Ünlü Markalar ve İlk Ürünleri

Paylaşmayı unutmayın.

Kalıcı bir markanın evrilme hikayesi, insanlar gibi deneme yanılma yöntemleri ile öğrenerek ve kendi yönünü çizerek oluşabiliyor. Ünlü markalar da kendi yollarını çizerken değişen pazar ve tüketici davranışlarını gözlemleyerek keskin dönüşlerde bulunmuşlar. Biraz da girişimcinin şansına bağlı olarak gelişen bu süreçlerin çoğu şaşırtıcı başlangıçlarla dolu.

İlk hayallerini bir kenara bırakıp, yeni bir başlangıç yaparak çok büyük etkiler yaratan ünlü markalar ve hikayeleri şöyle:

  • Avon

ünlü markaların hikayeleri

@envisioningtheamericandream.com

Kitap satarak iş hayatına başlayan Avon, kadın müşterilerini cezbetmek amacıyla kitap yanında parfüm hediye etmiş ve zamanla parfümleri kitaplardan daha fazla ilgi görünce odağını parfüm alanına çevirmiştir.

  • Colgate

    colgate ne üretiyordu

    @wikimedia.org

1806 yılında William Colgate adıyla mum, sabun ve nişasta üreten bir işletme olarak kurulmuştur. 1873 yılında ilk diş macununu kavanoz içinde satışa sunmasıyla bugüne kadar gelmiştir.

  • Coca Cola

    coca cola ne üretiyordu

    @coca-colacompany.com

En popüler alkolsüz içecek olan Coca Cola, 1906 yılında kurulduğunda her şeye iyi gelen bir şurup olarak üretiliyormuş. Hatta sıcak olarak tüketilen Coca Cola, gazlı bir içeceğe dönüştükten sonra soğuk içilmeye başlamış.

  • Nokia

    nokia ne üretiyordu

    @wikimedia.org

Finlandiyalı telekom devi 1865 yılında kağıt hamuru fabrikası açarak kağıt üreterek iş hayatına adım atmış.

  • Abercrombie & Fitch

    abercrombie ne üretiyordu

    @wp.com

Spor malzemeleri mağazası olan firmanın Limited Brands tarafından satın almasıyla bugünkü hale geleceğini David Abercrombie bile hayal etmemişti.

  • Xerox

    xerox ne üretiyordu

    @fortune

Hepimizin fotokopi makinesi olarak bildiği Xerox, aslında Haloid adıyla fotoğraf kağıdı ve fotoğraf ekipmanları üreten bir şirketti.

  • Hasbro

hasbro ne üretiyordu

@hasbro

Tekstil kalıntıları satarak başlayan şirket, oyuncak üretimine geçmeden önce bir süre de okul malzemeleri satarak varlığını sürdürmüştür.

  • Tiffany&Co.

    tiffany and co ne üretiyordu

    @newsday.com

Ünlü mücevher markası ilk kurulduğunda bir kırtasiye idi.

  • DuPont

    dupont ne üretiyordu

    @terapeak

Endüstri ürünleri ile tüm dünyada popüler olan marka, barut ticaretiyle ilk faaliyetlerini gösterdi.

  • 3M

    3M ne üretiyordu

    @calisphere.org

Hemen hemen bütün ofislerde bulunan post-it yapışkanlı not kağıdını icat eden 3M, aslında değirmen taşı aşındırıcısı için mineral bulmak amacı olan bir maden firmasıydı.

  • Flickr

    flickr ne yapıyordu

    @cbronline.com

Game Neverending” adlı oyun için gerçek zamanlı fotoğraf paylaşımı yapılan bir sohbet odası olan Flickr, daha sonra oyunu rafa kaldırarak fotoğraf paylaşım platformu halini aldı.

  • Nintendo

    nintendo ne üretiyordu

    @writework.com

1889 yılında kart oyunları firması olarak kurulan firma, 1974 yılında oyun sektörüne girene kadar taksi şirketi, otel zinciri, televizyon şebekesi ve gıda şirketi kurdu.

  • BMW

    bmw ne üretiyordu

    @assets.hemmings.com

Aslında uçaklar için motor üreten bir firma olan BMW, Almanya’nın 1.Dünya Savaşı’nı kaybetmesinden sonra yapılan antlaşma gereği uçak üretimi yasaklanınca odağını başka motorlar üretmeye çevirerek günümüzdeki halini aldı.

  • National Geographic

    national geographic ne üretiyordu

    @slideshare

Akademik bir dergi olarak yayın hayatına başlayan dergi daha sonra fotoğraf üzerine yoğunlaşarak yayın hayatına devam etti.

  • Lysol

    ünlü markalar

    @wikipedia

Ünlü temizlik ürünleri üreticisi Lysol, bir tür doğum kontrol yöntemi olarak insanlara sunulmuştu.

Bu listedeki ünlü markalarda gördüğünüz gibi girişimcilikten vazgeçmemek başarıya ulaşmanın en önemli kraterlerinden biri. Sonuca ulaşmak için denemekten vazgeçmeyiniz!

Bu ünlü markaların, isimlerini verdikleri ürünleri işlediğimiz “Ürüne İsmini Vermiş 15 Marka” başlıklı yazımızı okumanızı da tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar