Ruha İyi Gelen Kitaplar

Ruha İyi Gelen Kitaplar

Paylaşmayı unutmayın.

Ruha İyi Gelen Kitaplar – Bazen bunalımlı, bazen stresli anlar yaşıyoruz. Olumsuz düşüncelere teslim olabiliyor, kendimizi yetersiz hissedebiliyoruz. Böyle zamanlarda daha çok içimize kapanıyoruz. Halbuki, kötü bir ruh halinden parmak şaklatarak kurtulmak pek mümkün olmuyor. Bazen, her zamankinden biraz daha fazla çabalamak gerekiyor. Ya da oluruna bırakıp, biraz kafa dinlemek.

Bu içerikte, ruhunuza iyi geleceğini düşündüğümüz birkaç kitaba yer verdik. Bunlardan bazıları roman, bazıları ise bilimsel tekniklere dayanan psikoloji türündeki eserler. Keyifli okumalar…

Ruha İyi Gelen Kitaplar

● Momo – Michael Ende

Momo | Ruha İyi Gelen Kitaplar
Fotoğraf: @senveben.biz.tr

Momo, büyük bir kentin tiyatro harabelerinde yaşamaktadır. Kıvırcık saçlı, siyah iri gözlü küçük bir kızdır. Buldukları ya da kendisine hediye edilenler dışında hiçbir şeyi yoktur. Ancak, olağanüstü bir yeteneği vardır: Momo, muhteşem bir dinleyicidir. Üstelik bunun için de oldukça zamanı vardır.
Bir gün hayaletimsi topluluk “duman adamlar” ortaya çıkar. İnce hesaplı planlar kurup insanların zamanını çalarlar. Bunun yanında, onları durduracak tek kişiyse Momo’dur.

Momo elinde bir çiçek, koltuğunun altında bir kaplumbağa ve gizemli Hora Usta’nın da yardımıyla koskoca duman adamlar ordusunun karşısında tek başına durur. Acaba Momo, zamanı çalan adamları tek başına alt edebilecek midir?

Toplumumuz ve günümüz insanının zaman algısı ve zamanı okuması üzerine bir masal olan Momo’yla Michael Ende, Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’ne layık görülmüştür. Ayrıca, pek çok kez sinemaya uyarlanan Momo, kırktan fazla dile çevrilmiş, tüm dünyada 7 milyonun üzerinde satılmıştır.

Son olarak, Michael Ende “Benim kitaplarım 8 yaşından 80 yaşına kadar olan tüm çocuklar içindir” diyor. İçindeki çocuğu kaybetmeyenlere Momo’yu okumalarını tavsiye ediyoruz.

● İyi Hissetmek – Dr. David D. Burns

İyi Hissetmek -  Dr. David D. Burns
Fotoğraf: @hepsiburada.com

İyi Hissetmek, Amerikalı Profesör David Burns tarafından yazılmış ve 1980 yılında yayınlanmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi uygulamaları içeren bir self-help kitabıdır. Bununla birlikte yazar, İyi Hissetmek kitabında düşüncelerinizi değil, düşünce şeklinizi değiştirmeyi hedefliyor.

Kitap, bilişsel davranışçı terapi çerçevesinde depresyon hastalığını tanımaya yardımcı oluyor. Üstelik adım adım bu hastalıkla başa çıkmada yarar sağlayacak, çalışmalarla faydası kanıtlanmış bilgileri içeriyor. Ayrıca, çalışmalar bir ödev niteliğinde kabul edilerek; sistemsel şekilde uygulanırsa bir yardımcı kitap niteliği de kazanabilir.

Bununla birlikte yazar, uzman bir psikiyatrist ve yıllar içinde bizzat yaşayıp, deneyimlediği farkındalıklarını okurları ile paylaşmakta. Böylelikle, okuyucuya ışık tutmakta. İyi Hissetmek, iç huzursuzluğundan kurtulup, kendini daha iyi hissetmek isteyenlerin okumak isteyeceği bir kitap.


Duygu durumunuzdaki dalgalanmaların nedenlerini anlayın.
Olumsuz fikirleri kafanızdan silip atın.
Suçluluk duygunuzla başa çıkın.
Sevgi ve onay bağımlılığınızın üstesinden gelin.
Özgüveninizi arttırın.
“Hiç bir şey yapmamak” ile baş edin.
Depresyonun acı veren girdabından kurtulun.
“Okunacak ve tekrar okunacak bir kitap!”

Los Angeles Times

● Duyguların Psikolojisi – Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Duyguların Psikolojisi - Ruha İyi Gelen Kitaplar
Fotoğraf: @netpamarket.com

Kitabın ismi ilk basımlarda Duyguların Dili iken; yeni baskısında adı Duyguların Psikolojisi olarak değiştirilmiştir.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan Duyguların Psikoloji’ sinde insanoğlunun sahip olduğu olumlu ve olumsuz tüm duyguları tek tek çözümlüyor. Bununla birlikte, olumlu duyguları daha etkin kullanma yollarını gösterirken, olumsuz duygularla mücadele yöntemlerini ve bunların bireysel ve toplumsal faydaya nasıl dönüştürülebileceğini açıklıyor.

Ek olarak, Tarhan bir anlamda duygusal zekâyı doğrunun ve batının değerleriyle yeniden yorumluyor. Yazara göre kitabın amacı; insana duyguların kökenini anlatıp, kendi kendisini yönlendirmesini sağlamak.

Aynı zamanda, Duyguların Psikolojisi kitabının açık ve anlaşılır bir dile sahip olduğunu da belirtebiliriz.

● Uçurtma Avcısı – Khaled Hosseini – Ruha İyi Gelen Kitaplar

Uçurtma Avcısı - Ruha İyi Gelen Kitaplar
Fotoğraf: @migros.com.tr

Emir ve Hasan, Kabil’de monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk… Ancak, aynı evde büyüyüp, aynı sütanneyi paylaşmalarına rağmen Emir’le Hasan’ın dünyaları arasında uçurumlar vardır: Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkârının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur.

Çocukların birbirleriyle kesişen yaşamları ve kaderleri, çevrelerindeki dünyanın trajedisini yansıtır. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip California’ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan’ın hatırasından kopamaz.

Bununla birlikte, Uçurtma Avcısı arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeline ilişkin bir roman. Babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakârlıkları ve yalanları…

Ek olarak, Uçurtma Avcısı kitabında, zengin bir kültüre ve güzelliğe sahip toprakların yok edilişi aşama aşama gözler önüne seriliyor. Bunun yanında, olağanüstü bir dostluğun hikayesi.

Son olarak, Uçurtma Avcısı biraz nefes almak isteyenlerin, sürükleyici bir kitap arayanların okuyabileceği harika bir eser.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar