Kitaplarla Ünlenen En Popüler Seyahat Noktaları

Paylaşmayı unutmayın.

Kitaplarla Ünlenen En Popüler Seyahat Noktaları- Herkesin gezmek görmek istediği yerler farklı biçimlerde şekillenir. Bazı insanlar her şeyden uzaklaşmak için tatil rezervasyonu yaparak tatil yerlerine yönelirken, kimileri de filmlerden kitaplardan gördükleri duydukları yerleri gezip görme ihtiyacıyla seyahat ediyor.

Sosyal medya paylaşımlarından hareketle derlenen; kitaplardan veya kitaptan filme uyarlamalarda öne çıkarak, dünya çapındaki en popüler seyahat noktaları haline gelen ünlenmiş yapıları bu listede bulabilirsiniz.

Ünlü Kitapların Popüler Hale Getirdiği En Popüler Seyahat Noktaları

1- Piazza Navona, Roma

kitaplarla ünlenen en popüler seyahat noktaları, Piazza navona
Photo by Resim Jens Junge on Pixabay

Dan Brown’un Melekler ve Şeytanlar adlı kitabının büyük bir kısmı Roma ve Vatikan’da geçiyor. Navona meydanında yer alan Dört Nehir Çeşmesi, şehrin en ünlü çeşmelerinden biridir ve Bernini tarafından tasarlanmıştır. Barok mimari tarzına sahip bu eserdeki dört heykelin her biri dört kıtanın dört büyük nehrini temsil etmektedir(Rio del La Plata, Ganj, Nil ve Danube).

Hikayelerini geliştirmek için gerçek konumlardan büyük ölçüde yararlanan Brown, Melekler ve Şeytanlar kitabında dördüncü simge olarak bahsettiği “su” için, bu Dört Nehir Çeşmesi’ni sembol olarak kullanmıştır.

Bunun yanında elbette, Vatikan ve Roma’da yer alan birçok eser ve noktaya romanda değinilmiştir.

2- Morne Dağları, Kuzey İrlanda

The Mourne Mountains
Photo by Mourne_mountains

Kuzey İrlanda’nın Morne Dağları’nı , Game of Thrones severler ekranlarda görmüştür. Bunun yanında CS Lewis’in; The Lion, The Witch and the Wardrobe (1950) dahil olmak üzere Chronicles of Narnia (Narnia Günlükleri) serisi kitaplarına ilham veren manzara olarak da biliniyor. Gerçekten de büyülü Narnia ülkesinin, kısmen County Down’daki bu inanılmaz dağların dingin güzelliğine dayandığı söyleniyor.

3- King’s Cross İstasyonu, Londra

King's Cross, harry potter, 9 3/4, JK Rowling, kitaplarla ünlenen en popüler seyahat noktaları
Photo by Sarah Ehlers on Unsplash

JK Rowling’in en çok satan serisinin herhangi bir hayranının bileceği gibi, King’s Cross, Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu öğrencilerinin Hogwarts Ekspresini yakaladıkları yerdir.

Büyücülük dünyasında, Harry ve arkadaşları 9 ve 10 numaralı platformlar arasındaki bir tuğla duvardan geçerek platforma ulaşırlar. Bu arada, gerçek King’s Cross’ta, 9 ve 10 numaralı platformlar raylarla ayrılır, ancak 9¾ platformunda bir platform bulabilirsiniz. İstasyon yolcu salonundaki duvar.

King’s Cross istasyonundaki Platform 9¾, Harry Potter için her şeyin başladığı yerdir. Her yıl 1 Eylül’de, sadık hayranlar istasyonda Hogwarts’a Dönüş gününü kutlamak için bir araya gelir.

4- Forest of Dean, Gloucestershire, İngiltere

En popüler Seyahat Noktaları, Yüzüklerin Efendisi, Gloucestershire, ingiltere, forest of dean
Photo by @golfer2015 on istockphoto

JRR Tolkien , kısmen İngiltere’deki Gloucestershire’ın inişli çıkışlı tepeleri ve yemyeşil ağaçlarından ilham alan Yüzüklerin Efendisi serisini Orta Dünya’da kurdu. Bugün işler, Tolkien’in 20. yüzyılın ilk yarısında gördüklerinden biraz farklı görünebilir, ancak yine de İngiliz kırsalı gibi görünen bazı alanlar var. Film uyarlamaları için yapımcılar aradıklarını Yeni Zelanda’da buldular, ancak kitapların hayranları burada sevecek çok şey buluyor.

5 – En Popüler Seyahat Noktaları’nın Sonuncusu: Bran Kalesi, Romanya

Bran kalesi, Dracula, Dracula'nın Kalesi
Photo by Dorothea OLDANI on Unsplash

Bran Kalesi, Romanya’da Bran yakınlarında ve Braşov’un yakın çevresinde bulunan ulusal anıt ve sınır nişanıdır. Kale Erdel Prensliği ve Eflak sınırları arasındadır. Yaygın adıyla yazar Bram Stoker’ın Dracula adlı ünlü romanındaki hayali karakterinin yani “Dracula’nın Kalesi” olarak da bilinir.

Bran Kalesine yolunuz düşerse buradan tarihi kitaplar ve belgelerin yanında vampirlerle ilgili kanlı hediyelik eşyalar da satın almanız mümkün.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar