Online Konferanslarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Online Konferanslarda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Dünya değişiyor. Devam eden salgın sonucunda, küresel ekonomiler ciddi zararlar gördü ve neredeyse tüm sektörler bundan etkilendi.
Bugün, uzaktan çalışma sistemi, birçok şirketi hazırlıksız yakaladı. Ekonomik olarak ayakta kalabilmek için hem bireysel hem de örgütsel ölçekte hızlı bir geçiş yaşandı.
Sokağa çıkma yasakları ve ülke çapında uygulanan sosyal mesafe yönergeleri ile tüketiciler ve işletmelerin iş yapma biçimlerini değiştirmek dışında pek bir seçeneği kalmadı. İşletmeler için zorlu olan kısım, bu eşi görülmemiş zamanlarda iş yapmanın yeni ve değiştirilmiş yollarını bulmak oldu.
Online Konferanslarda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Teknoloji sayesinde birçok profesyonel evden etkili ve verimli bir şekilde çalışmaya başladı. Konferans görüşmesi sayesinde, Skype, Zoom veya Google Hangouts aracılığıyla ekip toplantılarına katılma, çalışma saatlerine online iştirak etme ve hatta çevrimiçi randevular aracılığıyla doktorlar ve avukatlar ile randevular gerçekleşmeye başladı.
Ticari konferanslar ve fuarlar da büyük ölçüde etkilendi ve gelişmeye zorlandı. Şu anda, dünya çapında etkinlik endüstrisi yılda 1,5 trilyon dolar olarak değerlendiriliyor. 2020’nin geri kalanında ertelenen veya iptal edilen birçok canlı, yüz yüze etkinlik yerine, sanal konferanslar ve fuarlar düzenlenmesi, işletmeler için yenilikçi ve düşük maliyetli bir yol olarak giderek önem kazanmaya başladı.
Bir sonraki sanal konferansınıza katılmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken 5 yararlı ipucunu sizler için sıraladık.
1. Gündem Özeti, Katılımcı Listesini (veya Temsil Ettikleri Şirketlerin Listesini) alın.
Konferans programınızı haritalamaya yardımcı olması için bu yolu mutlaka kullanmalısınız. Birçok konferans organizatörü size görüşme öncesi bir katılımcı listesi verecektir. Eğer öyleyse, harika! Araştırmanız size teslim edildi. Kimin konuştuğunu öğrenmek için, varsa, web sitesine bakmayı unutmamalısınız. Ardından konuşmacıları Linkedin’de aratıp, konuşmalarını duymak için sabırsızlandığınızı bildiren bir tanıtım e-postası veya kartpostal göndermeyi düşünebilirsiniz. Aynı şekilde diğer katılımcılar için de benzer bir yol izleyebilirsiniz.
2. Dijital Kartvizitler Kullanın
Kartvizitler profesyoneller için vazgeçilmezdir ve günümüzün giderek artan dijital toplumlarında, çevrimiçi ortamda kullanılabilir olmaları akıllıca bir harekettir.
Mobil cihazınızda hazır bulundurmak için kartvizitinizin bir fotoğrafını çekmek kadar basit bir yöntemden, tüm iletişim bilgilerinizi içeren sanal kartvizitinizi oluşturmanıza izin veren bir mobil uygulama indirmeye kadar birçok seçenek bulabilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizle ve iş arkadaşlarınızla paylaşmanız da oldukça kolaydır.
3. Oturumlarınızı Kategoriye Göre Planlayın
Bugün, bir eylem planına sahip olmak çabalarınızı hesaplanmış ve çok daha etkili hale getirir.
Konferans gündeminize bakarak, hangi oturumlara katılmayı seçeceğinizi belirleyip, firmanızın fayda sağlayabileceği ürünler ve şirketinizin ürün ve hizmetlerinden yararlanabilecek diğer şirketler için online görüşmelerdeki katılımcılara önceden göz atabilirsiniz. Şirketiniz için fayda sağlayacağını düşündüğünüz oturumları seçerek, diğer oturumlarda oluşabilecek vakit kaybını önleyebilirsiniz.
4. Oturumlar Sırasında Doğru Sorular Sorun
Katıldığınız sanal oturumlar sırasında nokta atışı diyebileceğimiz sorular sorarak kendinizi (ve şirketinizi) öne çıkarabilirsiniz. Birçok insan sanal elini kaldırmakta veya soru sormakta tereddüt ediyor. Büyük olasılıkla, bu oturumlarda bir “Soru-Cevap” veya sohbet kutusu olacak ve konuşmacıların değerlendirmesi için sorular göndermenize olanak sağlanacaktır. Sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin ve sanal elinizi kaldırın.
5. Takip
Konferans sonrası harekete geçmek için birkaç gün beklemelisiniz, ancak konferansın izleri hala tazeyken, çevrimiçi olarak tanıştığınız veya iletişim kurduğunuz kişilerle geri dönmeyi unutmamalısınız. Ulaşmak istediğiniz belirli bir konuşmacınız varsa onlara oturumlarından ne kadar hoşlandığınızı bildiren bir “teşekkür ederim” e-postası gönderebilir ve Linkedin’de onlarla bağlantı kurabilirsiniz. Dijital kartvizitinizi de e-postayla göndermeyi unutmamalısınız.
Sanal oturumlar sırasında tanıştığınız katılımcılar ile mükemmel bağlantılar kurabilir ve ayrıca potansiyel müşteri listenize ekleyebilirsiniz.
Dünyanın ne zaman eskisi gibi olacağı ya da normalleşeceğini söylemek oldukça zor. Yine de, işletmelerin başarılı olması için, sürekli değişen küresel ekonomik koşullara rağmen uyarlanabilir olmaları, büyümeleri ve gelişmeleri gerekmektedir.
Teknolojideki ilerlemeler, işletmelerin ister evden ister ofisten çalışsın, sanal veya yüz yüze toplantılara, fuarlara ve konferanslara katıldıklarında çalışanlarını üretken hale getirmelerine yardımcı olmayı ve odaklanmayı mümkün kılmış oldu.