İşletmeniz İçin 9 Ücretsiz Pazarlama Aracı

işletmeniz için ücretsiz pazarlama araçları

Paylaşmayı unutmayın.

İşletmeniz İçin 9 Ücretsiz Pazarlama Aracı – Doğru araçlar olmadan, bir pazarlamacının ne kadar zeki veya hırslı olduğu önemli değildir, zira bu şekilde işi etkili bir şekilde pazarlamak ve ideal müşterileri ürün ve hizmetler hakkında haberdar etmek imkansızdır. Buna rağmen pazarlama araçları için kemer sıkmanıza, bütçenizin tamamını harcamanıza gerek yoktur, neyse ki en iyi pazarlama araçlarından bazıları tamamen ücretsizdir! İşte, işletmenizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olabilecek en iyi dokuz ücretsiz pazarlama aracı listemiz:

İşletmeniz İçin 9 Ücretsiz Pazarlama Aracı

1- Canva

Pazarlama kampanyanız için görüntü oluşturmak ve paylaşmak söz konusu olduğunda, Canva’dan daha iyi bir ücretsiz araç bulamazsınız. Canva, işletmeniz için çeşitli grafikler oluşturmanıza olanak tanıyan kullanımı kolay bir tasarım platformudur. Canva, sosyal medya görüntülerinden pazarlama broşürlerine, el ilanlarından kartvizitlere, sunumlardan web bannerlarına kadar her şey için şablonlara sahiptir. Hangi pazarlama imajına ihtiyacınız olursa olsun, Canva’nın bir şablonu vardır.

dokuz ücretsiz pazarlama aracı : canva
@canva

Peki, Canva’yı nasıl kullanıyorsunuz? Diyelim ki markanızın Instagram hesabı için bir resim oluşturmak istiyorsunuz. Platform için zaten doğru şekilde boyutlandırılmış bir Instagram Post şablonuyla başlayabilirsiniz. Instagram resminiz için istediğiniz görünüm, his ve biçime sahip bir şablon bulduktan sonra, şablonu da değiştirebilirsiniz. Fotoğrafları, düzeni ve arka planı değiştirmek, yazı tiplerini ayarlamak, simgeler, resimler gibi ek öğeler eklemek kolayca yapabileceğiniz şeylerdir. Şablonlar size uygun değilse, tasarımınızı sıfırdan oluşturabilirsiniz. Canva ana sayfasına gidin, “Tasarım Oluştur”a tıklayın ve oluşturmak istediğiniz görüntü türünü seçin ve onu sıfırdan oluşturmak için aynı kenar çubuğu araçlarını kullanın.

2- Buffer

Etkili pazarlamanın bir parçası, kitlenizle bağlantı kurmak ve marka mesajınızı birden fazla platformda sunmaktır. Ancak, çeşitli sosyal medya platformlarında – özellikle de gerçek zamanlı olarak – yayın yapmak son derece zaman alıcı olabilir. Bu aşamada Buffer göze çarpmaktadır.

9 Ücretsiz Pazarlama Aracı listeminizin ikinci sırasında yer alan Buffer, birden fazla sosyal medya hesabını kullanımı kolay tek bir platformdan yönetmenize ve sosyal medya yayınlarını planlamanıza olanak tanıyan bir sosyal medya pazarlama aracıdır.

ücretsiz pazarlama aracı buffer
@buffer

Buffer’ın kullanımı basittir; sosyal medya hesaplarınızı bağlandıktan sonra, tek yapmanız gereken içeriğinizi eklemek, içeriği hangi platformlarda yayınlamak istediğinizi seçmek ve planlamaktır. Ardından, akışınıza eklediğinizde Buffer, yayınlarınızı belirttiğiniz tarih, saat ve platformda otomatik olarak yayınlar. Sosyal medya içeriğinizi önceden planlama yeteneğine sahip olmak, daha yapılandırılmış bir sosyal medya stratejisi geliştirmenize olanak tanır. Yayınları toplu olarak planlayabildiğiniz için, yalnızca pazarlama çabalarınızda zamandan tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda mesajlarınızın hedeflerine ulaştığını bilirsiniz.

Buffer ayrıca her bir gönderi için size önemli pazarlama bilgileri veren bir analiz aracına sahiptir; bu şekilde yayınlarınızın nasıl performans gösterdiğini izleyebilir ve sosyal medya stratejinizi buna göre ayarlayabilirsiniz. Buffer’ın ücretsiz hesabıyla, tek bir kullanıcı için en fazla üç sosyal medya hesabı bağlayabilirsiniz.

3IFTTT

Pazarlamanızı verimli hale getirmek istiyorsanız, pazarlama stratejinizin içerik, sosyal medya ve e-posta pazarlaması gibi tüm farklı bileşenlerinin birlikte çalışması gerekir. IFTTT (If This Then That yani Bu Olursa Bunu Yap anlamına gelir) işletmenizdeki farklı işlevleri otomatikleştirerek uyumlu bir pazarlama stratejisi oluşturmayı kolaylaştırır.

IFTTT ücretsiz pazarlama aracı
@IFTTT

IFTTT, çeşitli uygulamalar ve “Servisler” adı verilen yazılımlarla bütünleşir ve farklı servisleri birbirine bağlamanızı sağlayan özel uygulamalar oluşturmanıza olanak tanır. Uygulamalarınızı bir tetikleyici ile karşılaştığında belirli bir yanıt kümesi oluşturacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Örneğin: “Web siteme bir blog yayını gönderirsem, Twitter sayfama bir bağlantı gönderilir” şeklinde veya “Yeni bir e-posta abonesi alırsam, tüm bilgiler izleme için bir Google E-Tablosuna eklenir.” şeklinde bir uygulama biçimi oluşturabilirsiniz. IFTTT, manuel olarak yapmanız gereken farklı uygulamalar veya yazılımlar arasındaki işlemleri otomatikleştirmenizi sağlar. Bu size daha sonra pazarlama kampanyalarınızda kullanabileceğiniz bir ton zaman ve enerji tasarrufu sağlayacaktır. Şu anda IFTTT, Buffer, MailChimp ve Salesforce gibi temel pazarlama araçları ve Google Drive, Dropbox ve Slack gibi önemli iş araçları da dahil olmak üzere 600’den fazla hizmetle ve Google Asistan ve iPhone Hatırlatıcılar gibi mobil teknoloji ile entegre olmaktadır.

4- SurveyMonkey

En etkili pazarlamacılar, hedef kitlelerinin ne istediklerini ve istediklerinin onlara nasıl pazarlanabileceğini öğrenmek için doğrudan kaynağa (kitlelerine) giderler. Anketler, ideal müşteri demografik bilgilerinizden (örneğin yeni bir ürünle ilgili geri bildirim veya markanızdan hangi hizmeti görmek istediklerine dair düşünceler) temel bilgileri toplamanıza ve ardından bu bilgileri markanızı daha iyi pazarlamak için kullanmanıza olanak tanır. SurveyMonkey dünyanın en popüler ücretsiz çevrimiçi anket aracıdır ve bunun iyi bir nedeni vardır. SurveyMonkey, oldukça ayrıntılı anketler oluşturmanıza ve bunları e-posta, mobil, web ve sosyal medya da dahil olmak üzere çeşitli platformlarda hedef kitlenize aktarmanıza olanak tanır.

surveymonkey ücretsiz anket oluşturma platformu
@SurveyMonkey

Hedef kitlenize sormak istediğinizi bildiğiniz belirli sorularınız varsa, sıfırdan bir anket oluşturabilirsiniz; tek yapmanız gereken anketinizin adını yazmak, bir anket kategorisi seçmek ve anket sorularınızı platforma girmektir. Şu anda ücretsiz hesap sınırsız anket sunar ancak her anket 10 soru ile sınırlıdır. Var olan anketleri veya soruları görmek için ise SurveyMonkey şablon veritabanına göz atabilirsiniz. SurveyMonkey’de yüzden fazla şablon ve aralarından seçim yapabileceğiniz 2500’ün üzerinde uzman yazılı soru bulunmaktadır. Anketinizi oluşturduktan sonra, SurveyMonkey, ayrıca logonuzu ekleyerek ve markanızla eşleşen bir tasarım teması seçerek anketinizin görünümünü ve hissini özelleştirmenizi sağlar.

Anketiniz tasarlandıktan sonra, anketinizi nasıl göndermek ve yanıtları toplamak istediğinizi seçebilirsiniz. Ardından, tek yapmanız gereken onu kitlenize iletmek ve yanıtların gelmesini beklemektir.

SurveyMonkey doğrudan müşterinizin ağzından bilgi almanıza olanak tanır ve bu bilgileri pazarlama çabalarınızı güçlendirmek ve gerçek sonuçlar elde etmek için kullanabilirsiniz.

5- MailChimp

E-posta pazarlaması, etkili bir pazarlama stratejisinde pazarlık konusu değildir. İşte nedeni: Salesforce‘a göre, e-posta pazarlaması için yatırım getirisi ortalama % 3,800 veya yatırım yapılan her dolar için ortalama 38 $ gelirdir. Ancak bir sürü platform kafa karıştırıcı ve öğrenmesi zor ve pahalı olabilir. MailChimp ise bu zorluklar olmadan size önemli avantajlar sunabilir. Muhtemelen piyasadaki en basit e-posta aracıdır. MailChimp, istediğiniz düzeni oluşturmak için farklı stil öğelerini (görüntü kartları, metin blokları ve sosyal takip simgeleri gibi) sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Ardından, e-postayı abonelerinize göndermeden önce her bir öğeyi özelleştirebilirsiniz.

MailChimp e-posta kampanyları için ücretsiz bir araç
@MailChimp

E-postanız tasarlandıktan ve özelleştirildikten sonra, e-posta listenizi platforma yükleyebilir ve e-postanızı takipçilerinize gönderebilirsiniz. E-postanız gönderildikten sonra, kampanyalarınızı sürekli olarak optimize edebilmeniz için size performans ve açık fiyatlar hakkında önemli pazarlama bilgileri sağlayacak tam analiz raporlarına erişebilirsiniz.

Mailchimp’in ücretsiz hesabı, maksimum 2000 aboneye ayda 12000’e kadar e-posta göndermenize olanak tanır.

6- Trello

Pazarlama stratejinizde başarılı olmak istiyorsanız ekibinizde her projeden kimin sorumlu olduğu ve ilişkili görevleri, projelerin nasıl yürüdüğü, teslim tarihleri gibi arka planda olan bitene hakim olmanız gerekir. Trello, farklı pazarlama girişimlerinin ilerlemesini kolayca izlemenizi sağlayan bir proje yönetim aracıdır.

trello ile kampanyalarınızın arka planını kolayca yönetin.
@trello

Trello ile başlamak için anlamanız gereken dört temel bileşen vardır:

1-Panolar: Her bir bireysel pazarlama projesi için, projenin tüm görevlerini ve faaliyetlerini organize etmek için bir merkez görevi görecek bir pano oluşturulur.

2-Kartlar: Projeniz için gerekli olan her bir görev veya fikir için bir kart oluşturabilirsiniz. Her kartta ekibinizin işi tamamlamak için ihtiyaç duyacağı talimatlar veya belgeleri gibi önemli bilgileri ekleyebilir, son tarihleri belirleyebilir ve her kartı ekibinizdeki bir üyeye atayabilirsiniz.

3-Listeler: Listeler, kartları düzenli tutmanın ve projenizin ilerlemesini takip etmenin yoludur. Örneğin, içerik pazarlama projeniz için bir Trello panosu oluşturduğunuzu ve her kartın ekibinizin farklı bir üyesine atadığınız bir blog yayını olduğunu varsayalım. Ekip üyelerinin satış yapmak istedikleri fikirler için kartlar oluşturabilecekleri “Blog yayını fikirleri” gibi listeleriniz olabilir. Ekip üyeleri, proje boyunca ilerledikçe kartları listeler arasında taşıyabilir.

4-Menü: Trello kartınızın sağ tarafında bulunan menü, kartları filtreleme, ekip üyelerinizi yönetme, ayarlarınızı değiştirme ve mesaj panonuzun etkinlik akışını izleme gibi işlemleri yapabilmenize olanak tanır.

Trello görsel öğrenme için harika bir araçtır; kartlar arasında ilerledikçe aslında her bir projenin ilerlemesini görebilirsiniz. En iyi tarafı da sınırsız sayıda pano, liste ve kart sunmasıdır. Böylece aynı anda ne kadar pazarlama projeniz olursa olsun, tüm süreci Trello platformu içinde yönetebilirsiniz.

7- Google Keyword Planner

SEO ve dijital reklamcılık doğru anahtar kelimeleri seçmeye bağlıdır. Bu anahtar kelimelerin ne olduğunu Google Anahtar Kelime Planlayıcı ile bulabilirsiniz. Google Anahtar Kelime Planlayıcı (Google Ads platformunda bir araçtır), işletmenizle ilgili belirli anahtar kelimeler için tahmini arama trafiğini ve teklif aralığını görmenize olanak tanır. Bu, daha sonra web sitenizin ve Google reklamlarınızın doğru insanlarına ulaşmasını da sağlayacaktır.

google anahtar kelime planlayıcı
@GoogleKeywordPlanner

Google Anahtar Kelime Planlayıcı’nın harika bir “öneri” aracı da vardır. İşletmeniz için bir anahtar kelime yazdığınızda, Anahtar Kelime Planlayıcı, her bir anahtar kelime için tahmini arama hacmi ve teklif aralığıyla birlikte hedeflemek isteyebileceğiniz önerilen anahtar kelimelerin bir listesini de oluşturur. Başlamak için tek ihtiyacınız olan şey ise bir Google hesabınızın olmasıdır.

8- AnswerThePublic

Yeni bir blog yazısı, e-kitap veya içerik pazarlama girişimi için bir fikir bulmakta zorlanıyorsanız, aslında hepimiz zorlanıyoruz, kesinlikle AnswerThePublic göz atmak isteyeceğiniz bir ücretsiz pazarlama aracı. AnswerThePublic, işletmenizle ilgili bir anahtar kelime girmenize olanak tanır; ardından söz konusu anahtar kelimeye dayalı olarak potansiyel içerik fikirlerinin görsel bir haritasını oluşturmak için Google ve Bing’deki otomatik öneri sonuçlarındaki verileri kullanır.

AnswerThePublic
@AnswerThePublic

Örneğin, “dijital pazarlama” anahtar kelimesini yazarsanız AnswerThePublic Google ve Bing’deki verileri toplar ve daha sonra insanların dijital pazarlamaya dayalı olarak sordukları soruların görsel bir haritasını oluşturur. Bu sorular, insanların doğrudan arama motorlarına yazdığı şeylerdir; bu nedenle içerik fikirleri toplamak için inanılmaz bir kaynaktır. İnsanların hangi soruları sorduğunu zaten bilirseniz bu soruları doğrudan yanıtlayan içerikler oluşturabilirsiniz. Sorulara ek olarak, AnswerThePublic ayrıca önerilen tüm içerik fikirlerinin bir listesini alfabetik olarak derler. Ancak arama sayısı sınırlıdır. Sınırsız aramalara ve gelişmiş araçlara (sonuçları yere veya dile göre filtreleme gibi) erişmek istiyorsanız, profesyonel bir hesaba kaydolmanız gerekir.

9- klear

Sektörünüze bağlı olarak, influencerlar ile işbirliği yapmak, ürünlerinizi doğru kişilerin önüne getirmenin son derece etkili bir yolu olabilir. Ancak influencer pazarlama ile başarı elde etmek için, doğru influencerları bulabilmeniz gerekir. İşte burada klear işe yaramaktadır. klear, markaların influencer kampanyaları oluşturmasına, ölçeklendirmesine ve ölçmesine yardımcı olan bir influencer pazarlama platformudur. Platform, Instagram, Twitter, YouTube ve Facebook’ta endüstrinizdeki kilit faktörleri tanımlamanıza izin veren bir dizi ücretsiz araç sunar; potansiyel erişimlerini analiz edin ve influencer kampanyalarınızın başarısını izleyin ve ölçün. Ayrıca yerelleştirilmiş kampanyalar için influencerları yere göre filtreleme gibi yararlı arama işlevlerine de sahiptir.

klear influencer pazarlama için bir platform
@klear

Başarılı pazarlama kampanyaları oluşturmak için bütçenizi aşmanıza gerek yoktur. Birçok marka başarılı pazarlama kampanyaları başlatmanın ve yönetmenin bir servet harcamaya malolacağını düşünür. Ancak bu dokuz ücretsiz pazarlama aracı ile, bir kuruş harcamadan markanızı doğru insanlarla tanıştırabilir, önemli mesajlar iletebilir ve işiniz için katılım, marka bilinirliği ve gelir elde edebilirsiniz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar