TikTok ile İş Bulmak – Tiktok İşe Alım Süreçleri

tiktok-ile-is-bulmak-tiktok-ise-alim-surecleri

Paylaşmayı unutmayın.

TikTok ile İş Bulmak – Tiktok İşe Alım Süreçleri – Oldukça popüler olan sosyal medya platformu TikTok, bu defa çok farklı bir fonksiyon üzerinde çalışmaktadır. TikTok, kullanıcı kişilerin iş bulabilme dönemlerini hızlandırmak adına işe alım fonksiyonu üzerinde çalışmalara başladı. Test sürecinde olan bu fonksiyon ile birlikte CV döneminin sona ereceği konuşulmaktadır.

TikTok ile İş Bulmak – Tiktok İşe Alım Süreçleri

TikTok İşe Alım Süreci İçin Kolları Sıvadı

tiktok-ile-is-bulmak-tiktok-ise-alim-surecleri
Photo by Solen Feyissa on Unsplash

Video paylaşım platformu olan TikTok, kullanım amacı olarak kısa videolar paylaşılarak etkileşim sağlamaktadır. Ancak platform, bu sefer çok farklı bir konu için kolları sıvadı. Uygulama yeni geliştirmekte olduğu özellikle ile işe alım dönemlerinde önemli bir rol oynayacak. Daha test sürecinde olan ve çalışmaları devam eden bu özellik; kullanıcıların profillerine özgeçmiş videoları yüklemelerine imkan sağlayacak. Bu sayede iş arayışındayken bu platformdan da yararlanılabileck. Bu özellik sayesinde TikTok artık yalnızca eğlence amaçlı mecra olmaktan çıkacak. Aslında benzer yöntem hazır kariyer platformlarında ve LinkedIn gibi iş ağı uygulamalarında kullanılmaktadır. Ancak TikTok bu konuya bir farklılık getirerek yazılı bilgilerin yanı sıra özgeçmiş videoları koymayı amaçlamaktadır. Ancak bu özellik platformun kendisinde yer almayacak. TikTok, bu özellik için başka bir web sitesi üzerinden hizmet vermeyi planlamaktadır.

Yazılı Özgeçmişler Rafa Kalkıyor

tiktok-ile-is-bulmak-tiktok-ise-alim-surecleri
@LiveCareer

Şuan var olan bazı uygulamalarda içerik üreticileri kariyer tavsiyeleri sunmaktadır. Ancak bu yeni hizmet, iş arayanları iş bulmasına ve firmaların insanları bulmalarına olanak sağlayacaktır. Artık yazılı özgeçmişler eskide kalacak. Bunun yerine videolar çekilerek kendinizi bu sitede rahatlıkla tanıtabileceksiniz. Pek çok kişi TikTok uygulaması üzerinde ciddi vakit geçirmektedir. Bu göz önüne alındığı zaman, firmaların işe alma istedikleri kişilere erişebilmesi için çok daha kolay bir yöntem olabilr. Aynı zamanda iş arayanlar da firmalara daha kolay bir şekilde erişebilir.

Bu durumda TikTok hesaplarında paylaşılan videolara çok dikkat edilmesi gereklidir. İş arayışı içerisindeyseniz daha profesyonel olan bir hesap açmak çok daha mantıklı olacaktır. Artık işe alım dönemleri internet üzerinden yaygınlaşmaya başlamış durumdadır. Hatta buna örnek olarak, Clubhouse platformunda geçen aylarda gerçekleştirilen iş mülakatı da verilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar