Adgager’dan Yeni Bir Araştırma: Üçünü Seç, Başarıyı Yakala

Paylaşmayı unutmayın.

Adgager, FollowAD ismiyle oluşturduğu aylık bülten serisinin ilk araştırmasını tamamladı. Ekim ayının araştırma konusu ise Üçünü Seç, Başarıyı Yakala!

Hepimizin ortak tartışma noktasında bulunan bir konu düşünün! İş ve sosyal yaşam dengesi içinde çırpınıp duran herkes gibi Gagerlar’da bu durumdan şikayetçi. Son zamanlarda her türlü meslek grubu insana, kaliteli yaşama dair bir dolu reçete hazırlarken Facebook ile gündelik hayatlarımızın akışını, tam merkezden değiştiren Mark Zuckerberg’in kardeşi ve aynı zamanda Facebook küresel piyasalar direktörü Randi Zuckerbeg, yazmış olduğu son kitabında bu dengeyi nasıl yakalayabileceğimizi bize bir formülle özetledi. Kitapçılarda raflara yerleştiği günden itibaren en çok satanlarda yerini alan Pick Three yani Üçünü Seç isimli kitap, yaşam başarımız ve kalıcı dengesi için hayat boyu; iş, uyku, aile, spor ve arkadaşlar beşlisinden üçünü seçerek uzun vadede mutluluğu yakalayabileceğimizi öğütlüyor.

Buradan yola çıkarak iş ve sosyal yaşam dengesi için hangi üçünü seçerdiniz?

Türkiye’nin 12 bölgesini ele alan Adgager, 66 ilde %60 kadın %40 erkek olmak üzere 18 yaş üstü toplam 2006 Gager ile online görüşme sağlayarak sorumuza cevap arıyor.

İş ve sosyal yaşam dengesi içinde sizce kim, neye, ne kadar zaman ayırıyor? Araştırma sonuçları ile hazırladığımız infografik ile mutluluğu nasıl yakalayacağımıza birlikte bakalım.

 

Araştırma sonuçlarına göre; en çok önem verilen kombinasyonda aile, iş ve uyku yer alıyor. Tüm bu beşli içerisinde ihtiyaç ve sorumlulukların öncelikli olmasına şaşırmadık fakat bazı kırılımlara baktığımızda işin rengi biraz değişiyor! Kadınlar işleri yerine arkadaşlarını tercih ederken, erkekler daha çok çalışmak adına uykularından feragat edebiliyor. Bekarlar spor ve arkadaşlarına zaman ayırırken evliler sanıyoruz ki daha fazla sorumluluktan uyku ve aileleri ile zaman geçirmeyi tercih ediyor.

Yaş aralığına baktığımızda ise; genç iseniz arkadaş ve işinize ayırdığınız zaman sizin için çok daha önemliyken, yaşınız ilerledikçe spora ve işe ayrılan zaman azalabilir hatta onların yerini aile ve uyku aldığı görülüyor.

Kırılımları burada da bitirmiyoruz; çünkü bu denge içinde en çok zorlananlar günün neredeyse yarısını iş yerinde geçirmek zorunda olanlar. Çalışan/Öğrenci ve Çalışmayan/Emekli ayrımına baktığımızda; çalışanlar iş, öğrenciler okul, emekliler ise arkadaşlarını tercih ediyor. Çalışmayanlar çalışanlara oranla uyku ve spora öncelik veriyor. Zaman açısından düşündüğümüzde bu dengeyi kurmanın en rahat yolu da sanıyoruz ki buradan geçiyor.

Gündelik koşturmacalarımız arasında içimizden geldiğince her şeye zaman ayırmak mümkün olmayınca “üçünü seç” aşaması hepimiz için zorlaşıyor. Kuşkusuz her şeyi boş verip içimizden geldiği gibi bir hayat yaşama şansımız da var; ancak o zaman her konuda ipin ucunu kaçırma ihtimali de oldukça yüksek. Şimdi tekrar düşünelim mutlu olmak ve denge sağlamak için size hangi üçlü gerek?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar