En Çok Kullanılan Dijital Planlayıcılar

Paylaşmayı unutmayın.

En Çok Kullanılan Dijital Planlayıcılar – Yapılacak bir işi belli bir plana göre düzenlemek belki de en çok zorlandığımız görevimiz.

Planlayıcınızdaki görevleri takip etmek size büyük bir başarı duygusu verir. Bunun yanı sıra hedeflerinize ulaşmak için ihtiyacınız olan gücü ve motivasyonu da verecektir. Hepimizin belli bir yükü, belli bir sorumluluğu var. Bu sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek için bir planlayıcıya ihtiyaç duyabiliriz. Öyle ki gün, hafta veya ay için görevlerinizi tamamlarken yapılacaklar listenizdeki maddelerin üzerini tek tek karalamak kadar tatmin edici bir his olamaz. Günlük planlayıcılar sayesinde hayatınızdaki en ufak ayrıntıyı bile gözünüzden kaçmaz.

En Çok Kullanılan Dijital Planlayıcılar

Microsoft Planner ile Hedefe Kitlenin

dijital-alanda-en-cok-kullanilan-planlayicilar
@vikipedi

Projeniz için hangi uygulamanın doğru olduğunu bilmiyor musunuz? Farklı Microsoft görev yönetimi uygulamaları, farklı proje durumları için tasarlanmıştır. Microsoft Planner Microsoft Office 365 platformunda kullanılabilen bir planlama uygulamasıdır. Yani, Microsoft Planner, iş yönetimi için tercih edilen web tabanlı bir araçtır. Bu kullanımı kolay araç, büyük görevlerinizi küçük parçalara ayırır. Sonuç olarak büyük görevlerinizi iyi bir planlayıcı sayesinde büyük başarılarla sonuçlandırırsınız. Bu sayede zaman ve görev dengesini en iyi şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca görevlerinizin son tarihlerini belirleyebilirsiniz, dosya paylaşabilirsiniz ve tabii ki ekip üyeleriniz ile iletişim kurabilirsiniz.

Farklı Programlar için Farklı Seçenekler

Daha basit bir ekip projesi için Planner’ı kullanmanızı öneririz. Bağımlılıkları, maliyetleri veya daha fazla karmaşıklığı izlemeniz gerekiyorsa, Project en iyi sonucu verir. Web için Project masaüstünü veya Project’i kullanabilirsiniz. Hem bireysel hem de ekip olarak Planner görevlerinizi Teams’ deki Görevler uygulamasında görebilir ve Teams’deki Project uygulamasını kullanarak Teams’de Web projeleri için Project’inizi de görebilirsiniz 

@youtube

Dijital dünyamızda Trello, Asana gibi birçok planlayıcılar da vardır. Ancak, görev yönetimine yönelik olan Microsoft Planner, Microsoft Office 365 ortamıyla (diğerlerinin yanı sıra Outlook, SharePoint ve Teams ile arabirimler dahil) entegrasyona sahip olduğundan önemli bir avantaja sahiptir.

Microsoft Project ile Her Zaman İyiye

Web için Project, proje yöneticisi olsanız da olmasanız da projeleri kolayca oluşturmanıza yardımcı olur. Aslında bu projeler üzerinde işbirliği yapmanıza olanak tanıyan bulut tabanlı bir proje yönetimi uygulamasıdır. Birden çok planlama seçeneği için üç görünüm kullanabilirsiniz: Veriler için ızgara, Kanban tarzı planlama için Pano ve hangi görevlerin birbirine bağlı olduğunu göstermek için Gantt görünümü için Zaman Çizelgesi.

dijital-alanda-en-cok-kullanilan-planlayicilar
@MSpowerusers

Microsoft Project, MSP veya WinProj, Microsoft tarafından geliştirilen ve satılan bir proje yönetimi yazılımıdır. Proje yöneticilerine plan oluşturma, kaynakların görevlere atanması, aşama takibi, bütçe yönetimi gibi konularda yardımcı olur. Ürünü, Standart ve Profesyonel olmak üzere iki farklı sürüm olarak ayırabiliriz. Ek olarak MS Project’in dosya biçimi mpp’ dir. Uygulama kritik yol zamanlamaları, kritik zincirleme ve olay zincirleme metodolojisi oluşturur. Ayrıca, üçüncü-şahıs eklentileri de mevcuttur. Hatta Project uygulaması farklı kullanıcı sınıflarını tanır.

Farklı Kullanıcı Sınıflarıyla Özel Odalar

@mydigitalpublication

Bu farklı kullanıcı sınıfları projelere, görünümlere ve diğer verilere farklı erişim hakları ile ulaşır. Yani takvimler, görünümler, tablolar, filtreler ve alanlar gibi özelleştirmeler, tüm kullanıcılar tarafından paylaşılan bir kurumsal globalde saklanıyor. Microsoft Project, yayınlandıktan birkaç sene sonra PC-tabanlı proje yönetimi yazılımı sektörünün lideri haline gelmiştir. Ürün, Microsoft Office ailesinin bir üyesi olarak markalanmasına rağmen, hiçbir zaman herhangi bir Office paketinde yoktur. Yani ekstra olarak satın almanız gerekiyor.

Planlayıcıların Kilit Noktası: EPM – En Çok Kullanılan Dijital Planlayıcılar

Microsoft Project ve Microsoft Project Server, Microsoft Office Enterprise Project Management (EPM) ürününün kilometre taşlarıdır. Microsoft Project 2010 Şerit kullanıcı arabirimini sunar. Detaylandıracak olursak, Enterprise Performance Management (EPM)  kurumların planlama, bütçeleme, tahmin ve iş performansı raporlama faaliyetleriniz ile ilgilenir. Bunların yanı sıra finansal sonuçları değerlendirme ve sonlandırma faaliyetlerinizin gerçekleşmesine yardımcı olmak üzere tasarlanan süreçler ile ilgilidir.

dijital-alanda-en-cok-kullanilan-planlayicilar
@fusionworks

Microsoft Project ve Microsoft Project Server, Microsoft Office Enterprise Project Management (EPM) ürününün kilometre taşlarıdır. Microsoft Project 2010 Şerit kullanıcı arabirimini sunar. Detaylandıracak olursak, EPM kurumların planlama, bütçeleme, tahmin ve iş performansı raporlama faaliyetleriniz ile ilgilenir. Bunların yanı sıra finansal sonuçları değerlendirme ve sonlandırma faaliyetlerinize de yardımcı olur. Hatta kaba tabirle “defter kapatma” olarak da düşünebilirsiniz.

Bir EPM sistemine, e-ticaret sistemleri, ön ofis ve arka ofis uygulamaları, veri ambarları ve harici veri kaynakları dahildir. Ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere birçok kaynaktan gelen verileri entegre eder ve analiz eder. Gelişmiş EPM sistemleri, dengeli puan kartı gibi birçok performans metodolojisini destekleyebilir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar