Tüm Zamanların En Yaratıcı Reklam Kampanyaları

tum-zamanlarin-en-yaratici-reklam-kampanyalari

Paylaşmayı unutmayın.

Tüm Zamanların En Yaratıcı Reklam Kampanyaları – Her gün gördüğümüz yüzlerce reklamın amacı, öncelikle bizlerin dikkatini çekmek ve ardından satın almaya yöneltmek. Ancak gün içinde sayısız reklam görüyoruz ve birçoğunu hatırlamıyoruz. Bir reklamın başarılı olabilmesi için akılda kalıcı ve teşvik edici olması şart. Bu durumda markaların yaratıcı reklam kampanyaları oluşturmaya yönelmesi kaçınılmaz bir hal alıyor. Bazı reklam ve sponsorluk çalışmaları var ki, üstünden yıllar geçse bile hala net bir şekilde hatırlayabiliyoruz.

Tüm Zamanların En Yaratıcı Reklam Kampanyaları

1- 120 Bin Dolarlık Bağcık

Günümüzde futbolcular üzerinden sponsorluk anlaşmaları yapılıyor oluşu gayet normal. Sporcular ve markalar arasındaki reklam ilişkileri ise uzun yıllara dayanıyor. 1970 Dünya kupası Pele için futbol kariyerinin haricinde farklı anlamlar ifade ediyor. Brezilyalı yıldızın Puma ile gerçekleştirdiği reklam çalışması, dünya futbol tarihinin en ilginç sponsorluk anlaşması olma özelliği taşıyor.

Puma, Pele ile 120 bin dolarlık bir anlaşmaya vardı. 1970 Dünya kupası televizyonlarda renkli yayınlanacak ilk büyük turnuvaydı ve tüm dünyanın gözü Brezilyalı yıldızın üzerinde olacaktı. Puma, yıldız futbolcunun Brezilya-Peru karşılaşmasında giydiği Puma kramponlarını maç başlamadan bağlamasını istiyordu. Kameraman ile de anlaşan marka, yaptığı bu sıra dışı reklam çalışması ile tüm dünyanın Puma kramponlarını yakından görmesini sağlayacaktı. Pele santra vuruşu öncesi bağcıklarını yavaş ve rahat bir şekilde bağladı ve kameraman bu ilginç anı yakın çekim almayı ihmal etmedi. Böylelikle kampanya amacına ulaşmış oldu ve tüm dünya Puma ayakkabılarını yakından izleyebildi.

2- İçi Para Dolu Cam Reklam Panosu

cam reklamı
brunetpublicitat.com

Bir markanın ürününün güvenilirliğini kanıtlaması, o markanın rakiplerinin arasından sıyrılabilmesini sağlayacak unsurların başında gelir. 3M Şirketi bunu kanıtlamak amacıyla ilginç ve sıra dışı bir reklam çalışması uyguladı. Güvenlik camlarının dayanıklılığını ispat etmek isteyen 3M şirketi, kurşungeçirmez camdan yapılmış bir reklam panosu tasarladı ve bu panonun içine destelerce para yerleştirdi. İnsanları ise bu camların dayanıklılığını test etmek adına camı kırmaya davet etti. Cadde üstüne yerleştirdiği cam panoyu kırmak için oldukça fazla girişimde bulunuldu. Ancak bunu başarabilen olmadı.

3- Garaj Reklamı

garaj reklamı

Garaj inşa etme hizmeti sunan bir firma, oldukça isabetli ve esprili bir reklam çalışması gerçekleştirdi. Apple, Google, Amazon gibi büyük şirketlerin bazılarının temellerinin bir garajda atıldığına dikkat çeken firma, yaptığı reklam çalışmasında müşterilerine hitap etmek için şu cümleyi kullandı; “İşte garajı olan bir eve ihtiyacınız olduğuna dair bir kanıt. Birine sahip değil misiniz? Size bir tane yapabilirim. Beni arayın.”

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar