Öğrenciler İçin Ücretsiz Bilgisayar Programları – 1

bilgisayar programları

Paylaşmayı unutmayın.

Örgün eğitim hayatımız sona erebilir ancak yaşadığımız müddetçe öğrenecek çok şeyimiz var  ve dolayısıyla öğrenciliğimiz de bitmeyen bir süreç. Öğrenci olmak  çoğu zaman sınavlarla iç içe olmak, ödev hazırlamak, yetiştirilecek projeler, hazırlanacak tezler yani kısa süre içinde çok şey yapmak demek. Onca şeyi kısa zamanda yetiştirmek için ise imdadımıza bilgisayar programları yetişiyor. En iyi tarafı ise ücretsiz olmaları. Aşağıda kategorilere ayırdığımız programlar içinde mutlaka siz de işinize yarayacak bir program bulacaksınız.

İşte ücretsiz ve aynı zamanda en iyi bilgisayar programları!

1- Not Alma

*One Note

Mac ve Windows işletim sistemlerinde kullanılabilir. Not alma programları arasında en iyisi olduğunu söyleyebiliriz. Resimler, videolar ve ses dosyaları ekleyebilirsiniz.

onenote

@techinch.com

Notlarınızı düzenlemek için bir kalem veya klavye kullanabilirsiniz. Telefonlarla da uyumludur.

*Libre Office

Mac, Windows ve Linux işletim sistenleri için uygundur. Belgeler, sunular ve elektronik tablolar için Microsoft Office’e ücretsiz ve açık kaynaklı bir alternatiftir.

*Open Office

Mac, Windows ve Linux için kullanılabilir bilgisayar programları arasında yer alan  bir yazılımdır. Microsoft Office için yedek bir program ve şimdi iki farklı versiyonu var. Bir kelime işlemci, bir elektronik tablo, sunum uygulaması, çizim uygulaması, formül editörü ve bir veritabanı yönetimi uygulamasını kapsamaktadır.

*Abiword

Abiword Microsoft yazılımlarına bir alternatiftir. Windows ve Linux işletim sistemlerinde indirilebilmektedir.

2- Okuma

*Adobe Acrobat Reader

Adobe Acrobat Reader için söylenecek çok bir şey yok eğer bilgisayarınızda bulunmuyorsa hemen indirmenizi tavsiye ederiz. Mac, Windows, İOS, Android işletim sistemlerinde kullanılabilir.

adobe acrobat reader okuma programları arasında en çok tercih edilenlerden biri

@adobe.com

*ReadCube

ReadCube ile PDF dosyalarını da görüntüleyebilirsiniz, ancak Adobe’un aksine, dökümanınıza birçok farklı ve yararlı yolla açıklama ekleyebilir, organize edebilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz. Örn: Kolaylıkla atıfları dışa aktarın, diğer yayınları için yazarın ayrıntılarını hızla arayın. Belge üzerinde gezinmek, üzerinde not almak ve konuyu tam olarak incelemek için mükemmel bir araçtır. Mac, Windows, İOS ve Android için uygundur.

*Skim

Mac işletim sisteminde kullanılabilen Skim birçok özellik bulundurmaktadır. Karşılaşabileceğiniz herhangi bir bilimsel ve araştırma makalesi için idealdir.

*WinDjView

Windows için kullanılabilen programdır.

3- Alıntı Yapma

*Zotero

Mac, Windows ve Linux için kullanılabilir. Zotero araştırma kaynaklarınızı toplamak, yönetmek ve göstermeniz için kullanımı kolay ve ücretsiz bir yazılım. Atıflarla uğraşmanın özellikle teslim tarihine birkaç gün kalmış çalışmalar için  ne kadar acı verici ve sinir bozucu olabileceğini hepimiz biliyoruz.

zotero

@alisonsinclair

Bu uygulama, kullandığınız tüm kaynakları organize edecek ve alıntılarla uğraşırken kaynaklarınızı depolayarak, alıntılamaları doğrudan diğer veritabanlarından indirecek ve kaynaklarınızı kolayca toplamak için web uygulamasını kullanarak  size zaman kazandıracaktır.

4- Şema Oluşturma

*Lucidchart

Web üzerinde kullanılabilen Lucidchart şema çizmeyi hızlı ve kolay hale getiren bir görsel işbirliği aracıdır. Eğer Windows kullanmıyorsanız, Microsoft Visio’ya en iyi web tabanlı alternatif, bununla birlikte herhangi bir diyagram türü de oluşturabilirsiniz. Ücretsiz bir hesap alabilirsiniz ve kullanım süresi konusunda herhangi bir sınırlama olmadan kullanmaya başlayabilirsiniz.

lucidchart

@lucidchart

Yükledikten sonra, çevrimiçi ve çevrimdışı olarak kolayca şemalar oluşturabilir ve bunları düzenleyebilirsiniz.

*Visio

Microsoft Visio ile kolayca profesyonel şemalar oluşturup paylaşabilirsiniz. Daha önce bir ücret ile öğrenciler ve profesyoneller tarafından erişilebilirken bugün diyagramlar ve akış çizelgeleri oluşturmanız için Visio’nun ücretsiz bir sürümü var. Windows işletim sistemi ile kullanılabilir.

5- Grup Çalışması

*Slack

Windows, Mac, İOS ve Android’de kullanılabilen Slack bir gruptaki organizasyonu kolay ve daha iyi hale getirmek için tasarlanmış bir yazılımdır. Diğer üyelerle sohbet edebilir, dosyaları yönetebilir, üyelerinizin ileti geçmişini arayabilir, üyeler arasında gönderilen videolar ve sesler için bulut depolama alanına sahip olabilirsiniz.

what is slack

@slack

*BaseCamp

Bir grup projesi düzenlemek için başka bir araç, yapılacak işler listeleri ve ekibinizde işbirliği için daha birçok araç oluşturun. Öğrenci sürümü ücretsiz.

*EtherPad

Bu, grup üyelerinin gerçek zamanlı olarak aynı metin belgesini düzenlemesine, her biri farklı bir metin rengine sahip olmasına ve böylece kimlerin ne yazdığını ayırt etmesine izin verecek ücretsiz bir açık kaynaklı bir yazılımdır. Artı ayrıca, üyelerinizin iletişim kurması için bir sohbet özelliği var.

*TeamViewer

Bir proje için bir araya gelemeyen bir grubunuz olduğunda, bilgisayar ekranınızı paylaşmak, dosyaları paylaşmak, çevrimiçi toplantılar paylaşmak ve birbirinizin bilgisayarını uzaktan kontrol etmek için Teamviewer’ı her zaman kullanabilirsiniz.

*Mendeley

Bu bir referans ve kaynak yönetimi yazılımıdır. PDF dosyalarınızı düzenlemenize ve kaydetmenize, araştırma kağıtlarına, iş arkadaşlarınızla katkıda bulunmanıza ve onlarla etkileşime girmenize olanak tanır. Her şey kendi servisleriyle yedeklenir ve çalışmalarınıza farklı bilgisayarlardan erişebilirsiniz.

Siz öğrenciler ve bu programlara ihtiyaç duyan herkes için ücretsiz bilgisayar programları yazımız devam edecek. Takipte kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar