King, yazmaya başlamada önce daima cheesecake yediği için motivasyonunu böyle sağladığını iddia edermiş.  Victor Hugo da Channel Adaları’nda sürgündeyken iki çiğ yumurta yedikten sonra üstüne soğuk bir kahve içmeden yazmaya başlamazmış.

Yazarların ve başarılı insanların sırları bunlar mıdır inanın bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey alışkanlıklar gerçekten çok tuhaf olabiliyor ve tahmin etmediğimiz kişilerden tahmin etmediğimiz şeyler çıkabiliyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar