Yenilenme İhtiyacı Olan Firmalara Harika Öğrenci Fikirleri

harika öğrenci fikirleri

Paylaşmayı unutmayın.

Elinizde çok iyi bir ürününüz olabilir ama bu, değişen dünya düzeni içinde kimi zaman yeterli olmayabilir. Çünkü sınırlar değişti. Artık insanlar tüm bilgilere anında ulaşabiliyor. Bu da sizin ürettiğiniz ürünün dünyanın bir başka ucunda yeniden üretilmesine neden oluyor ki bu durumda da firmalar kendi ürünlerini daha iyi pazarlamak, öne çıkarmak için farklı arayışlara giriyorlar. İşte Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir çalışma ile harika öğrenci fikirleri ortaya çıktı ki bu fikirler yenilenme gereksinimi duyan firmaların tam aradığı türden.

İşte o harika fikirlerden bazıları!

New York: Christina Partyka

Burada yer alan harika öğrenci fikirleri arasında çok özel bir yere sahip. Zira bu çalışmayı gerçekleştiren New York şehrinden Christina Partyka geliştirdiği bu ilham verici fikirle yemek yarışmalarına katılacak olan şefler için bir görsel hazırladı. Hazırladığı bu görsel ile de beyaz rengin etkilerinden yararlanarak ortaya sıra dışı bir görünüm çıkardı. Tüm sunumlar hangi ortamda olursa olsun beyaz teması ile konumlandırılmış bir çalışma idi ki bu da farklı bir algılama ortaya çıkardı.

 New York: Deborah Kutnikas

Gelelim bir diğer çalışmaya. Bu da oldukça ilginç ve önemli olan bir çalışma ve yine New York şehrinden. Öğrencinin ismi Deborah Kutnikas. Öğrencinin burada yapmaya çalıştığı şey firmaların toplumsal imajının güçlendirilmesi. Yapılan bu grafik tasarımla yapılan etkinliğe kişilerin odaklanması hedefleniyor. Bunun için ise soft renklerde grafiksel ögeler kullanılmış durumda.

Melbourne: Freke Oppewal

Öğrenci harika fikirleri içinde bu çalışmayı da ayrı bir yere koymak gerekiyor. Zira bu çalışmada da göz illüzyonları kullanılmış. Üstelik bu fikir Avustralya’dan ortaya çıkan, gözün odaklanmasına yönelik farklı çalışmaların yapıldığı, benzersiz çok değişik bir çalışma.

Oldukça çarpıcı ve sınırları zorlayıcı ama bir o kadar da etkili olan bir çalışma var karşımızda ki yenilikçi bir yaklaşım olarak oldukça etkileyici. Siyah beyaz çizgiler farklı dokularda kullanılmış ve dikkatlice bakıldığında yazılar ve şekiller insanların karşısına çıkıyor.

 New York: Kathy Geisel

New York şehrinden Kathy Geisel tarafından yapılan bu çalışma özellikle bir sanat sergisi açmak isteyenler için düşünülmüş. Aşk teması vurgulanmış ve bu çalışmada da pastel tonlar kullanılmış. Aşk konusunun her dem vurgulayıcı olan yönünden bu sanat sergisi için yararlanılmış ki bu oldukça akıllıca bir yaklaşım. Çünkü aşk asla bitmez!

Londra: Caitlin Clancy

Son derece ama son derece özel bir çalışma. Bugün New York Times isimli basın kuruluşunda çalışan Londra’dan Caitlin Clancy, bu çalışmasında çok önemli olan bir konuya parmak basıyor ve diyor ki eğer kötü bir imajınız var ise ve insanların size dair ön yargılarından bir türlü kurtulamıyorsanız bu proje tam olarak sizin için. Yeşil, siyah ve beyaz ana renkler olarak kullanılmış. Kişinin eğer güçlü bir bedeni var ise sınırları zorlayabileceğini, güçlü olan karakterlerin tuhaf görünmesinin aldatıcı olabileceğini ve harika işler yapabileceğini gösteren bir çalışma bu. Yani imaja değil, ürüne odaklanın diyor kısaca.

 Manchester: Richard Salisbury

İşte yine harika öğrenci fikirleri arasında başka bir yere konabilecek bir çalışma. Bu çalışma özel bir uçak firması için hazırlanmış. Uçak firmaları arasında rekabetin ne denli güçlü olduğu düşünülür ise bu oldukça özel bir deneme. Bu çalışmada uçak firması, uçuş öncesi bilet alan müşterilerine haziran ayı boyunca masaj sözü veriyor. Nasıl?  Fena bir fikir değil, değil mi? Uçuş öncesi bir uzmandan masaj. Kulağa çok hoş geliyor.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar