2017’nin Ezber Bozan Grafik Tasarım Trendleri

Grafik tasarım

Paylaşmayı unutmayın.

İş bağlamında iyi bir tamamlayıcı görsele sahip olmak, yalnızca görüntü sunmak ve estetikten daha fazlasını güvence ediyor ve markanıza göz alıcı görsel imgeler yoluyla rekabetten sıyrılmak için bir yüz sunuyor, kapasite kazandırıyor. Ayrıca markanızın farklı bir şekilde ortalama bir web sitesinde, bir broşürde, posterlerde ve tabelalarda doğru ve tutarlı bir şekilde temsil edilmesini sağlıyor. Bu noktada grafik tasarım önem kazanıyor.

Unutmamak gerekir ki teknolojik yenilikler ve küresel pazarın değişen tercihleri ile birlikte grafik tasarımın rolü işletmeler için gittikçe daha önemli ve değerli bir hale geliyor. Dahası Adobe tarafından yayınlanan bir blog yazısında, son on yılda tasarım odaklı şirketlerin S&P endeksini %219 aştığı belirtildi. Ayrıca, işletmelerinde yaratıcılık konusuna değer veren şirketlerin, pazar payında 1,5 kat daha fazla pazar payı elde ettikleri belirtildi.

Tüm bu önemli gelişmeler ışığında, dinamik bir alan olarak tasarım dünyasında birçok değişiklik ve güncelleme meydana geldiğini hep birlikte görüyoruz. Biz de bu düşünceden hareketle 2017’de grafik tasarım alanına yön veren trendleri sizler için derledik. Markanız için faydalı olacağına inanıyoruz, buyurun…

1 – Cesur ve Daha Parlak Renkler

Son birkaç yılda birçok marka düz, güvenli ve basit renkler kullandı. Kontrollü tasarım şemasının gidişatını değiştirmek için birçok marka daha cesur ve daha parlak renk düzenleri kullanarak bir trend başlattı. Genellikle kullanıldığı üzere beyaz, gri ve siyah renkler yerine bugün birçok marka, Google Material Design renk paletinde sunulanlar gibi daha cesur ve daha parlak renkleri tercih ediyor.

2017 grafik tasarım trendleri

@GLady

Spotify, müzik programlarında görüldüğü gibi bunu bir süredir kullanıyor. Agresif ve kışkırtıcı bir tasarım meydana getirmek için şarkıcıların yüksek kaliteli fotoğrafları ile cesur renklerin bir kombinasyonunu kullanıyorlar. Instagram da parlak renk geçişleri kullanarak logosunu yenilendi; bu, markaya simgesel logolarından uzaklaşmadan yeni bir görünüm kazandırdı. Birçoğu bunu eleştirse de bu hareket Instagram’ın tüm farklı uygulamaları tek bir renkte birleştirmesine yardımcı oldu ve marka webte de tanındı.

2 – Kalın Tipografi

Tipografi, mükemmel tasarım yaratmada temel unsurlardan biridir. Ancak göründüğünden daha fazla, özenle seçilmiş bir yazı tipi, kitlenin içeriği kolayca tüketebilmesini sağlamak için son derece önemlidir.

tipografi örnekleri

@StockSnap

Günümüzde okuyucuların azalan dikkat süresi ve içeriğin çevrimiçi olarak doygunluğu ile bu yıl, farklılaşan, orta ölçekli tipografi patlamalarının gerçekleşmesi söz konusu oldu. Bu ihtiyaç için bir başka itici güç, web gelişiminde mobil ve ultra yüksek çözünürlüklü ekranlara geçiştir. Daha fazla insan, giderek artan şekilde içerik tüketmek için cep telefonlarını kullanırken içeriğin sunulma biçimi de maksimum deneyim için optimize edilmelidir.

3 – Düzenli ve Orijinal Fotoğraflar

Her geçen gün yayınlanan içerik oranının artmasıyla birlikte, kaliteli görüntülere duyulan ihtiyaç da artıyor. Pek çok kişi yayınlarında sürekli olarak stok fotoğraflarını kullanarak tüketiciye hitap etti; böylece tüketiciler bunu zamanla sıradan ve sıkıcı buldular.

fotoğraf kolajları

@makamuki0

Görüntünün benzersiz ve düşüncenin kışkırtıcı olmasına bakılmaksızın, birçok insan bunu başka sitelerde gördüğünde kendi materyalinizi oluşturamayacağınızı düşünür dolayısıyla içerikle etkileşimde bulunma konusundaki ilgileri azalır. Bu nedenle markanızı temsil eden, özgün orijinal görüntüler üretmeyi düşünmelisiniz. Bu markanızı daha benzersiz ve yenilenmiş hale getirerek daha fazla takipçi çekmenizi ve rekabette önde olmanızı sağlar.

4 – Desen Tasarımı

Düz tasarım, son birkaç yıl içinde grafik dünyasında kabul görmüş ve yaygın şekilde kullanılmıştır. Tasarımcıların birçoğuna düzenleri basitleştirmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için yardımcı olsa da o kadar popüler ki şimdi de doygun hissettiriyor.

ilginç desen tasarımları

@igla_111

2017 yılında desen ve baskı trendinin özellikle paketleme ve marka tasarımı için bir dönüş yapması bekleniyor. İster mermer ve değerli taşlarda veya ikonik organik baskıda, doğadan esinlenen, desen tasarımı kesinlikle bu yıl bir trend haline gelmiştir  ve bu trend devam edecektir.

5 – Minimalist Tasarım

Markanız için desen tasarımı, çok çekici gelmiyorsa, grafiklerdeki “gösterişli” ve “bağımsız” stiliyle minimal tasarımlar muhtemelen size çekici gelecektir. 2017’de web sitelerinde ultra minimal tasarımlar kullanan markaları hali hazırda görmekteyiz.

minimalist tasarımlar

@ranjithsiji

İskandinav tasarımından esinlenen, tipografi ve mizanpajlar üzerindeki ultra minimal görsel yaklaşım, markaların takipçilerine daha zarif ve şık görünmelerine yardımcı olmak için bu yıl da devam ediyor.
Bunun sırrı, yazı tiplerini sade ama şık tutmak ve düzenin agresif olmanın ötesine geçmesini sağlamak için her bir ögenin boyutunu küçültmektir. Burada renk seçimi de sınırlandırılmalıdır ancak arka planda, yalnızca süsleme amaçlı, güçlü ve metalik bir ögenin küçük dokunuşları da eklenmelidir.

6 – Sinemagraflar

Görüntüler, videolar ve GIF’ler, son yıllarda farklı platformlar arasında açık şekilde kullanılmaktadır. Ve literatüre, kısa süre önce yeni ve değerli bir teknik eklendi: Sinemagraflar.

Bildiğimiz GIF’lere benzeyen sinemagraflar, yalnızca küçük hareketli öğeler içeren görüntülerdir. Sinemagraflar, hikayeleri anlatmak ve katılımı artırmak için kullanılabilir; bunlar düzgün bir şekilde konuşlandıklarında web sitesine daha fazla organik trafik sağlayabilir. Netflix, Kraft, Macy’s, A & E ve IKEA gibi markalar pazarlama stratejisinde zaten sinemagraflar kullanıyorlar ve bu durum bu yıldan sonra sinemagrafların grafik tasarımda önemli yerlere geleceğini gösteriyor.

7- Elle Çizilmiş Grafikler ve Simgeler

Otantik görüntüler yükselirken elle çizilen simgeler ve grafikler de aynı şekilde yükseliyor. Markalar, kendilerini rekabette öne çıkarmanın yollarını farklılaşmada bulduklarından, tasarıma veya içerik çalışmalarına elle çizilen unsurlar eklemek daha popüler hale geliyor.

el çizimi grafik tasarımlar

@paulbr75

Elle çizilen ögeler, markayı tanınabilir hale getirmenin yanında kullanıcıyı da rahatlatıyor, içimizdeki çocuğa hitap ediyor ve ürünü daha erişilebilir hale getiriyor.

8 – Vintage Fontlar ve Planlar

Son on yıldan gelen tasarım ipuçlarını kullanmak oldukça alışılagelmiş olabilir, ancak tasarım endüstrisi 2017 ve sonrasında bunun daha fazlasını kullanacaktır.

vintage tasarımlar

@susannp4

Geçmişten gelen eğilimler bugün -Chokers’tan Nintendo NES’e ve poloraid kameralara – otantik klasik ve retro yazı tipleri, modern pop kültürünün kalbine doğru yol alıyor. Bu trende ulaşmanın anahtarı ambalajda orijinalliktir; bu, eski moda yazı karakterini ve elle çizilmiş logoyu geliştirmek için tipo baskı ve ekran baskısı kullanılabilir. 2016’nın şeker renkleri ürüne güven ve mutluluk duygusu katacak şekilde kullanılacaktır.

Sonuç olarak, grafik tasarım dünyasının, uzun yıllar endüstriyi yöneten aşırı derecede temiz, yumuşak ve neredeyse çok mükemmel estetikten 180 derecelik bir dönüş yaptığını çok iyi görebiliyoruz. Bu nedenle, tasarımdaki bu cesur ve yüksek sesli yaklaşım, pek çok markayı bu yıl ve ötesinde rakipleriyle başa çıkmada kesinlikle yalnız bırakmayacaktır. Bu grafik tasarım trendlerini dikkate almanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar