Harika İçerik Fikirleri Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji

Harika İçerik Fikirlerini Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji

Paylaşmayı unutmayın.

Harika İçerik Fikirleri Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji – Çoğu içerik girişimcisi ve içerik pazarlamacısı, planlama yapmadıkları için içerik fikri geliştirmede başarısız olurlar. Bilgisayarın karşısında oturup ilham gelmesini bekleyen bir noktadaysanız, yanlış yapıyorsunuz demektir.

İçerik projeleriniz için fikir geliştirmenin tek bir doğru yolu yoktur. Ancak bir sürece ihtiyacınız vardır. İşte harika içerik fikirlerini ortaya çıkarmak için çalışan on farklı strateji ve taktik.

Harika İçerik Fikirleri Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji

Harika İçerik Fikirlerini Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji
Photo by Bench Accounting on Unsplash

1. İçerik Denetimi

Ne tür bir içeriğe ihtiyacınız olduğunu belirlemeden önce, neye sahip olduğunuzu bulmanız gerekir. Ek olarak, sahip olduğunuz şeyin yeterince iyi olup olmadığını veya daha da iyisi; içerik pazarlama stratejiniz boyunca yararlanabileceğiniz inanılmaz derecede değerli ham içeriğiniz olup olmadığını belirlemeniz gerekir.

İçerik denetimleri pahalı ve zaman alıcı olabilir. Ancak, kullanmanız için bir dizi ücretsiz içerik denetim şablonu var. Şimdilik, bunu basit tutalım ve temel içerik varlıklarınıza odaklanalım. E-tablonuz şöyle görünebilir:

Harika İçerik Fikirlerini Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji
@thetilt

Bu konuda tavşan deliğinden istediğiniz kadar aşağı gidebilirsiniz. Birçok kuruluş, web sitelerinin tam içerik denetimini yapar ve her sayfayı analiz eder (Google Analytics, Site Orbiter veya Screaming Frog gibi araçları kullanarak). 

2. 50 Soru – Harika İçerik Fikirleri

Marcus Sheridan’ın River Pools & Spas’taki başarısıyla ilgili şaşırtıcı şeylerden biri, dünyanın çoğunluğu onun uzman olduğuna inanmasına rağmen, aslında bir fiberglas havuz kurmamış olmasıdır. Sırrı: “Nihai içerik stratejisi dinlemektir.”

Marcus müşterileri, çalışanları ve podcast’leri dinler… O tam bir öğrenici. Ardından içerik fikirleri için beyin fırtınası yapar. Sheridan, “En az 50 soru bulamıyorsanız, yeterince çabalamamışsınız demektir” diyor. “Haftada iki kez yazarsanız, bu bir yıllık içerik demektir.”

Bir not defteri açın ve hedef kitlenizin bilmek istediği soruların bir listesini yapın (bunu yaparken içerik misyonunuzu aklınızda bulundurun). Bu noktada yanlış cevap yoktur. Durmayın ve hiçbir şeyi düzeltmeyin. Sadece sorular yazın. 50 soruluk listenizi tamamlayın ve ara verin. Bir süre sonra elmasları bulmak için listeye geri dönün.

3. Serbest Yazıdan Yararlanma

Bilinç akışı yazma olarak da adlandırılan serbest yazma, kişinin belirli bir süre boyunca imlaya ve hatta konuya bakılmaksızın yazdığı bir yazma tekniğidir. 

The True Secret of Writing’in yazarı Natalie Goldberg, serbest yazma kurallarını aşağıdakileri içerecek şekilde özetlemektedir:

  • Kendinize bir zaman sınırı verin. Belirli bir süre yazın ve sonra durun.
  • Süre dolana kadar elinizi hareket ettirin. Boşluğa bakmak veya yazdıklarınızı okumak için ara vermeyin. Hızlı yazın ama acele etmeyin.
  • Dilbilgisine, imlaya, noktalama işaretlerine, düzgünlüğe veya üsluba dikkat etmeyin. Ürettiklerinizi sizden başka kimsenin okumasına gerek yok.
  • Konudan saparsanız veya fikriniz biterse yine de yazmaya devam edin. Gerekirse saçma sapan şeyler yazın ya da aklınıza ne gelirse yazın ya da basitçe karalayın: elinizi hareket ettirmek için her şeyi yapın.
  • Yazarken sıkılıyor veya rahatsız oluyorsanız, kendinize sizi neyin rahatsız ettiğini sorun ve bunun hakkında yazın.
  • Süre dolduğunda, yazdıklarınıza bakın ve sonraki bir serbest yazma oturumunda üzerinde durmaya veya ayrıntılandırmaya değer olabilecek fikirleri veya ifadeleri içeren bölümleri işaretleyin.

4. Google Alerts ile Eğlenmek

harika-icerik-fikirlerini-ortaya-cikarmak-icin-10-strateji
Photo by Firmbee.com on Unsplash

Google Alerts, aradığınız kelimelerle ilgili web içeriğini gelen kutunuza teslim eden ücretsiz bir hizmettir (tek ihtiyacınız olan bir Gmail hesabıdır). Örneğin, çok oyunculu Minecraft oyunuyla ilgili içerikle ilgileniyorsanız, Google Alerts’ten, örneğin Minecraft ipuçları veya Minecraft sürümleri hakkında yeni bir sayfa bulduğunda size bir bildirim göndermesini isteyebilirsiniz.

Uyarıları her gün olduğu gibi, her hafta da alabilirsiniz. Bu makaleler, içerik fikirleriniz için yeni yem olabilir.

Not: Ayrıca, Google Trendler trend aramalarının da bunun için harika bir kaynak olduğunu unutmayın.

5. Hashtag’ler – Harika İçerik Fikirleri

Google Alerts’te olduğu gibi, sektörünüzde yeni içerik için bir işaret olabilecek bir dizi hashtag olabilir. Örneğin, web’de “işletmeler arası pazarlama” ile ilgili birden fazla konuşma yapılıyor. Bunun hashtag’i #b2bmarketing olacaktır.

Twitter’da (Tweetdeck aracı aracılığıyla) veya LinkedIn, Facebook ya daa Instagram’da arama yaparak, sosyal medyada konuyla ilgili neler olup bittiğini izleyebilirsiniz. Diğer ücretli araçlar arasında Brand24, SproutSocial ve Brandmentions.com bulunuyor.

6. Analitiklerinizi Analiz Edin – Harika İçerik Fikirlerini Ortaya Çıkarmak

Photo by Adeolu Eletu on Unsplash

Jay Baer, web trafiğini analiz etmeden sosyal medyanın içerik eğimini (farklılaşma alanı) asla bulamazdı. Sosyal medya hakkında bir yazı yayınladıktan sonra, e-posta pazarlama konusuna kıyasla trafiği ikiye ve üçe katladı.

Analitiklerinize haftalık olarak bakmayı alışkanlık haline getirin. İnsanların en çok neyle ilgilendiğini ve içeriğinizi nasıl bulduklarını öğrenin. Kitleniz için en önemli olanın etrafında daha fazla içerik oluşturmak mantıklı olabilir.

Not: Yüzlerce analiz sistemi olmasına rağmen, Google Analytics ücretsizdir ve web sitenize kurulumu nispeten kolaydır .

7. Çalışan Tartışmaları

Pek çok çalışan, değerin çoğunun düzenleme sürecinde eklendiğini anlamadıkları için içerik oluşturmanıza yardımcı olmaktan korkuyor. 

Düzenleme sırasında kopyanın “parlatılacağını” temin ederek ekibinizin üyelerini endişelerinden kurtarın. Ardından, aşağıdaki ipuçlarını sunun:

  • Kaydet. Tıpkı 50 soruda veya serbest yazma alıştırmasında olduğu gibi, onları dışarı çıkarmasını sağlayın. Çalışanlarınızla kahve içmek için bir araya gelin ve konuşmayı kaydedin. Onlarla sadece karşılaştıkları zorluklar hakkında konuşun. Bilmeden önce, 20 içerik fikriniz olacak.
  • Storyboard dışarı. Çalışanlar açılmakta zorlanıyorsa, onlara söylemek istediklerini görselleştirmelerini ve yapışkan notlara anahtar sözcükleri veya kavramları yazmalarını söyleyin. Yapışkan notlar üzerine düşündüklerini bile çizebilirler. Bu, özellikle daha uzun bir parça için düşünceleri organize etmenin harika bir yoludur.

8. Sosyal Ağlarınıza Sorun

Bunu kötüye kullanmamak önemli. Ek olarak, özellikle belirli bir alandaysa sosyal ağlarınıza sormak yardımcı olabilir.

9. Müşterilerinizle veya Beklentilerinizle Konuşun

Müşterilerinize doğrudan erişiminiz yoksa, e-posta veya telefon görüşmesi yapmayı deneyin. Onlardan bir şey satın almalarını istemediğinizde müşterilerinizin ne kadar açık olacağına şaşıracaksınız. Sadece şunu sorun, “Bu günlerde geceleri sizi ne ayakta tutuyor?” sonrasında sadece arkanıza yaslanın ve dinleyin.

Photo by Christina Morillo on Pexels

10. Tamamen Alakasız Bir Kitap Okuyun – Harika İçerik Fikirlerini Ortaya Çıkarmak için 10 Strateji

İçerik alanınızla tamamen alakasız bir kitap seçmek, ilgi çekici bir konuya odaklanmanızı sağlayabilir.

İyi bir kitap okurken, en iyi içerik fikirlerinin aklınıza gelmesi olası bir durum. Bu noktada; Robert Heinlein’dan Stranger in a Strange Land’i veya To Kill a Mockingbird veya The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy gibi klasikleri önerebiliriz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar