Bambaşka Bir Netflix Listesi

netflix

Paylaşmayı unutmayın.

Yıllardır başarılı dizilerin hayatımıza girmesinden sonra bu alandaki platform açığını hızlı bir şekilde kapatıp hayatımıza giren Netflix, her geçen gün daha da fazla yapımı bize sunmaya devam ediyor.

Biz de sıkı bir şekilde takip etmemize rağmen hangi diziyi izlemeliyiz sorusuna kimi zaman yanıt veremezken sizi de bu dertten kurtarmak istedik ve popüler Netflix listelerinin dışında bir liste yaptık.

Birçok farklı türde yapımı bir araya getirdiğimiz bu listede size de güzel bir rehber çıkardığımızı düşünerek sizi spoiler vermeden listeyle baş başa bırakıyoruz.

  • Dark (IMDb 8,7)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@ewedit.files

Alman yapımı olan Dark, isminden de anlaşılacağı üzere karanlık, kasvetli ve gizemli bir dizi. Alman kasabasında çocukların kaybolmasıyla başlayan hikaye beraberinde getirdiği gizemlerle yavaş bir şekilde aksa da sürükleyici bir şekilde başından kalkamayacağınız hale geliyor.

  • La Casa De Papel (IMDb 8,8)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@exclusivadigital

Bir soygun düşünün… La casa de papel, kusursuzca planlanmış, yaşanabilecek her duruma göre aksiyon alabilecek düzeyde ve soygunun yapılacağı yer İspanya Darphanesi! Bu İspanyol yapımı dizi bir hırsızlığın nasıl devrime dönüştüğünü bize anlatırken heyecanın bir bölüm bile azalmadığını söylemek gerekir. Dizinin şarkılarının da oldukça keyifli olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz.

  • La Mante (IMDb 7,5)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@yifytv

Netflix bize başka ülkelerin yapımlarını cesurca sunmaya devam ediyor. La Mante de Fransız yapımı mini seri katil dizisi. 6 bölüm olan bu dizi, hapisteki seri katil Jeanne Deber’in seneler önce işlediği cinayetlerin tekrar bire bir işlenmesiyle başlıyor. Polisin de ondan yardım istemesiyle bambaşka bir hikayeye dönüşüyor.

  • Peaky Blinders (IMDb 8,8)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@thetaylornetworkofpodcasts

Peaky Blinders, 1919 yılında Birmingham’da yaşayan bir gangster ailesinin hikayesini anlatan bu dizide ailenin patronu olan Tommy Shelby’nin herkese nasıl kafa tuttuğunu hayranlıkla izliyoruz. Mafya çatışmalarının arasında yaşanan bu hikaye geçmişi bize çok güzel bir şekilde aktarıyor.

  • Mindhunter (IMDb 8,6)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@spoilertv

FBI’da rehine ara bulucusu olarak çalışan Holden Ford’un azimle başlayabildiği projesi sayesinde seri katilleri incelemesini konu alıyor. Mindhunter, 1977 yılında geçen dizide birçok seri katil ile yapılan görüşmeler, onları tanımak adına suç biliminde yeni ufuklar açıyor.

  • The Crown (IMDb 8,7)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@thebitbag

Netflix’in başarılı dönem dizilerinden biri daha! The Crown…Kraliçe 2. Elizabeth hükümdarlığını anlatan dizide siyasi rekabetler, aşk ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olayları anlatılıyor. Mekanlar, kostümler ve müzikler açısından oldukça zengin bir yapım olarak keyifle izlediğimizi belirtmeliyiz.

  • Dope (IMDb 7,5)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@imdb

Uyuşturucuya karşı verilen savaşta olayları tacirlerin, kullananların ve polisin gözünden anlatan bir belgesel dizi Dope ile bu suçun derinlerinde nelerin yattığına şahit oluyoruz.

  • Don’t Trust The B—- in Apartment 23 (IMDb 7,3)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@nflix

Don’t Trust The B—- in Apartment 23, Jessica Jones’tan tanıdığımız Krysten Ritter bir süper kahraman rolünden sonra oldukça eğlenceli bir role bürünmüş. Chloe, yaşadığı daireye gelen ev arkadaşlarının paralarını aldıktan sonra çeşitli yöntemlerle evden kaçıran biri. Ta ki June taşınana kadar. Bu iki kadının çekişmesinin oldukça keyifli olduğunu ve eğleneceğinizi düşünüyoruz.

  • The End of Fucking World (IMDb 8,4)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@nerdbreak

Charless Forsman’ın çizgi romanından uyarlanan bir kara komedi dizisi The End of the Fucking World yeni yetme bir psikopat ile maceraya aç bir asinin talihsizlikler dolu yolculuğunu anlatıyor. E4 kanalından Netflix’e transfer olan bu dizi oldukça yoğun ilgi görüyor.

  • Alias Grace (IMDb 8,0)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@cbc.ca

Margaret Atwood’un ödüllü romanından uyarlanan bu dizi 1800 yıllarda Kanada’da gerçekten işlenmiş bir cinayeti ve sonrasında yaşananları konu alıyor. Alias Grace, cinayet ile suçlanan Grace Marks’ın suçlu mu suçsuz mu tartışmaları ile ilginç bir hal alan dava, alt metninde sınıf farkını ve feminizmi bize anlatıyor.

  • Ozark (IMDb 8,4)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@castingcallhub

Breaking Bad’e benzerliği yönünde eleştiri almasıyla adından sıkça söz ettiren Ozark, başka bir taraftan da kısa sürede ciddi bir hayran kitlesine ulaşmış durumda. Ailesiyle Ozarks’a taşınan bir finans danışmanının bir uyuşturucu patronunu memnun etmek için beş yılda 500 milyon dolar aklamasını konu alıyor. İzlerken mavi ve yeşile doyamayacağınız bir dizi olacağı da yanınıza kâr kalacak.

  • Las Chicas Del Cable (IMDb 7,8)

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@22dakika

1920’lerde Madrid’de Ulusal Telefon Kurumu’nda çalışan 4 kadının hikayesini anlatan İspanyol yapımı dizi; aşk, arkadaşlık ve modern ofis hayatıyla uğraşırken iletişim devrimine de birinci elden şahit olan kadınların hikayesini anlatıyor Las Chicas Del Cable.

  • Bonus: David Letterman ile Sıradaki Konuğum

Netflix Dizi Tavsiyeleri

@youtube

Amerika’nın usta talk showcularından biri olan David Letterman’ı emekli olduktan sonra Netflix tekrar ikna ederek sahneye çıkmasını sağlamış. Bomba gibi bir bölüm ile dönüş yapan David, bize eski dostu Barack Obama’yı farklı açılardan sunarak çok keyifli bir sohbete imza atmış. Şimdilik sadece sıradaki konuğun George Clooney olduğunu bildiğimiz sohbetlerin keyifle devam edeceğini umut ediyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar