Ekonomik Pazarlama Araçları: Tasarım Araçları

tasarım araçları

Paylaşmayı unutmayın.

Küçük işletmeler ve yeni başlayanlar için sürdürdüğümüz ”Ekonomik Pazarlama Araçları” dizimizin bu yazısında tasarım araçları konusunu işliyoruz. Hepimiz biliyoruz ki görsellik ilk izlenim açısından her zaman birinci sırada gelmektedir. Bir kitap seçerken bile ilk karşılaştığımız şey kitabın kapağı olur ve dikkatimizi çekerse içeriğini incelemeye başlarız. Tam da bu nedenle tasarımın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Şüphesiz bu araçlar çok işinize yarayacak!

Başlayalım.

1 – Pexels 

pexels

@pexels

Kabul edersiniz ki blogunuz ve sosyal medya yayınlarınız için doğru görselleri seçmek biz zorunluluktur. Nitekim birçok kişi başlıklardan ziyade görsellere daha hızlı trafik sağlar. Görseller konusunda Pexels en sevdiğimiz platform! Ticari kullanım için atıfsız milyonlarca ücretsiz fotoğraf hazırlıyorlar hem de ücretsiz!

2 – Canva 

Canva

@Canva

Biraz önce de söylediğimiz gibi görsel içerik, salt metin içeriğinden daha yüksek etkileşim ve geribildirim oranı alır. Canva, güzel görüntüler ve diğer görsel öğeler oluşturmanıza yardımcı olur. Henüz kendi başınıza görsel yaratmaya hazır değilseniz, Canva başlamak için mükemmel bir seçenek!

3 – Stencil 

Stencil 

@Stencil

Canvas’a alternarif olan Stencil, sosyal medya ve içerik pazarlama yayınlarınız için yüksek kaliteli görüntüler oluşturmanıza yardımcı olur. Platform, çalışmak için neredeyse bir milyon görüntü içeriyor. Ayrıca kendi yazı tiplerinizi yüklemenize ve webde gezinirken görsel oluşturmanıza olanak tanıyan kullanışlı bir Chrome uzantısına sahip. Daha ne olsun ki!

4 – 99designs 

99designs 

@99designs

99designs, tasarım konusunda ihtiyaç duyacağınız her şey için bir hazine sandığıdır! Küçük işletmelerinizin ihtiyaç duyabileceği her şeyde size yardımcı olacak serbest meslek sahibi, yetenekli tasarımcılar ağıyla birlikte harika bir blog dasizlere sunuluyor.

5 – Adobe Creative Cloud 

Adobe Creative Cloud

@Adobe Creative Cloud

Daha önceki adıyla Creative Suite, şimdiki adıyla ise Adobe Creative Cloud, küçük bir işletmenin içeriğini optimize etmek adına profesyonel, ilgi çekici görüntüler oluşturmak için ihtiyaç duyduğu tüm araçları sunar.

6 – Piktochart 

Piktochart

@Piktochart

Piktochart, tasarım gurusu olmayan küçük işletmeler için mükemmel bir kaynak olarak karşımıza çıkıyor. Kullanımı kolay olan bu araç, anında ve kolayca rapor ve bilgi grafikleri oluşturmanıza olanak verir. Ayrıca basit sosyal medya paylaşım seçeneklerine sahip olan platform ile kreasyonlarınızı tamamlandıktan sonra kolayca paylaşabilirsiniz.

7 – Easel.ly 

Easel.ly

@Easel.ly

Easel.ly diğer bir grafik ve infografik tasarım aracıdır. Diğer tasarım araçları ile karşılaştırıldığında daha az özelliğe sahip olsa da ücretsiz olarak kaydolabilir ve görsellerinizi hazırlayabilirsiniz.

8 – Infogr.am 

Infogr.am

@Infogr.am

Infogr.am, MSN, POLITICO ve Fast Company gibi bazı büyük müşterilere hizmer vermektedir. İnfografik ve şablonları daha veri odaklı bir yaklaşımla daha küçük işletmeler içindir. Aylık ücretlerle başlayarak yıllık faturalandırma kullanır.

Sıraladığımız araçları kullanırken 2018’in trendlerini de tahmin etmenize yardımcı olarak 2017’nin Ezber Bozan Grafik Tasarım Trendleri yazımıza da mutlaka göz atmanızı öneririz.

Bir sonraki yazımız Proje Yönetimi araçları için takipte kalınız!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar