Brokoli ile Sağlıklı Kahve: Brocolatte!

Brocolatte

Paylaşmayı unutmayın.

Çocukluğunda hatta şimdi bile arası sebzeler ile iyi olmayanlar mutlaka vardır aramızda. Sağlık açısından her ne kadar önemli olsa da sevmeyenler için bin bir türlü yöntemle sevdirilmeye çalışılmış, ama yine de çoğu zaman başarısız olunmuştur. İşte bu sebzelerden bir tanesi olan brokoliye de tam olarak bu yapılmış. Hem de bu kez oldukça iddialı bir şekilde. Karşınızda “Brocolatte!”

@commonfolk

Birçoğumuzun kahveyi sağlıklı besinlerden daha çok tercih etmesi durumundan yola çıkan araştırmacılar, brokolileri kurutma yöntemini kullanarak sağlıklı bir şekilde toz haline getirmeyi başarmışlar. Üstelik iki çorba kaşığı toz, bir bütün brokoli ile aynı besin değerine sahip. Avustralya araştırma örgütü CSIRO ve Hort Inovation tarafından geliştirilen toz; aroma, renk ve besin gibi ögeleri kaybetmeden korumayı başarabilmiş. Üretimin ardından sıra insanların beğenisine sunmaya gelince, ortaya ilginç görüntüler çıkmış.

İşte bir barista gözünden Brokoli tozu ile kahve deneyimi:

Öncü Brokoli

Hort Inovation CEO’su John Lloyd, yaptığı açıklamada insanların günlük besin olarak alması gereken sebze miktarını almadığını ve brokoli tozu gibi çözümlerin buna son vereceğini belirtiyor. İnsanların artan sağlıklı besin ve sağlıklı yaşam popülaritesine rağmen bunları tüketmediklerini, özellikle Avustralya’da halen daha toplumun bu konuda bilinçsiz olduğunu ekliyor. Bu sorunun ülkemizde de yaşandığını düşünürsek iyi bir çözüm yolu olacağı kesin. Tabii kahve ile brokoli ne kadar iyi olur henüz bilemesek de çorba ve hamur işi ile de kullanabileceğimiz söyleniyor. Bizce de çok daha iyi bir ikili olacakları kesin!

2017 yılında düzenlenen bilim haftası esnasında da brokoli tozu ile yapılan atıştırmalıklar insanların beğenisine sunulmuş ve çocuklar dahil olmak üzere pek çok kişi tarafından beğenilmiş. Bu duruma tek sevinen tüketiciler değil tabii. Lider brokoli üreticisi olan John Said, katma değerli brokoli içerik maddeleri ve ürünlerinin geliştirilmesi yoluyla elde edilen ticari fırsatlardan heyecan duyduğunu belirtmiş. Bu arada sadece brokoli ile sınırlı kalınmayacağını, tüketimi az olan pek çok besin kaynağı için de çalışmaların başlatılacağını belirtelim.

Sebzeler ile aramızı düzeltir mi bilinmez ama farklı bir deneyim olacağı kesin!

Pardon bir “Brocolatte” alabilir miyiz?

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar