KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı

Paylaşmayı unutmayın.

KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı – Kobi; küçük ve orta ölçekteki işletmelere verilen kısa isimdir. TUİK verilerine göre işletmelerin %99’ u kobilerden oluşmakta.

Sosyal medyanın özellikle kobilere yeni iş imkanları sağladığına şüphe yok. Ancak bunun doğru ve planlı biçimde yapılması gerekiyor.

Doğru araç ile zaman kazanır ve sosyal medyayı etkili bir şekilde yönetirsiniz, böylece sosyal içerik stratejiniz gerçekten işe yarar. Bu listede sosyal medya yönetiminde kullanabileceğiniz 10 aracı listeledik. İşletmenize hangisinin uygun olduğuna karar vermek ise size kalmış. Keyifli okumalar.

İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı

1- Awario

Awario - İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı
@awario

Birçok ölçekteki işletmenin faydalanabileceği Awario, kullanışlı bir sosyal dinleme ve monitoring aracıdır.  Hashtag, anahtar kelime ve sektörel terimleri takip edebilmek için sosyal medya kanallarını ve web ağını izlemeye yardımcı olur.

Awario yardımıyla rakipleri, müşterileri, niş ürün fırsatlarını analiz ederek ciddi bir pazarlama verisi ve iç görü elde etmek mümkün. Ayrıca, kullanıcıların hangi kelime ve hashtagleri kullandığını, hangi konumlarda yer aldıklarını, kullandıkları dili analiz eder. Tüm bu veriler ve daha fazlası, marka konumlandırması, itibar yönetimi, sosyal medya kampanyalarının izlenmesi gibi farklı hedefler doğrultusunda işinize yarayabilir.

7 günlük deneme süresinin ardından başlangıç için ayda 29$ ile kullanabilirsiniz.

2- SocialPilot

SocialPilot - İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı
@socialpilot.co

Küçük ekipler için sosyal medya aracı olan SocialPilot, çok sayıda işbirliği özellikleri içerir. Çok çeşitli sosyal medya platformlarıyla çalışması, tüm sosyal varlığınızı bir yerden yönetmenizi kolaylaştırır.

Sosyal medya içeriklerini planlamak, sıralamak, kaydetmek veya yeniden yayınlamak için kullanabileceğiniz gibi, günlük, haftalık ve aylık içerik takviminizi oluşturup görüntülemek için de kullanabilirsiniz.

Ücretsiz 14 günlük deneme süresinden sonra başlangıç için aylık 30$ ile kullanabilirsiniz.

3- Sendible

Sendible - İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı
@sendible.com

Sendible ile Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn ve YouTube dahil birçok sosyal medya ağlarına ileti gönderebilirsiniz. Sadece sosyal medya planlaması yapmakla kalmaz, ayrıca Facebook Ads ve Google My Business ile birlikte blog platformları (WordPress, TumbIr, Medium ve Blogger) için içerik yaratabilir ve planlayabilirsiniz.

Sendible’ın duyarlılık analiz özelliğini, sosyal takipçilerinizin, gönderdiğiniz içerik hakkında ne hissettiklerini anlamak için kullanabilir ve stratejinizi buna göre düzenleyebilirsiniz. Ayrıca sosyal dinlemeyi kullanarak katılım hedeflerine ulaşıp ulaşmadığınızı da kontrol edebilirsiniz.

14 günlük ücretsiz deneme ile test edebilir, sonrasında dilerseniz başlangıç için ayda 29$ ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

4- Mention

Mention -  Sosyal Medya Yönetim Araçları
@mention.com

Takip etmek istediğiniz veya isteyebileceğiniz konuları keşfetmenize, rakipleriniz hakkında yazılan, çizilen içerikleri takip etmenize, bahsi geçen içeriklerden hangilerinin daha iyi performans gösterdiğini anlamanıza ve buna göre içerik stratejisi geliştirmenize yardımcı olur.

14 gün deneme süresiyle test ettikten sonra dilerseniz başlangıç için ayda 25$’a kullanmaya başlayabilir veya demo talep edebilirsiniz.

Sosyal medya ve web ağı için diğer benzer dinleme ve monitoring aracı olarak Hootsuite’e de göz atabilirsiniz.

5- KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı – Hootsuite

Hootsuite
@hootsuite.com

Blog yazarları, küçük işletme sahipleri ve hatta ekipler için birçok özelliği bulunan Hootsuite ile, kolaylıkla sosyal ağlar ekleyebilir, içeriğinizi planlayabilir ve iletinizi göndermeden önce ön izleme yapma imkanına sahip olabilirsiniz. 

Hootsuite, sadece platform üzerinden gönderilenler değil sosyal medya içeriğinizin tümünde analiz yapma imkanı sunuyor. Bu sayede stratejinizin başarısını daha kolay belirleyebilirsiniz.

Hootsuite’ i 30 gün boyunca test edebilir, sonrasında dilerseniz 19€’ dan başlayan paketler ile ihtiyacınıza uygun olanı seçebilirsiniz.

6- Buffer

Buffer
@buffer.com

Buffer, tüm sosyal medya hesaplarını tek ekrandan takip etme, paylaşım yapma ve analiz etme olanağı sunan; ek olarak ekip kurmanıza ve ekip içerisinde görev paylaşımı yapmanıza da imkan veren çok yönlü bir sosyal medya aracıdır.

Blog yazarları ve yeni başlayanlar Buffer’ın ücretsiz planını, büyük ihtimalle iyi bir başlangıç noktası olarak bulacaktır.

14 gün deneme süresiyle test ettikten sonra dilerseniz başlangıç için ayda 15$ ile başlangıç paketine geçebilir veya ücretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz.

7- Crowdfire

Crowdfire
@crowdfire.com

Crowdfire, yeni içerik fikirleri bulmak ve bu içerikleri farklı platformlarda paylaşmak için tasarlanmış bir sosyal medya aracı. Özellikle, takvim formatındaki görünümü, sürükle bırak mantığı ile kolayca planlama yapabilir ve yayınlar arasında dolaşabilirsiniz.

IOS ve Android için mobil uygulamaları da bulunan Crowdfire’ı ücretsiz kullanabilirsiniz.

8- Canva

Canva
Canva.com

Canva, mobil uygulaması da bulunan ve online olarak içerik görseli hazırlayabileceğiniz çok yönlü bir araç. İçerisinde hazır kalıplar ve şablonlar barındıran, özellikle de sosyal medya gönderileri için ücretli ve ücretsiz birçok seçenek sunan sade bir platform. Hatta, sadece sosyal medya için değil, web siteniz için de slider ve banner görseller hazırlayıp anında kullanabilirsiniz.

IOS cihazınız için buradan indirebilirsiniz.

Android cihazınız için buradan indirebilirsiniz.

9- BuzzSumo

BuzzSumo
@buzzsumo.com

BuzzSumo; medya takibi, içerik araştırması, rakip inceleme, influencer marketing gibi birçok farklı özelliği kullanabilmemize olanak sunuyor. BuzzSumo ile hem kendinizin, hem de rakiplerinizin sosyal medyadaki performanslarını takip edebilir, doğru ve hatalı hamlelerini görebilir ve hareket planınızı buna göre şekillendirebilirsiniz. 

30 gün deneme süresi avantajı sunan BuzzSumo’yu sonrasında pro sürüm için ayda 99$’a kullanabilirsiniz.

10- SEMrush

SEMrush
@semrush.com

SEMrush, özellikle bir SEO yazılım platformu olarak bilinir. Aynı zamanda Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn ve Google My Business’ta sosyal medya yönetimi için araçlar içeriyor.

Gönderilerinizi özelleştirmek için bir görüntü düzenleyici, UTM oluşturucu ve bağlantı kısaltıcı araçlarına sahip SEMrush ile, reklamlarınızı özellikle Facebook, Instagram ve Audience Network üzerinden yönetebilirsiniz.

Sosyal medya izleyici ile kullanıcılarla platformlar arası etkileşimi izleyebilir ve raporlar için analizleri tek bir panoda toplayabilirsiniz.

7 gün ücretsiz deneme seçeneği sunan aracı sonrasında aylık 99$’ a pro sürüm ile kullanabilirsiniz.

KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı- Kısaca toparlamak gerekirse:

KOBİ’ler ve Kurumsal İşletmeler İçin 10 Sosyal Medya Yönetim Aracına yer verdiğimiz listeyi başlıklarla özetleyecek olursak:

Araştırma Ve Strateji Geliştirme Odaklı Sosyal Medya Yönetim Araçları: Awario, Mention, Hootsuite,  SEMrush

İçerik Üretimi İçin Kullanabileceğiniz Sosyal Medya Araçları: SocialPilot, Crowdfire, Sendible

Görselleştirme Ve Video Odaklı Sosyal Medya Araçları: Canva

İleri Seviye Sosyal Medya Araçları: BuzzSumo, Buffer

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar