Netflix Sunar: En İyi 10 Romantik-Komedi Filmi

netflix romantik komedi filmler

Paylaşmayı unutmayın.

Bunaltan sıcak havalarda bazılarımız tatilde dinlenirken, bazılarımız da uzaktan izleyerek sıkılmakla meşgul. Hazırladığımız liste ise her iki tarafı da mutlu edecek türden. İster denize bakan otelinizden, isterseniz de evinizde balkonunuzdan izleyebileceğiniz, tam da yazın moduna uygun filmler ile karşınızdayız. Yaz aşklarının zirve yaptığı son günlerde, bu liste tam da size göre. Gittikçe devleşen arşive ve pek çok farklı içeriğe ev sahipliği yapan Netflix, yine yardımımıza koşuyor. Ben izlemem diyenlerin bile arada küçük kaçamaklar yaptığı romantik – komedi filmler, her zaman popülerliğini korumuştur.

İşte karşınızda Netflix üzerinden izlerken duygularınızı kabartacak 10 harika romantik – komedi film!

1. Patronlara Tuzak (Set It Up)

@netflix

Listemizin ilk filmi olan “Patronlara Tuzak”, son zamanlarda oldukça başarılı işlere imza atan Netflix´in. Diziler konusunda başaralı olduğu kadar filmleri ile de bu başarıyı sürdürüyor. Romantik – Komedi türünde kendine yer bulan film ilginizi mutlaka çekecektir. Filmin konusu ise şöyle:

New York’ta çalışan iki genç asistan, patronlarının tam anlamıyla hayatını kurtarmaktadır. Çokça çalışıp patronlarının tüm işlerini yapan asistanlar oldukça az kazanmaktadır ve bu duruma bir son vermek isterler. Patronlarını sırtlarından atmaya çalışan ikili, çözüm olarak ikisini tanıştırmayı ve aralarında duygusal bir bağ oluşturmayı planlar. Türlü oyunlarla patronlarını bir araya getirmeye çalışan asistanlar sonunda amaçlarına ulaşır ve ikisinin sevgili olmasını sağlar. Bu süreç asistanların birbirini daha iyi tanımasına neden olacaktır.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

2. Aşk Listesi ( Nick & Norah`s Infinite Playlist)

@ourscreen

2008 yapımı “Aşk Listesi“, adından da anlaşılacağı üzere harika müziklerin eşlik ettiği bir yolculuğa davet ediyor bizi. Bazen ağlatan, bazen heyecanladıran, bazen de yüzünüzde bir tebessüm oluşturacak hikayelerine siz de katılmak isterseniz eğer kısaca konusu şöyle:

Tris, Nick’i terk edeli -Nick’in saatine göre- 3 hafta 2 gün ve 23 saat olmuştur ve çok geçmeden kendine yeni bir erkek arkadaş bulmuştur. Öte yandan daha önce Nick ile hiç tanışmamış Norah, kendisiyle sevgilisi olmadığı için dalga geçen Tris’ten kurtulmak için o gece rock grubuyla aynı yerde sahne alan Nick’ten 5 dakikalığına sevgilisi olmasını ister. Bu teklifle başlayan sakin geceleri, Norah’nın sarhoş kız arkadaşı Manhattan’da kaybolunca unutamayacakları çılgın bir geceye dönüşecektir.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

3. Alex Strangelove

@netflix

Yine sorumluluğu Netflix tarafından üstlenilen bir diğer film de “Alex Strangelove”. Hepimizden bir şeyler barındıran film, genç olmanın o inanılmaz tutkusunu ve hayatı keşfetmenin heyecanından bahsediyor bizlere.  Ancak işler bu sefer biraz daha karışık!

Lise son sınıf öğrencisi olan Alex’in hayatında her şey yolundadır. Dersleri iyidir, kız arkadaşı Claire ile mükemmel bir ilişkisi vardır ve eğlenceli bir arkadaş grubuna sahiptir. Fakat gittiği bir partide eşcinsel olan Elliott’la tanıştığında işler karmaşıklaşır. Yakışıklı ve çekici bir çocuk olan Elliot, Alex’e aşık olur. Elliott’la zaman geçirdikçe hayatı öğrenmeye başlayan Alex, kendini ve cinselliğini keşfettiği eğlenceli bir yolculuğa çıkar.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

4. Başkalarıyla Olmak ( Sleeping With Other People )

@indiewire

Listemizin 4 numarasında yer alan “Başkalarıyla Olmak”, 2 adaylığa ve sıcak bir hikayeye ev sahipliği yapıyor. Dünya prömiyerini 2015 Sundance Film Festivali’nde yapan film, kadın-erkek arkadaşlıkları üzerine keyifli bir yapım. Konusundan ise şöyle bahsedebiliriz:

Aslında iyi biri olan çapkın Jake, bir gün hayatının aşkı genç ve güzel Lainey ile karşılaşır. Üniversitenin ilk yılında ilk kez birbirleriyle birlikte olan ikili yollarına arkadaş olarak devam edebilecekler mi? Yoksa aşk araya girecek mi?

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

5. Afrika Kraliçesi ( The African Queen )

@rottentomatoes

Sırada bir efsane var: “Afrika Kraliçesi”. The African Queen orijinal adıyla İngiliz yazar C. S. Forester’in aynı isimdeki kitabından beyaz perdeye uyarlanmış bir film. 1. Dünya Savaşı filmi olan bu film, Amerikan yönetmen John Huston tarafından yönetilmiştir. Müziği Allan Gray imzası taşıyan The African Queen’in oyuncuları Humphney Bogart, Katherine Hepburn ve  Robert Morley’dir.  Özellikle nostaljik filmler izlemeyi seviyorsanız göz ardı etmemeniz gereken filmlerden olduğunu belirtelim. Konusu ise şöyle:

Birinci Dünya Savaşı’nın başlamasıyla birlikte Alman ordusu Kongo’yu işgal eder. İşgal sırasında ağabeyi ölünce Rose Mayer, alkolik bir maceraperestin teknesiyle güvenli bir ülkeye kaçmayı dener. Nehir boyunca onları sadece tropikal tehlikeler ve düşman askerler değil, sürpriz bir aşk da beklemektedir.

İlginç bir detay olarak, filmin bazı sahnelerinin Türkiye’de çekildiğini belirtelim.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

6. Aşk Her Yerde ( Love Actually )

@IMDb

Her ne kadar bizim kültürümüzde yılbaşı, Hıristiyan kültüründeki kadar önemli bir yere sahip olmasa da biz de aralığın son gününü ocağın ilk gününe bağlayan gece 10’dan geriye doğru saymaya bayılırız.  Yeni yılla birlikte işimizde daha iyi olmayı isteriz. Öğrenciysek notlarımız daha başarılı olmalı, yalnızsak arkadaş sayımız artmalıdır.  Ama aşıksak umut etmek için yeni yıla ihtiyacımız yoktur. Bir bakış, anlamlı bir cümle ya da fark edildiğimize dair en ufak bir işareti yılın her günü bizi fazlasıyla umutlandırır. Aşk Her Yerde (Love Actually) hem yeni yıl umudunu hem de aşkı bir arada anlatıyor.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

7. Bu Aşk Fazla Sürmez ( I Give It a Year )

@youtube

Bir partide tanıştıktan sonra kısa sürede evlenen Nat ve Josh’un evliliğinde ‘cicim ayları’ çabuk bitmiş, pembe bulutlar dağılmıştır. Evliliklerinde ilk yıl dolarken iyice gün yüzüne çıkan sorunlar, zaten pek uyumlu olmayan çifti birbirinden uzaklaştırır.  Resmin içine bir de Josh’ın eski kız arkadaşı Chloe ve çekici bir iş adamı olan Guy’ın da girmesiyle her şey daha da karmaşık bir hal alır. Evlilikte ilk seneyi atlatmak, sanıldığından da zordur! Acaba Nat ve Josh’un aşkı ne kadar sürecektir?

Gerçek hayattan kesitler sunan film, evliliğe dair sorunları güzel bir hikayeyle bizlere sunuyor.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

8. İnanılmaz Jessica James ( The Incredible Jessica James )

@netflix

İlk kez Sundance’te seyirci karşısına çıkan The Incredible Jessica James bir Netflix yapımı. Sundance ruhuna sahip film, New York sokaklarında bağımsız bir kadının hikayesi. Jessica Williams’ın Jessica James’i oyun yazarı olarak yükselmeye çalışırken yaşadığı taze ayrılıkla da baş etmeye uğraşıyor. Bir yandan da çocuklara tiyatro öğretiyor. Karakterine ve konuya hızlı bir giriş yapan yönetmen Jim Strouse, başrol seçimi ile en doğru kararı vermiş. İlk anda şaşırtan ve belki biraz antipati yaratan Jessica, hızla seyircinin kalbini kazanıyor. Dağınık ve çılgın saçları gibi, pek durdurulamayan bir karakter. Tüm garipliklerine rağmen çekim gücü inanılmaz. Chris O’Dowd’un oynadığı yeni boşanmış Boone ile garip arkadaşlıkları ve ilişkileri mütevazı bir aşk hikayesine doğru yol alıyor.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

9. Ara Beni Eğlenelim(For a Good Time, Call)

@youtube

Ülkemizde bir dönem oldukça popüler olan bir sektör ki sanatçıların bile bu sektörde olduğunu pek çoğumuz biliyoruz. Tarkan dahil olmak üzere çoğu sanatçı insanlarla telefonda konuşarak para kazanmışlar. Bu film de tam olarak bunun üzerine kurulu ve daha çok öğrenci kafasıyla yapılan bir girişim diyebiliriz. Özetine gelince:

Lauren ve Katie iki arkadaştır ve maddi sıkıntı içine girmişlerdir. Masraflarını azaltmak için birlikte yeni bir ev tutmuşlardır. Ama maddi imkansızlıkları hiç bitmemiştir. Değişik iş arayışları içerisinde para kazanabilmek için erkeklere özel bir telefon hattı açarak para karşılığında özel sohbetler gerçekleştirmektedirler. Romantik – komedi tadında 2012 yapımı bir Amerikan filmi.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

10. Keşke 30 Olsam (13 Going on 30 )

@sonypictures

Listemizin son sırasında yine bir efsane var: “Keşke 30 Olsam!” Çıktığı döneme damga vuran ve pek çok kadının hayatında yer edinen bir film. Mutlaka en güzel yaşlarına dönmek isteyenler vardır aranızda. Ya bu isteğiniz gerçek olsaydı? Gönülden isteyerek tutulan dileklere dikkat! Umulmadık bir anda gerçek olabileceğini anlatan keyifli bir film. Jenna’nın, on üçüncü doğum günü partisinde, en yakın arkadaşı Lucy’nin muzip bir oyunu ile her şey alt üst olur. Hoşlandığı erkek Matt ile ilgili alay konusu olup da fazlasıyla incinen Jenna, otuz yaşına gelene dek saklanmaktan başka bir şey istemez. Ve elindeki dilek tozu sayesinde umulmadık bir biçimde isteği gerçek olur. Fıstık gibi bir vücut, rüya gibi bir daire, muhteşem bir gardırop ve atletik bir erkek arkadaş, muhteşem bir iş, yıldız arkadaşlar. Bundan daha iyi bir hayat olabilir mi? Ne yazık ki Jenna, istediğinin bu olmadığını fark eder. Tek ihtiyacı olan bir zamanlar partisini mahveden, çocukluk arkadaşı Matt’tir. Onun yetişkin hali ile karşılaştığında ise tanıdığı eski Matt olmadığını fark eder.

Filmin Fragmanına Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.

Eğer siz de sıcak yaz günlerinden bunaldıysanız romantik – komedi filmleri izleyerek mutluluk gözyaşları ile serinlemeyi deneyebilirsiniz veya koca bir kutu dondurma ile işi çözebilirsiniz!

Bir de Gagerlar ile… Onlar mı kim?

İyi seyirler 🙂

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar