Daha Etkili Yerel Seo İpuçları 2021

Paylaşmayı unutmayın.

Daha Etkili Yerel Seo İpuçları 2021 – Yakındaki bir ürünü veya hizmeti çevrimiçi olarak aradıktan sonra, tüketicilerin % 76’sının o gün içinde işletmeyi ziyaret ettiğini biliyor muydunuz? Tüm yerel aramaların % 28’inin bir satın alma ile sonuçlandığını? Eğer bu okuduğunuzu yeni öğreniyorsanız işletmeniz adına yapmanız gereken çok şey olduğunu unutmayın. Yerel odaklı bir işletme iseniz, yerel aramanın gücünden yararlanmanız gerekir. Ancak, bunu yapmadan önce, etkili yerel SEO’nun nasıl uygulanacağını bilmeniz gerekir.

Araştırmaya göre, küçük işletmelerin % 70 kadarı bir SEO stratejisine sahip değil. Hem güçlü genel SEO hem de kapsamlı yerel SEO yerleştirebilirseniz, yeni müşteriler kazanma ve aramada görünme söz konusu olduğunda rekabet avantajı elde edersiniz. Sağlam yerel SEO’nun temellerini atmak, ne yapacağınızı bildikten sonra zor değildir.Yerel aramalarda yükselmeye hazırsanız, 2021’de yerel SEO’ya hakim olmak için sizinle paylaşacağımız 11 2021 Yılı İçin Daha Etkili Yerel Seo İpuçları…

Daha Etkili Yerel Seo İpuçları 2021

1. Bir Google My Business (GMB) Listesi oluşturun

@vargeon

Yerel aramalarda yer almak istiyorsanız atmanız gereken ilk adımlardan biri bir Google My Business (GMB) listesi oluşturmaktır. Bir Google Benim İşletmem girişine sahip olmanın nedenlerinden biri, günümüzün sarı sayfalarda listelenmeye eşdeğer olmasıdır. İkincisi, bunun önemli bir sıralama gerçeği olmasıdır. Moz’ın en son yıllık araştırmasına göre, Google My Businesses listeleri, yerel SEO söz konusu olduğunda 1 numaralı etkileyici faktördür. Ek olarak, bir GMB listesi oluşturmak o kadar da zor değil. Bununla birlikte, profilinizi tam olarak doldurduğunuzdan emin olmanız gerekir. Google size profilinizin ne kadar eksiksiz olduğunu gösteren bir görsel sağlar. Tüm alanları doldurarak bu metriği % 100 elde ettiğinizden emin olun. Ek olarak, ürünlerinizi, hizmetlerinizi ve ikincil bir işletme kategorisini listelediğinizden emin olun. Google sizden önceden ayarlanmış seçenekler listesinden bir ana kategori belirlemenizi isteyecektir. Bu yapıldıktan sonra, birçok işletmenin yapamadığı ve hizmetlerinize daha fazla bağlam sağlayan ikincil bir kategori de seçebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, alt kategorilerden yararlanmak, Google Haritalar’da daha üst sıralarda yer almanıza da yardımcı olacaktır. Listenizi oluşturduktan sonra, bir başka yerel SEO ipucu Google Yazıları özelliğini kullanmaktır. Burada müşterileriniz için mini gönderiler oluşturabilir ve Google’a girişinizi aktif olarak yönettiğinizi gösterebilirsiniz. Bu özelliği bir adım öteye taşımak için bu gönderileri sosyal medyada paylaşın. Google, sosyal medya varlığına artan bir ağırlık veriyor. Google Gönderiler sayfanıza trafik alırsanız, bu Google’a değerli içerik ve güncellemeler sunduğunuzu gösterir.

2. İşletmenizi Diğer Dizinlerde Listeleyin

daha-etkili-yerel-seo-ipuclari-2021
@vargeon

Bir Google Benim İşletmem girişi oluşturmanın yanı sıra, işletmenizi diğer çevrimiçi dizinlerde de listelemelisiniz. Bu ipucunu, güçlü bir SEO faktörü olduğu için hemen hemen tüm yerel SEO rehberlerinde bulabilirsiniz. Bu ulusal ve küresel dizinlerin yanı sıra, bölgenize özgü herhangi bir çevrimiçi iş dizini olup olmadığını da görmelisiniz. Bunların üzerindeki listeler Google’a daha fazla yerel SEO sinyali gönderecektir.

3. NAP Bilgilerinizi Doğru Tutun

İşletme listeleri oluştururken, NAP (ad ve yer) bilgilerinizi doğru tutmalısınız. Girişlerinizin tümü doğru bilgilere sahipse, Google’ın bunlara güvenmesi kolaydır. Tutarsızlıklar varsa Google’ın hangisinin doğru bilgi olduğunu bilmesinin hiçbir yolu yoktur

Yanlış bir telefon numarası gibi bir şey kırmızı bir bayraktır ve Google, işletmenizin yasal olup olmadığını bilmediği için GMB listenizi görüntülemeyi bırakabilir.

Dahası, yalnızca NAP bilgilerinizin doğru olması değil, aynı zamanda tutarlı olması da gerekir. Bu noktada, Google hala cadde ve cadde gibi varyasyonları işlememektedir. iyi ve farklı bilgiler için alabilir. Bu nedenle, mümkünse NAP bilgilerinizi tamamen aynı tutun.

4. Yerel Anahtar Kelimeleri Hedefleyin

@semrush

Yerel SEO’nun temellerinden biri yerel anahtar kelimeleri hedeflemektir. Yerel anahtar kelimeler oldukça açıklayıcıdır, ancak yine de işletmeniz için daha uzun kuyruklu yerel anahtar kelimeleri araştırmalısınız. Örneğin; İzmir sıhhi tesisatçı, İzmir sıhhi tesisat ustası, İzmir sıhhi tesisat hizmetleri  gibi uzun anahtar kelimelerinizi eklemelisiniz.

5. Yerel Anahtar Kelimeler ile Sitenizi Optimize Edin

Sıralamak istediğiniz yerel anahtar kelimelerin bir listesine sahip olduğunuzda, sonraki adım sitenizi onlarla optimize etmektir. Bu, uzun süredir devam eden yerel bir SEO ipucudur ve 2’de yerel SEO için de önemlidir. Site optimizasyonu elbette başlı başına bir konudur, ancak burada yerinde yerel SEO temellerinden birkaçını bulabilirsiniz.

daha-etkili-yerel-seo-ipuclari-2021
@unsplash

Öncelikle, ana sayfanızın ve herhangi bir hizmet sayfanızın, sıralamak istediğiniz yerel anahtar kelimeleri içerdiğinden emin olmak istersiniz:

  • Başlıklar
  • Başlık etiketleri
  • Meta Açıklaması
  • Metin
  • Alt bilgi

Mümkünse, ana yerel anahtar kelimenizi mümkün olduğunda URL’ye dahil etmeye çalışmalısınız.

6. Daha Etkili Yerel Seo İpuçları 2021Yerel İçerik Oluşturun

2021 için hiçbir SEO rehberi, yerel içerikle ilgili bir bölüm olmadan tamamlanmış sayılmaz.

Çoğu içerik pazarlama stratejisi yerel olmayan içeriğe odaklanır. Bu size daha geniş bir izleyici kitlesi ve daha yüksek trafik seviyeleri getirecek olsa da, yerel odaklı bir işletmeyseniz, bu size yardımcı olmayacaktır. Gelişmiş olası satış yaratma için içerik pazarlama çabalarınızı en üst düzeye çıkarmak istiyorsanız, yerel içerik de oluşturmanız çok önemlidir.

Çevresinde yerel içerik oluşturabileceğiniz çeşitli konular var. Yerel anahtar kelimeler ekleyerek yerel içeriği tekliflerinizle ilişkilendirebilirsiniz. Eğer bir yemek servisi yapıyorsanız, bunun bir örneği bölgenizdeki en iyi yemek tedarikçisini nasıl bulacağınızla ilgili bir blog yazısı olabilir. Bu, yerel anahtar kelimeleri içeriğe doğal bir şekilde dahil etmenize olanak tanır. Bunun gibi gönderilerin yanı sıra, sektörünüzdeki yerel haberler ve etkinliklerle ilgili içerik de oluşturabilirsiniz.

7. Mobil için Optimize Edin

2021 için en iyi yerel SEO ipuçlarından bir diğeri de sitenizi mobil cihazlar için optimize etmektir. Web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek, genel olarak iyi bir SEO için çok önemlidir. Ancak, yerel SEO için özellikle önemlidir. İşte nedeni.

İstatistiklere göre, tüm mobil aramaların % 30’u konumla ilgilidir. Bu önemli bir sayıdır ve sizi yerel aramada bulan birçok tüketicinin muhtemelen mobil cihazlarında olduğu anlamına gelir. Siteniz mobil cihazlarda iyi görüntülenmiyorsa veya gezinme sorunları varsa, bu potansiyel müşterilere iyi görünmeyecektir. Muhtemelen sitenizden çıkarlar ve çevrimiçi varlığı daha profesyonel görünen bir rakiple birlikte hareket ederler.

8. Ses Optimizasyonu

Mobil için optimize etmenin yanı sıra, sesli aramalar için de optimize etmelisiniz. Araştırmalar, mobil sesli aramaların yerel amaca sahip olma olasılığının metin aramalarından% 300 daha fazla olduğunu gösteriyor.

Sesli arama çağının nispeten erken günleri olduğundan, birçok işletme henüz sitelerini ve içeriklerini ses için optimize etmedi. Bu size rakiplerinizden önde olma ve öne çıkma şansı verir.

daha-etkili-yerel-seo-ipuclari-2021
@iiins

9. Gelen Bağlantılar Oluşturmak İçin Zaman Ayırın (Backlink)

Gelen bağlantılar, hem geleneksel hem de yerel SEO’yu artırabilecek önemli bir sıralama faktörüdür. Geri bağlantı oluşturmak bir tak ve çalıştır etkinliği değildir, ancak uygulayabileceğiniz birkaç denenmiş ve test edilmiş yöntem vardır. Bunlardan biri, sektörünüzdeki ilişki içinde olduğunuz kişilerle iletişim kurmaktır. Bunlar, yüklenicileri, tedarikçileri, distribütörleri, komşu işletmeleri, ortakları ve toptancıları içerebilir.

Bu işletmelerin bir listesini yaparak başlayın. Ardından, sitelerinde içeriğe dayalı bir bağlantı yerleştirebileceğiniz sayfaları arayarak sürecinizi optimize edin. Buradan listenizdeki işletmelerle iletişime geçebilir ve bağlantı yerleşimlerini önerebilirsiniz.

Bağlamsal gelen bağlantılar oluşturmanın bir başka yolu da konuk göndermedir. Listenizdeki işletmelerin bir blogu varsa, onlar için sitenize bir bağlantı içeren içerik oluşturmayı teklif edebilirsiniz.

daha-etkili-yerel-seo-ipuclari-2021
@unsplash

10. Konum Sayfalarına Bakın

İşletmeniz birden çok konuma mı hizmet veriyor? Öyleyse, tüm bu konumlar için yerel aramalarda sıraladığınızdan emin olmak istersiniz.

Bunu yapmanın yolu konum sayfaları oluşturmaktır. Örneğin, İzmir, Manisa, Aydın’da hizmetler sunduğunuzu varsayalım. Bu konumları listeleyen bir servis sayfasına sahip olmak yerine, her şehir için bir servis sayfası oluşturun.

Bu sayfalar yerel arama terimleri için optimize edilmelidir. Ayrıca benzersiz içeriğe sahip olmaları gerekir. Tüm konum tabanlı hizmet sayfalarınız için aynı içeriği kullanırsanız, bu Google’da yinelenen içerik olarak görünecek ve sayfa sıralamanızı ve etki alanı otoritenizi etkileyecektir.

daha-etkili-yerel-seo-ipuclari-2021
@unsplash

11. Daha Etkili Yerel Seo İpuçları 2021 Altın Kural: Yorumlar

2021 için iyi yerel SEO için hayati önem taşıyan bir başka Google My Business ipucu, Google incelemelerinizi yönetmektir.

Olumlu incelemeler, işletmenizin itibarı için tartışmasız iyidir ve Google’ın gözünde otoritenizi artırabilir. Öte yandan, kötü yorumlar Google’ın girişinizi ve site sayfalarınızı aramada nasıl görüntülediğini olumsuz etkileyebilir. Elbette, müşteri hizmetlerinizi olabildiğince optimize etmenin yanı sıra olumsuz yorumların olmasını engellemek için yapılabilecek pek bir şey yoktur. Ancak yapabileceğiniz şeylerden biri, olumsuz yorumları yönetme şeklinizdir. Moz’ın çalışmasına göre, olumsuz incelemeleri çözme amacı ile yanıtlamak Google için bir artı işaretidir.

Anlaşmazlıkları aktif bir şekilde yönettiğinizi, müşterilerinizi dinlediğinizi ve sizinle olan deneyimlerini geliştirmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızı arama motoruna gösterir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar